Scaunul de birou pentru copii: cum alegi modelul potrivit?

 

 

 

 

scaunul-de-birou-pentru-copii-modelul-potrivit-1

sursă foto: https://www.pexels.com/photo/black-study-lamp-on-black-table-159839/

 

 

 

 

     Amenajarea biroului micului școlar al familiei se poate dovedi a fi o adevărată provocare pentru mulți părinți. Multitudinea de modele de birouri și de scaune de birou pentru copii poate transforma alegerea acestor două piese esențiale de mobilier într-o misiune destul de dificilă, în care trebuie să compari caracteristicile produselor care ți-au atras atenția, avantajele și eventualele dezavantaje, precum și categoriile de prețuri, pentru a decide, la final, care este investiția cea mai bună - atât din punctul de vedere al duratei de viață a produselor, cât și din punctul de vedere al raportului calitate-preț.

 

 

     Pe lângă toate aceste criterii, trebuie să ții cont și de preferințele în materie de design ale copilului tău, astfel încât modul în care va arăta spațiul de lucru, la final, să-l motiveze și să-l ajute să se simtă cât mai confortabil. Iar când așteptările tale și preferințele celui mic nu coincid, procesul de selecție a scaunului de birou cel mai potrivit este și mai anevoios, transformându-se într-o adevărată dezbatere: în care tu îi explici celui mic că modelul de scaun cu supereroi, deși are un design atractiv, nu este construit în așa fel, încât să-i asigure o poziție corectă pe termen lung. De aceea, este important să ajungeți, în cele din urmă, la un consens: tu să-i prezinți câteva modele de scaune de birou ergonomice, iar el să-l aleagă pe cel care îl atrage cel mai mult - evident, din punct de vedere cromatic sau din punctul de vedere al formei sau al aspectului general.

 

 

     Până a ajunge la această discuție, însă, îți revine misiunea de părinte de a te informa cu privire la ce înseamnă, de fapt, un scaun de birou ergonomic și cum asigură acesta o poziție corectă, cu efecte benefice asupra sănătății copilului tău. Ulterior, îi vei putea prezenta celui mic o listă cu cele mai bune scaune de birou pentru copii.

 

 

 

 

Care este poziția corectă la birou?

 

 

     În cazul în care, atunci când stă la birou, copilul are tendința de a se apleca prea mult asupra foii de hârtie sau de a-și schimba continuu poziția pe scaun, cel mai probabil scaunul de birou nu este potrivit pentru el. Prin urmare, nici poziția sa nu va fi una corectă.

 

 

     De aceea, este foarte important să te orientezi către un model de scaun ergonomic pentru copii, care contribuie în mod semnificativ la menținerea unei posturi corecte la birou și, deci, la sănătatea coloanei vertebrale a micuțului tău.

 

 

     Iată care sunt principalele caracteristici ale poziției corecte la birou:

 

       ●tălpile ating podeaua fără niciun fel de dificultate;

 

       ●coapsele sunt paralele cu podeaua;

 

       ●spatele este drept;

 

       ●antebrațele sunt la același nivel cu coatele;

 

       ●umerii sunt relaxați.

 

 

 

 

Criterii de care să ții cont în alegerea scaunului de birou pentru copilul tău

 

 

 

Ergonomie

 

 

     În primul și în primul rând, este important să te orientezi către un model de scaun de birou ergonomic pentru copii. Acesta îi va asigura tot confortul lombar micuțului tău și, mai mult decât atât, îl va ajuta să-și mențină poziția corectă. Un scaun ergonomic se caracterizează, în general, prin următoarele:

 

       ●înălțime reglabilă;

 

       ●spătar reglabil pe verticală, cu posibilitatea de a fi blocat în poziția dorită;

 

       ●șezut cu adâncime ajustabilă;

 

       ●brațe cu înălțime ajustabilă.

 

 

     În continuare îți vom prezenta, pe rând, fiecare dintre caracteristicile anterior menționate, după cum urmează:

 

       ●Înălțimea reglabilă a scaunului este unul dintre criteriile esențiale după care ar trebui să te ghidezi în alegerea modelului perfect pentru micul școlar. Această caracteristică, dincolo de faptul că va contribui la confortul copilului tău în timp ce stă la birou, face ca scaunul să fie o piesă practică, în ciuda trecerii anilor: când cel mic se va mai înălța, va avea posibilitatea să ajusteze înălțimea scaunului, astfel încât să fie în concordanță cu propriile nevoi. Tocmai de aceea nu va fi nevoie să schimbi scaunul prea des.

 

       ●Spătarul scaunului, așa cum am menționat, trebuie să fie flexibil, adică să permită balansul față-spate, cu posibilitatea de a fi blocat în poziția cea mai confortabilă pentru copilul tău - ceea ce, bineînțeles, va avea un efect pozitiv asupra sănătății coloanei sale vertebrale, pe termen lung. Pentru un plus de confort, te poți orienta către un scaun de birou pentru copii prevăzut cu tetieră. De asemenea, asigură-te că materialul din care este confecționat spătarul oferă o aerisire corespunzătoare.

 

       ●Șezutul scaunului, dincolo de faptul că trebuie să aibă o adâncime adecvată pentru copii (de cel puțin 40 de centimetri), trebuie să fie confecționat dintr-un material calitativ, rezistent, astfel încât să nu fie necesar să retapițezi scaunul la doar câteva luni de la achiziție sau, mai grav, să-l înlocuiești cu altul. La fel ca în cazul spătarului, se recomandă ca și șezutul să fie confecționat dintr-un material care permite pielii să respire, lucru care contribuie, la rândul său, la confortul micului școlar.

