Cum să-ți amenajezi o zonă de relaxare chiar la tine acasă – tips & tricks

 

 

zona-de-relaxare-la-tine-acasa-tips-tricks-1

Sursa foto: https://imgur.com/a/3wug71D via Shutterstock

 

      Un mediu unde te simți relaxat și calm este foarte important pentru a fi productiv și fericit. Dacă te simți frecvent copleșit și stresat atunci când ești acasă, analizează puțin spațiul în care te afli. Ce vezi? Sunt încăperile din locuință sufocate de lucruri de care nu ai nevoie? Te simți anxios și rareori în largul tău?

     În acest ghid îți prezentăm câteva trucuri ce te vor ajuta să amenajezi o zonă de relaxare unde să uiți de stres, să te binedispui și să-ți găsești pacea interioară.

 

 

Scapă de dezordine

      Dezordinea este inamicul principal al productivității. Dacă ai tendința să “colecționezi” obiecte, ia măsuri și începe să faci ordine. Dacă te simți anxios într-o cameră aglomerată și dezordonată, rezolvă această problemă prin donarea sau vânzarea lucrurilor de care nu ai nevoie.

      Încearcă să fii cât de minimalist poți și păstrează doar obiectele care îți folosesc și îți sunt absolut necesare în spațiul respectiv. Te vei simți mult mai în largul tău și mai puțin anxios într-o zonă aerisită și ordonată.


 

Organizează spațiul de relaxare

     Odată ce ai scăpat de dezordine, adună toate lucrurile care au rămas și organizează-ți mobila într-un mod care îți permite să te bucuri de mai mult loc liber. Folosește dulapuri, cufere și taburete cu compartimente de depozitare pentru a pune obiectele de care ai nevoie frecvent, însă pe care nu vrei să le lași la vedere.

     Când totul va fi frumos aranjat, organizat și funcțional, te vei putea concentra mai ușor, iar starea ta de spirit se va îmbunătăți instant.


 

Optează pentru un scaun comod

     Această zona este ideală pentru citit, pentru a servi o cafea ori un ceai, pentru a privi pe fereastră, ori pentru a-ți face siesta. De aceea, este recomandat să achiziționezi un fotoliu confortabil sau chiar un scaun cu masaj. Optează pentru un scaun cu tapițerie moale, care să se simtă plăcut pe piele și să fie simplu de întreținut.

 

zona-de-relaxare-la-tine-acasa-tips-tricks-2

Sursa foto: https://imgur.com/a/Si7Fjga via Shutterstock

 


Văruiește pereții într-o culoare liniștitoare

      Nu poți ignora acest aspect; culoarea pereților din zona de relaxare este unul dintre elementele care schimbă cel mai mult atmosfera spațiului respectiv.

      Imaginează-ți că ești într-o camera văruită în roșu aprins sau o culoare neon, ori care are un tapet cu un imprimeu foarte detaliat, ce îți suprasolicită ochii. Astfel de detalii pot face orice încăpere să pară obositoare și să te facă să te simți agitat.

       Acum imaginează-ți o camera cu pereți într-o culoare neutră sau pastelată. În acest caz te vei simți calm, relaxat și liniștit, ceea ce este fix rezultatul pe care ți-l dorești.

       Alege nuanțe potolite, precum albastru deschis, verde pastel, mov deschis, gri, alb sau bej și încearcă să eviți culori precum roșu, portocaliu, galben sau purpuriu.

      O asemenea schimbare simplă poate transforma vibe-ul dintr-un spațiu și felul în care te simți. Mai mult, după ce ai văruit pereții, poți adăuga oglinzi, picturi și fotografii care să se potrivească decorului interior.

 

Acordă atenție iluminatului

      Iluminatul poate avea un impact uriaș asupra modului în care te simți în spațiul respectiv. Iată câteva idei simple și eficiente pentru a îmbunătăți felul în care zona de relaxare este iluminată. Lumină naturală Pe durata zilei, profită cât de mult poți de razele soarelui - asta te va ajuta să te simți bine dispus și calm. Trage perdelele și jaluzelele și lasă lumina să te răsfețe.

 

Lumânări

     O altă metodă eficientă de a adăuga o notă calmă spațiului este să folosești câteva lumânări parfumate. Acestea nu au doar rolul de a lumina zona respectivă, ci și de a o parfuma cu arome ce-ți liniștesc simțurile și te ajută să scapi de stres.


Șemineu

     Dacă ai un șemineu în casă, îți poți amenaja spațiul de relaxare în jurul acestuia și poți admira focul în timp ce îți încarci bateriile. În cazul în care nu ai un șemineu, poți folosi unul electric, ce va avea același efect.

 

zona-de-relaxare-la-tine-acasa-tips-tricks-3

Sursa foto: https://imgur.com/a/wvaDc92 via Shutterstock

 

 

Adaugă câteva plante

     Una dintre cele mai eficiente modalități de a transforma orice spațiu într-un loc zen este adăugarea câtorva plante. Poți opta pentru niște suculente, flori, cactuși sau orice altă plantă naturală sau artificială. De asemenea, îți poți crea propriul terariu în care să adaugi tot felul de elemente. Dacă alegi plantele naturale, asigură-te că le uzi și le schimbi pământul ori de câte ori este nevoie.

 

Ține electronicele departe de zona de relaxare

     Ultimul truc, însă nu cel din urmă, este să ții orice aparat electronic departe de acest spațiu. Nu îți adu telefonul sau tableta cu tine când vii să te relaxezi și nu monta un televizor pe perete. Acestea te pot distrage, stresa și îți pot strica buna dispoziție.

     Dacă ești genul de persoană ce stă mai mereu cu ochii în telefon, aruncă o ultima privire pe ecran înainte de a intra în zona de relaxare și lasă dispozitivul în afara spațiului. Răsplătește-te cu o pauză binemeritată de la tehnologie.

     Dacă pui în aplicare sfaturile din acest articol, vei reuși să amenajezi un spațiu de relaxare în care, de îndată ce vei intra, vei uita de griji și vei scăpa de stres.