5 criterii pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand cumperi scaune de bucatarie

 

 

 

Scaune de bucatarie

Sursa foto: http://truthseeker.us/

 

 

Un element aparent banal, scaunele de bucatarie sunt piesele de mobilier care sunt cele mai importante si uzuale intr-o astfel de incapere. De altfel, este piesa de mobilier folosita de fiecare membru din familie. Un scaun de bucatarie, fie ca alegi sa il achizitionezi in set cu masa de bucatarie, fie ca alegi sa il cumperi separat, trebuie sa respecte cateva dintre proprietatile necesare utilitatii.

 

 

 

 

Cele mai importante repere de luat in calcul cand alegi un scaun de bucatarie

 

 

 

1. Tipul de scaun

Fiecare scaun, indiferent de locul unde il amplasezi, trebuie sa intruneasca cateva dintre caracteristicile esentiale de functionabilitate si confort. In primul rand, trebuie sa functionabil si sa nu ocupe mult spatiu intr-o incapere. In functie de dimensiunile fiecarei bucatarii, trebuie sa alegi un scaun care sa nu iti ocupe mult spatiu, dar care sa fie preponderent in acelasi stil cu bucataria. Daca beneficiezi de spatiu din plin, atunci poti sa te indrepti catre scaune tapitate, confortabile, cu design clasic si prevazute cu spatar. Pe de alta parte, daca bucataria ta nu dispune de mult spatiu, atunci nu trebuie sa marchezi punctul de interes cu scaune voluminoase, ci sa optezi catre scaune minimaliste si usor de depozitat (sub masa).

 

 

 

2. Dimensiunea mesei

Daca optezi sa alegi scaunele separat de masa, atunci trebuie sa fii atent la dimensiunile fiecarei piese. Daca masa este deja achizitionata, atunci masoara fiecare latura a ei si raporteaz-o la membrii familiei. In functie de rezultate, poti sa te indrepti catre scaunele cele mai potrivite familiei tale. Daca masa ta nu este de dimensiuni mari, atunci nu te uita dupa scaune late. Risti sa intri in zona de disconfort, in momentul cand va adunati toti la masa si trebuie sa va inghesuiti. Totodata, este indicat sa respecti inaltimea mesei si cea a scaunelor. Daca masa este joasa, nu alege scaune prea inalte, intrucat nu va fi prea comod sa iei masa la inaltime. Pe de alta parte, daca masa este asemeanea unui bar, atunci opteaza pentru scaune de bar.

 

 

 

3. Design

Fiecare scaun apartine de un peisaj. Rustic, vintage sau modern, scaunul este elementul important care completeaza armonios stilul fiecarei bucatarii. In functie de stilul bucatariei, scaunele de masa trebuie sa aduca o nota estetica importanta. Scaunele tapitate cu piele ecologica sunt potrivite unui spatiu modern. Daca stilul retro te caracterizeaza, poti opta pentru scaune din plastic sau lemn, cu un cadru metalic si tapitate din stofa (sunt potrivite si stilului clasic si simplu).

 

 

 

4. Confort

Daca familia ta isi petrece cea mai mare parte din timp in bucatarie, atunci trebuie sa tii cont de confortul scaunelor de bucatarie pe care urmeaza sa le achizitionezi. Cele mai confortabile modele sunt cele tip taburete cu spatar. Datorita materialul dens care acopera scheletul scaunului, vei putea sa te bucuri de momente confortabile si relaxante in bucatarie, alaturi de familie. Dar trebuie sa tii cont de doua dezavantaje: iti ocupa mult din spatiu si au o greutate mai mare fata de cele din lemn sau plastic.

 

 

 

5. Aspectul estetic

Pentru a respecta acest criteriu, este foarte important sa nu achizitionezi mai multe tipuri de scaun, din game diferite, pentru aceeasi masa. Fie ca decorezi, fie ca redecorezi bucataria, incearca sa acoperi numarul necesar de scaune. Pentru eventualele ocaziile speciale, cum este o masa alaturi de rude sau prieteni, este bine sa achizitionezi mai multe scaune inca de la bun inceput.