5 criterii de alegere pentru scaunele de bucatarie

  

5 criterii de alegere pentru scaunele de bucatarie

Link foto: https://pixabay.com/ro/sufragerie-tabel-scaune-decor-1006525/

 

     Cand vine vorba de mobilarea casei, implicit a bucatariei, alegerea scaunelor potrivite poate fi una dintre cele mai grele decizii. Modelul ideal depinde de mai multe criterii, iar pentru a te ajuta sa te hotarasti, iti spunem ce reguli sa respecti!

5 reguli pentru a alege scaunele potrivite pentru bucatarie

      Scaunele se afla in topul obiectelor folositoare din bucatarie. Pe langa rolul estetic pe care trebuie sa il indeplineasca, scaunele trebuie sa fie confortabile si sa se adapteze stilului de amenajare deja ales. Modelele sunt variate tocmai din acest motiv, la o prima vedere alegerea catorva scaune s-ar putea sa ti se para imposibila. Insa, daca tii cont de regulile esentiale ale spatiului, atunci te vei decide pe loc care este modelul care se potriveste.

     Inaltimea scaunelor. Inaltimea potrivita o vei sti in momentul in care ai ales deja masa din bucatarie. Ce inaltime are masa, este masa rotunda, ai o insula sau peninsula de bucatarie? Pentru o masa rotunda de bucatarie, te vei orienta catre scaune cu spatar cu o dimensiune normala cuprinsa intre 60 si 66 de centimetri. Pentru insula de bucatarie, scaunele pot avea o inaltime chiar si pana la 90 de centimetri, iar aceasta poate sa creasca in functie de inaltimea mesei. Scaunele se aleg si in functie de inaltimea persoanelor care vor sta la masa. Copiii vor avea intotdeauna scaune mai inalte.

     Confortul scaunelor. Daca vrei sa te bucuri de scaunele din bucatarie, atunci trebuie sa le alegi si in functie de confort. Exista scaune cu spatar, care sa iti sustina spatele, scaune cu suport pentru picioare ori scaune cu manere si spatar. De asemenea, materialul sezutului este un alt criteriu extrem de important. Modelul cel mai confortabil trebuie sa fie suficient de tare cat sa sustina greutatea corpului, dar si cu o tapiterie confortabila care sa iti sustina forma corpului.

     Utilitatea scaunelor. Cat de mult vei folosi scaunele din bucatarie? Vrei sa alegi un model doar pentru ca are un design atragator sau un model practic pe care sa il folosesti in fiecare zi? Un model practic trebuie sa se adapteze in functie de spatiul disponibil, dar si daca este nevoie sa depozitezi diferite obiecte pe el pentru o perioada.

     Stilul de amenajare al bucatariei. Pentru a pastra nivelul estetic, scaunele se aleg si in functie de design-ul spatiului. Spre exemplu, pentru un stil de amenajare modern, poti opta pentru scaune de bar colorate din materiale care sa se asorteze cu mobila de bucatarie. Pentru stilul rustic, cele mai potrivite sunt scaunele masive din lemn, in timp ce pentru un stil clasic, scaunele tapitate din piele nu se vor demoda niciodata.

     Pretul. Un criteriu extrem de important este si costul pe care trebuie sa il platesti pentru un set de scaune de bucatarie. Acesta variaza in primul rand in functie de material, dar si de model. Iti vei da seama daca pretul unui scaun este cel corect in momentul in care sunt indeplinite toate celelalte criterii de mai sus.