Modificarea unui scaun de birou: cum să-l faci mai confortabil cu ajutorul accesoriilor?

modificarea-unui-scaun-de-birou-1

https://pixabay.com/de/photos/treffen-gesch%c3%a4ft-architekt-b%c3%bcro-2284501/


Munca la birou poate fi stresantă pentru fiecare dintre noi, așa că ultimul lucru pe care ți-l dorești este să fii nevoit să stai 40 de ore pe săptămână pe un scaun incomod. Cu siguranță nu îți dorești doar un scaun confortabil, ci și unul care este funcțional și perfect adaptat pentru lucrul la computer. De asemenea, statul pe scaun prea mult timp crește riscul apariției unor boli cronice, iar o postură incorectă îți poate afecta postura. În cele ce urmează îți prezentăm cum poți modifica un scaun de birou pentru a-l face mai confortabil cu ajutorul accesoriilor. 


Cum să-ți faci scaunul de birou mai confortabil: Idei de modificare

Reglează înălțimea

Reglează unghiul de înclinare

Adăugă accesorii

Modificarea scaunul de birou: Accesorii recomandate

Mecanism pentru scaune directoriale

Mânere metalice pentru scaune directoriale

Role gumate pentru scaune de birou

Perna mâner scaun birou

Piston cromat pentru scaune de birou



Cum să-ți faci scaunul de birou mai confortabil: Idei de modificare

Configurarea scaunului de birou confortabil nu este o sarcină consumatoare de timp, dar mulți oameni evită să ajusteze setările scaunelor lor și să adauge accesorii necesare, deoarece nu sunt conștienți de funcțiile lor. Ține seama de faptul că sfaturile noastre se aplică scaunelor de birou. Dacă încă mai folosești un scaun simplu, îți recomandăm să achiziționezi un scaun de birou adecvat pe care să îl accesorizezi corespunzător. De asemenea, pentru cei mici care merg la școală, nu uita de scaunele de birou pentru copii.


Reglează înălțimea

Prima recomandare pentru a-ți asigura un scaun de birou mai confortabil este să-i ajustezi înălțimea. Ajustarea înălțimii scaunului este imperativă pentru menținerea unei poziții adecvate la computer, pentru a preveni suprasolicitarea spatelui și a gâtului. În plus, dacă scaunul tău este prea înalt pentru înălțimea ta, este posibil să simți amorțeală la nivelul picioarelor sau o circulație periferică slabă. Poți folosi un suport simplu pentru picioare care va face minuni.

În schimb, dacă scaunul este insuficient de înalt pentru tine, vei aplica prea multă presiune pe partea inferioară a spatelui, pe măsură ce articulațiile șoldului încearcă să-ți țină genunchii deasupra șoldurilor. Dacă descoperi că genunchii sunt așezați mai sus decât coapsele chiar și la cea mai înaltă setare a scaunului, o pernă de scaun îți poate fi de ajutor.

Postura corectă presupune ca picioarele tale să fie așezate complet pe podea, cu genunchii îndoiți la un unghi de 90 de grade. Astfel, scaunul tău ar trebui să fie la înălțimea corespunzătoare pentru tine. Poți utiliza mecanismele de ajustare a scaunelor de birou sau poți adăuga roți de dimensiuni adecvate.

Atenție! Nu uita de amenajarea biroului pentru cel mic, alege modelul potrivit de scaun de birou pentru copilul tău, pentru a-l ajuta să păstreze o postură corectă.


Reglează unghiul de înclinare

Majoritatea scaunelor de birou au un buton în partea de jos care va regla gradul de înclinare pe care îl are spatele scaunului. Gradul ideal de înclinare pentru a minimiza presiunea spatelui legată de presiunea discului este de 135 de grade. Pe măsură ce gradul de înclinare se apropie de 0, cu atât crește mai mult presiunea pe discuri. Desigur, reține că postura corectă recomandă menținerea spatelui și gâtului drepte. Ține seama de aceste lucruri atunci când montezi sau accesorizezi un scaun de birou.

Adăugă accesorii

Setările scaunului te pot ajuta să îți păstrezi postura potrivită la birou, dar pentru confort maxim, ar trebui să iei în considerare adăugarea unei perne lombare, a unei perne pentru șezut, a unor cotiere.


Perne lombare

Pernele lombare vor ține la distanță durerile lombare, oferind un sprijin suplimentar pentru spate și transforma rapid scaunul într-unul care rivalizează cu cele mai scumpe scaune ergonomice.


Perna pentru scaun

Pe lângă adăugarea unei perne lombare, puteți adăuga și o pernă pentru scaun. Perna pentru șezut înlătură disconfortul pe care mulți dintre noi îl resimțim atunci când stăm prea mult pe scaun. Pernele ergonomice ajută la distribuirea uniformă a greutății corpului și la stabilizarea pelvisului. Acestea sunt adesea o soluție recomandată de medic pentru o gamă extinsă de dureri de șezut, de coloană.


