Amenajarea unui beauty corner la tine acasă: Sfaturi și idei

amenajare-beauty-corner-1

Sursa foto: https://images.pexels.com/

Colțul de înfrumusețare este considerat un adevărat răsfăț și cel mai intim spațiu al unei persoane. Aspectul fizic este extrem de important, iar mulți își doresc să arate întotdeauna impecabil. Coafură, cosmetică, make-up, totul trebuie ținut sub control, în fiecare zi, dacă ții la imaginea pe care o afișezi în societate. Totuși, ce faci atunci când timpul te presează, îți rătăcești mai mereu produsele de înfrumusețare ori nu reușești să ajungi prea des la salon? Amenajarea unui beauty corner chiar la tine acasă reprezintă soluția pentru toate aceste probleme. Iată câteva sfaturi și idei care îți pot fi de folos ca să-ți construiești cu ușurință un mic paradis.

Amenajarea unui beauty corner acasă: Sfaturi practice

Identifică un spațiu optim pentru colțul de frumusețe

Alege cu grijă paleta de culori

Axează-te pe piese de mobilier simple

Acordă o atenție specială iluminatului

Organizează spațiul în mod eficient

Amplasează o oglindă mare pe perete

Armonizează spațiul prin decorațiuni de efect

Cum alegi scaunul pentru beauty corner?

Ține cont de stilul general al încăperii

Ai grijă la dimensiunile scaunului

Gândeșt-te la suportul pe care îl oferă

Alege cu atenție materialul pentru tapițerie

Idei de amenajare a unui beauty corner la tine acasă

Amenajează un beauty corner în dormitor

Creează o atmosferă boemă pe hol

Transformă-ți baia într-un loc sofisticat

Optează pentru o amenajare vanity în birou

Instalează un beauty corner în dressing


Amenajarea unui beauty corner acasă: Sfaturi practice

Îți dorești un spațiu amenajat ca cel al vedetelor sau al influencerilor pasionați de beauty? Ei bine, nu este atât de dificil să-ți creezi și tu o zonă unde să te poți răsfăța în voie, în fiecare zi. Pe hol, în baie, în dormitor sau balcon, mai mult ca sigur vei găsi un loc potrivit pentru o amenajare vanity. Nu ai nevoie de o întreagă încăpere, însă trebuie să acorzi atenție fiecărui detaliu, ca să obții un rezultat pe măsura așteptărilor tale. Vezi ce sfaturi pentru amenajarea unui beauty corner trebuie să urmezi:

Identifică un spațiu optim pentru colțul de frumusețe

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să alegi un loc pentru amenajarea colțului de beauty. De preferat ar fi să-ți îndrepți atenția spre o parte a locuinței tale care emană o energie pozitivă, exprimă și îți transmite sentimente de bună dispoziție. Ca atunci când iei în considerare amenajarea unui colț de servit cafeaua, ai nevoie de o zonă în care te simți bine, un colț la fereastră ori unde priveliștea este minunată. Practic, trebuie doar să alegi un spațiu care-ți este pe plac.

Alege cu grijă paleta de culori

De ani buni, albul și nuanțele pastelate domină decorul zonelor de înfrumusețare. Fără îndoială, trebuie să optezi pentru culori feminine și romantice, care să-ți ofere cât mai multă relaxare. Sunt recomandate nuanțe precum lavandă, verde mentă, roz pudrat, gri pal sau albastru. De preferat ar fi ca schema cromatică să includă două ori cel mult trei nuanțe, luând în considerare întreg spațiul. Tonurile închise, reci, nu sunt potrivite pentru amenajarea unui beauty corner.

Axează-te pe piese de mobilier simple

Colțul tău de răsfăț nu trebuie aglomerat cu mobilier masiv sau obiecte inutile. În general, o amenajare vanity necesită o măsuță de toaletă delicată, un scaun confortabil și câteva rafturi pentru depozitare, un dulap închis sau o noptieră înaltă.

Acordă o atenție specială iluminatului

Fundamental pentru amenajarea unui beauty corner este ca locul ales să dispună de o lumină bună. Iluminatul, ca și atunci când îți organizezi o zonă de relaxare, are un impact uriaș asupra modului în care te simți în spațiul respectiv. Însă, în plus, aici ai nevoie de o lumină funcțională pentru atunci când te pregătești. Mai mult ca sigur nu vrei să ai surprize ce țin de aplicarea machiajului ori aspectul final, așa că investește în corpuri de iluminat de calitate sau o oglindă cu instalație de becuri ce asigură o lumină neutră.

