5 criterii de care sa tii cont cand alegi scaunele de bucatarie

 

 

 

 

5 criterii de care sa tii cont cand alegi scaunele de bucatarie

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/apartment-architecture-ceiling-chairs-276554/

 

     Amenajarea bucatariei nu se termina pana cand nu isi fac prezenta inclusiv masa si scaunele de bucatarie. Altfel spus, atentia nu trebuie diminuata odata ce mobilierul de bucatarie a fost instalat. Designul de interior inseamna a realiza un puzzle in care toate piesele sa se imbine pentru o imagine de ansamblu de efect.

      O bucatarie frumoasa si utila include asadar atat dulapurile, masa, scaunele de bucatarie. Cum iti dai seama ce scaun de bucatarie ar trebui sa alegi? Tine cont de cateva criterii.

1. Culoare

     Daca iti doresti sa mentii unitara culoarea aleasa pentru bucataria ta, atunci vei avea in vizor un scaun de bucatarie care sa pastreze tonalitatea mobilierului, a gresiei si faiantei - de exemplu, scaune albe, daca mobila de bucatarie este alba.

     Exista optiunea de a alege ca scaunul sa fie asortat la culoare cu anumite elemente ale bucatariei tale, de exemplu cu blatul. Daca acesta este gri, sa ai scaune tot gri.

      Totodata, poti oferi bucatariei tale o pata de culoare cu ajutorul scaunelor. Si nu ai de ce sa te temi ca nu vei gasi culoarea potrivita pentru bucataria ta, modelele sunt variate.

 

2. Design

     Foarte populare, preferate, sunt scaunele moderne, cu accent pus pe linii si forme simple. Din dorinta unui spatiu cat mai aerat, pentru a castiga cat mai mult loc, ideale si pentru bucatariile open space sunt scaunele de bucatarie cu design modern.

       Gasesti modele variate, fie in forme ovale, patrate sau dreptunghiulare. Scaunele de bucatarie cu design modern ofera confort si maxim de functionalitate.

3. Material

      Poti alege ca scaunele tale din bucatarie sa fie din piele sintetica sau ecologica. Ofera o nota de eleganta bucatariei tale, sunt usor de intretinut si le gasesti in toate culorile posibile, fie ca vrei mov, verde sau rosu.

     Foarte practice si la moda sunt scaunele de bucatarie din plastic, modelul sezutului sub forma de scoica si picioare elegante de lemn. Gama de culori este de asemenea variata. Gasesti inclusiv scaune de bucatarie din plastic transparent. Acestea sunt ideale pentru o masa de sticla, dar nu numai. In plus, nu ingreuneaza deloc spatiul bucatariei tale, prezenta lor aproape ca nici nu se face simtita.

      Ai si optiunea scaunelor de bucatarie din material textil, stofa. Acestea ofera un aer cald, primitor bucatariei. Iti va fi drag sa-ti savurezi cafeaua in fiecare dimineata.

4. Destinatie - pentru insula din bucatarie

      Tot mai la moda sunt bucatariile cu insula. In acest caz intra in rol deja cunoscutele scaune de bar. Optiunile din care poti alege sunt si in cazul lor dintre cele mai variate cu putinta. Exista inclusiv scaune de bar cu sezutul din lemn lacuit. Poti opta pentru pielea ecologica sau material textil.

      Scaunele de bar vor reusi cu siguranta sa atraga atentia musafirilor tai, iar confortul lor ii va cuceri cu siguranta.

 

5. Intretinere

       Dupa cum ai observat, materialele din care sunt fabricate scaunele de bucatarie sunt dintre cele mai variate. O intretinere adecvata fiecarui tip de material va mari durata de viata a scaunelor tale de bucatarie.

      Cele din imitatie de piele sau piele ecologica pot fi prima data aspirate si ulterior sterse cu un burete inmuiat in apa si foarte bine stors. Nu se vor folosi produse care contin solventi. In cazul scaunelor cu material textil se aspira si ulterior se curata cu produse speciale sau cu o carpa, in prealabil inmuiata in apa calduta, care la fel, a fost stoarsa foarte bine. O intretinere regulata, te va scuti ulterior de o munca obositoare de curatare intensa.

      Navigheaza pe site-ul ScauneOnline.ro si alege scaunele de bucatarie potrivite bucatariei, precum si cerintelor si stilului de viata al familiei tale.