Brațe și cotiere

La fel de importante sunt brațele și cotierele scaunului. Brațele cuprind aproximativ 10% din greutatea corpului, așa că nu ignora nici un disconfort pe care l-ai putea resimți. Adăugarea unor cotiere adecvate va oferi brațelor un sprijin suplimentar, care poate fi deosebit de util pentru cei cu brațe lungi.


Modificarea scaunul de birou: Accesorii recomandate

Mecanism pentru scaune directoriale

modificarea-unui-scaun-de-birou-2

https://www.scauneonline.ro/mecanism-pentru-scaune-directoriale


Mecanismul pentru scaune directoriale se poate utiliza la o mare parte dintre scaunele de birou. Acest mecanism îndeplinește funcția de balans a întregului scaun prin acționarea manetei din partea stângă spre exterior. Prin împingerea acesteia spre interior, scaunul se poate bloca doar în poziția verticala, astfel blocând balansul pe spate. Maneta din partea dreapta facilitează ajustarea înălțimii la birou, iar roata de dedesubt reglează intensitatea balansului în funcție de greutatea persoanei care îl va utiliza.

Unul dintre aspectele importante in alegerea mecanismului este distanța dintre găurile de prindere, care în cazul acestui mecanism pentru scaune directoriale este de 19,5~20 cm pe lungime și 15 cm pe lățime.


Mânere metalice pentru scaune directoriale

modificarea-unui-scaun-de-birou-3


Acest produs conține un set de două mânere confecționate din oțel cromat, mânere utilizate pentru scaunele de birou.

Mânerele metalice pentru scaune de birou sunt prevăzute cu patru găuri de prindere, din care două poziționate la nivelul șezutului și două la nivelul spătarului.

Brațele de metal au distanța între găuri de 15,5 cm pe orizontală (cele de pe șezut ) și 8 cm pe verticală (cele de pe spătar ).

Mânere metalice pentru scaune directoriale sunt un model compatibil cu scaunele de birou comercializate pe www.scauneonline.ro  precum OFF 5850, OFF 5860, OFF 618 și OFF 315, precum și alte modele de scaune de pe piață.

Setul de brațe este unul ce a fost tapițat cu piele ecologica pe culoarea neagră, în zona de contact a brațelor, iar pentru un confort sporit sub tapițerie a fost adăugat un strat de burete.


Role gumate pentru scaune de birou

modificarea-unui-scaun-de-birou-4

https://www.scauneonline.ro/role-gumate-pentru-scaune-de-birou


Role gumate pentru scaune de birou sunt comercializate la set de 5 role gumate și se pot utiliza pentru scaune de birou. Diametrul roții este de 50 mm, iar cel al axului de prindere în baza stea este de 11 mm. Roțile sunt realizate din PU (poliuretan), un material puțin mai moale decât cel din care se fabrică roțile în mod normal (PP - polipropilena).

Aceste role gumate pentru scaune de birou nu au consistența gumei sau a cauciucului, ci sunt mult mai dure, dar nu zgârie parchetul sau dușumeaua.


Perna mâner scaun birou

modificarea-unui-scaun-de-birou-5

https://www.scauneonline.ro/Perna-maner-scaun-birou


Perna suport pentru mânere scaune de birou oferă un confort sporit și elimină presiunea și durerea de la nivelul cotului și al antebrațului.

Aceste componente de scaune de birou rezolvă problema mânerelor de plastic, ele având la interior spumă cu memorie ce preia forma cotului pentru eliminarea stresului. Exteriorul este căptușit cu material textil, iar prinderea se efectuează cu ajutorul benzilor atașate pe margini. Dimensiunile pernuțelor sunt: lungime: 30 cm; latime: 9 cm; inaltime: 5 cm.

Piston cromat pentru scaune de birou

modificarea-unui-scaun-de-birou-6

https://www.scauneonline.ro/piston-cromat-150kg

Piston cromat pentru scaune de birou are o rezistență de clasa 4 de până la 150 kg.

Acesta este folosit în special pentru ajustarea înălțimilor scaunelor de birou.

Diametrul tijei pneumatice este universal și măsoară 28 mm, compatibil cu majoritatea scaunelor de pe piață și 100% compatibil cu scaunele de birou de pe www.scauneonline.ro

Baza cilindrului măsoară 45 mm, iar cămașa are diametrul de 50 mm. Dispozitivul se poate extinde cu până la 10 cm.


Concluzie

Configurarea corespunzătoare a scaunului de birou te poate ajuta să previi diferite probleme de sănătate și să stai confortabil la birou pe tot parcursul săptămânii de lucru. Lasă-te inspirat de oferta noastră de componente de scaune și accesorii pentru scaune de birou de pe www.scauneonline.ro.