Organizează spațiul în mod eficient

Ambianța joacă un rol esențial în crearea unei atmosfere perfecte. Ca să obții rezultate optime în ceea ce privește amenajarea unui beauty corner la tine acasă trebuie să-ți organizezi eficient spațiul. Mai exact, folosește separatoare pentru rafturi, ca să-ți păstrezi produsele cosmetice în ordine, împărțite pe categorii.

amenajare-beauty-corner-2

Optează pentru un suport supraetajat ca să depozitezi diverse accesorii pe verticală, economisind spațiu, achiziționează cutii transparente și organizatoare compartimentate, ca să ai totul la îndemână.

Amplasează o oglindă mare pe perete

Unele mese de toaletă pot avea oglinzi atașate, dar poți alege și achiziționezi aceste elemente și separat. De altfel, pentru amenajarea unui beauty corner ar fi indicat să folosești o oglindă mai mare, cu un cadru inedit, ca să producă un efect interesant. De altfel, într-un spațiu redus, o oglindă imensă, poziționată pe perete, va mări vizual zona respectivă.

Armonizează spațiul prin decorațiuni de efect

Într-un salon de înfrumusețare, accesoriile sunt cele fac diferența. Prin urmare, din propriul tău beauty corner nu trebuie să lipsească decorațiunile. Investește într-o tavă glamour, în nuanță metalică sau cu suprafață de oglindă. Poți opta pentru o vază cu flori proaspete ori ghivece cu plante naturale, care să transmită un aer curat și proaspăt. Un tablou sugestiv, câteva accesorii textile, lumânări cu led sau un set pentru aromaterapie pot fi, de asemenea, folosite pentru un decor elegant.

Cum alegi scaunul pentru beauty corner?

Scaunul este unul dintre produsele de bază pentru amenajarea colțului de beauty. Pe lângă faptul că trebuie să ai parte de tot confortul atunci când îți realizezi ritualul de frumusețe, este important să ții cont și de aspect.

amenajare-beauty-corner-3

Sursa foto: https://images.unsplash.com/

De exemplu, dacă vrei ca spațiul amenajat să exprime eleganță, cumpără un model retro, iar în cazul în care te atrage decorul clasic, mizează pe un scaun tapițat. Descoperă mai departe câteva recomandări valoroase referitoare la alegerea scaunului pentru amenajarea unui beauty corner:

Ține cont de stilul general al încăperii

Colțul tău de beauty trebuie să se contopească perfect cu întregul design al spațiului unde va fi amenajat. Prin urmare, într-o încăpere glamour alege un scaun elegant din catifea, cu cadru metalic sau din lemn. De pildă, fotoliul patchwork poate fi o alegere excelentă. Pentru o amenajare în stil modern, sunt indicate scaunele cu picioare de lemn, dispuse în unghi ascuțit, iar dacă interiorul abordează minimalismul, mizează pe un scaun simplu, monocromatic.

Ai grijă la dimensiunile scaunului

Dacă iei în calcul amenajarea unui beauty corner într-un apartament de tip studio sau într-un spațiu mic, mergi pe varianta practică. Alege scaune pliante, ușor de depozitat sub măsuța de machiaj ori în alt loc. Dimensiunea scaunului este importantă pentru un decor armonios. Acesta trebuie să-ți ofere confort și libertate de mișcare, dar totodată să fie adecvat și mărimii mesei de toaletă.

Dacă ai la dispoziție un colț de beauty generos, un fotoliu tapițat sau un scaun de relaxare pot fi extrem de potrivite. Ia în considerare înălțimea scaunelor și ai în vedere să o potrivești cu cea a mesei.

Gândește-te la suportul pe care îl oferă

Fără îndoială, o amenajare vanity are nevoie de un scaun elegant, impunător. Însă, amintește-ți că îl vei folosi destul de mult timp, iar o cerință obligatorie este să aibă un spătar care să-ți susțină spatele. Verifică principalele componente ale scaunelor și alege un model cu spătar reglabil, dar care poate să-ți ofere și suport pentru brațe.

Alege cu atenție materialul pentru tapițerie

Ce opțiuni ai când vine vorba de materiale pentru scaune? Ei bine, există mai multe tipuri de tapițerii potrivite pentru amenajarea unui beauty corner. Doar că trebuie să ai în vedere faptul că textura materialelor influențează aspectul scaunului, confortul tău, precum și durata de viață a produsului. Catifeaua, de pildă, este moale, estetică și plăcută la atingere, perfectă atât pentru o amenajare în stil scandinav, cât și pentru un interior eclectic.


Tweed-ul este perfect pentru un colț de beauty clasic, dar trebuie îngrijit cu produse speciale pentru întreținerea scaunelor. Pielea naturală reprezintă o alegere interesantă, fiind un material de lux, doar că trebuie să ai grijă la pete și la curățarea sa.

Idei de amenajare a unui beauty corner la tine acasă

Îți dorești un loc dedicat pentru ritualul tău zilnic de înfrumusețare? Dacă nu știi cum să-l obții, descoperă câteva idei de amenajare a unui beauty corner. Indiferent de cât de mult sau puțin spațiu dispui în locuința ta, există nenumărate posibilități prin care îți poți crea un colțișor doar al tău.

Amenajează un beauty corner în dormitor

Indiferent dacă ai în plan amenajarea dormitorului în totalitate sau doar a zonei de beauty, aici este ideal să ai un loc doar al tău. Nu există spațiu mai intim și personal în locuință, așa că o amenajare vanity în această încăpere este perfectă.

amenajare-beauty-corner-4

Sursa foto: https://images.pexels.com/

Alege o măsuță de toaletă simplă, o oglindă elegantă și un scaun deosebit, iar în acest mod vei crea rapid un beauty corner, chiar dacă spațiul este limitat.

Creează o atmosferă boemă pe hol

Acea zonă dintre camere, uneori incomodă, alteori folosită prea puțin, poate fi potrivită pentru un amenajarea unui beauty corner. O oglindă imensă pe perete, împreună cu o măsuță îngustă și un scaun sau un taburet ce poate fi așezat cu ușurință sub ea sunt de ajuns pentru un decor eficient. Înfrumusețează zona cu câteva accesorii și bucură-te de acest loc de pregătire oricând ai nevoie!

Transformă-ți baia într-un loc sofisticat

În situația în care ai o baie generoasă, o idee grozavă ar fi să amenajezi aici un colț de beauty. Însă, este important ca încăperea să fie bine aerisită pentru ca produsele tale de înfrumusețare să nu fie afectate de aburi sau căldură. De asemenea, ține cont ca zona de înfrumusețare să fie mai departe de duș ori chiuvetă. Optează pentru piese de mobilier rezistente, precum o măsuță din lemn ori o noptieră închisă și un scaun fără brațe, dar cu un design elaborat. Prin amenajarea unui colț de beauty, baia ta va părea mult mai sofisticată.

Optează pentru o amenajare vanity în birou

Dacă ai deja un mic birou, ești la jumătatea drumului pentru amenajarea unui beauty corner. Cumpără o oglindă interesantă, pe care să o amplasezi deasupra mesei de lucru, adaugă un scaun care să iasă cu ușurință în evidență, o noptieră dedesubt, pentru depozitare, și totul este gata.

O altă posibilitate ar fi să combini funcțiunea de masă de birou cu cea de măsuță de toaletă. Alege un produs ca o cutie, unde capacul mesei să reprezinte blatul. Odată ridicat, acesta poate avea montată o oglindă, iar în interiorul mesei pot fi compartimente unde să-ți depozitezi produsele cosmetice.

Instalează un beauty corner în dressing

Timpul tău este prețios, așa că dai ai o încăpere dedicată pentru haine, amenajează aici și zona de beauty. În acest fel, te vei pregăti rapid și eficient, cu tot ceea ce ai nevoie, într-un singur loc. Poți integra măsuța de toaletă în restul mobilierului și să mai adaugi doar un scaun confortabil și o oglindă bine iluminată.

Amenajarea unui beauty corner chiar la tine acasă nu trebuie să fie deloc complicată! Cu puțină inspirație și creativitate, poți obține un spațiu elegant și confortabil, adecvat stilului tău. Mai mult ca sigur, se va dovedi o investiție extrem de practică și eficientă!