 

       ●Brațele scaunului ergonomic se reglează pe înălțime și, în plus, se află la o distanță optimă unul față de celălalt, astfel încât să nu creeze disconfort copilului în momentul în care își face temele sau lucrează la calculator.

 

 

 

Design

 

 

     Cele mai apreciate modele de scaune pentru birou sunt cele cu roți, întrucât acestea sunt foarte practice și, deci, ușor de mutat dintr-un colț în altul al camerei sau chiar dintr-o cameră în alta.

 

 

     Un alt criteriu important atunci când vine vorba de designul scaunului este culoarea acestuia, care ar trebui să se integreze perfect în decorul camerei - cu alte cuvinte, să fie în armonie cu paleta cromatică regăsită în dormitorul celui mic, și nu să pară desprinsă din cu totul altă poveste.

 

 

     În ceea ce privește materialul, este important să știi că majoritatea scaunelor de birou sunt tapițate cu material textil, cu piele sau cu plasă, fiecare dintre ele având propriile caracteristici:

 

 

       ●Scaunele de birou din materiale textile sunt plăcute la atingere și, totodată, se încadrează în categoria scaunelor al căror preț e foarte accesibil.

 

scaunul-de-birou-pentru-copii-modelul-potrivit-707

SCAUN DE BIROU OPERATIV OFF 707

 

 

       ●Scaunele de birou tapițate cu piele se remarcă prin rezistența la uzură, precum și prin confortul sporit, oferit de șezutul care este, de regulă, bine buretat.

 

scaunul-de-birou-pentru-copii-modelul-potrivit-305

SCAUN GAMING OFF 305

 

 

       ●Scaunele de birou din plasă prezintă două beneficii esențiale: gradul înalt de confort și materialul care permite pielii să respire.

 

scaunul-de-birou-pentru-copii-modelul-potrivit-624

SCAUN DE BIROU OFF 624

 

 

 

 

Preferințele celui mic

 

 

     Poate că ți-a atras atenția designul câtorva modele de scaune de birou pentru copii, însă adevărul este că micuțul va face alegerea finală, ținând cont că pe el îl interesează cel mai mult ca scaunul să fie frumos. De aceea, asigură-te că pregătești o listă cu câteva modele de scaune care, dincolo de faptul că sunt ergonomice, s-ar integra în decorul camerei micului școlar, după care lasă-l pe el să-l aleagă pe acela care îi place cel mai mult.

 

 

 

Preț

 

 

     Așa cum era de așteptat, calitatea influențează prețul. Astfel, cu cât materialul este mai calitativ și asigură o aerisire mai bună și cu cât scaunul are mai multe caracteristici ce țin de latura sa ergonomică, cu atât prețul va fi mai mare.

 

 

     În acest context, te gândești că o piesă de calitate te va costa o mică avere? Nu trebuie să-ți faci griji: în catalogul nostru online găsești numeroase modele de scaune de birou ieftine pentru copii, al căror preț este cuprins între 179 și 389 de lei.

 

 

 

 

Greșeli de evitat atunci când alegi un scaun de birou pentru copii

 

 

     ●Nu te lăsa atras(ă) de un scaun de birou frumos (sau chiar cu un design surprinzător) și atât. Un design atractiv nu vine, automat, la pachet și cu un nivel de confort adecvat. Primul criteriu după care îți recomandăm să te ghidezi, pentru binele sănătății coloanei vertebrale a copilului tău, este ergonomia. Designul rămâne, în acest caz, pe locul al doilea, dar nu te teme: majoritatea scaunelor ergonomice au un design atractiv, astfel că sigur vei găsi un model care să-ți placă și care, cel mai important, să-i placă micului școlar.

 

 

     ●Nu te lăsa păcălit(ă) de ideea că scaunul tău de birou va fi potrivit și pentru copilul tău și că, astfel, nu mai ai de ce să cumperi încă unul. Din moment ce există o gamă a scaunelor de birou pentru copii, înseamnă că acestea sunt special concepute pentru ei și pentru nevoile lor. Ia în considerare acest lucru.

 

 

     ●Nu gândi pe termen scurt. Nu te lăsa convins(ă) doar de un preț exagerat de prietenos, cu gândul că, astfel, vei economisi. În realitate, nu vei economisi, pentru că un preț extrem de mic poate însemna o calitate îndoielnică - a materialelor, de exemplu. Astfel, va trebui să înlocuiești scaunul la doar câteva luni după achiziție. Pe de altă parte, un scaun de bună calitate, deci cu un preț mai mare, va trece cu brio proba timpului, ceea ce înseamnă că investiția se va justifica în timp.

 

 

 

 

3 modele de scaune de birou pentru copii

 

 

●Scaunul de birou cu un preț avantajos

 

 

scaunul-de-birou-pentru-copii-modelul-potrivit-326

SCAUN BIROU OFF 326

 

 

     Gama noastră de scaune de birou pentru copii este gândită în așa fel, încât să răspundă tuturor nevoilor, preferințelor, precum și bugetelor clienților noștri.

 

 

     Astfel, dacă ești în căutarea unui scaun ergonomic de calitate la un preț foarte bun, îți recomandăm modelul OFF 326. Confecționat din materiale rezistente (textil și plastic) și având șezutul tapițat cu stofă, acest model de scaun este disponibil în patru variante de culori (roșu, albastru, verde și negru) - astfel, micuțul tău are de unde alege.

 

 

●Scaunul de birou cu un imprimeu atractiv

 

 

scaunul-de-birou-pentru-copii-modelul-potrivit-332

SCAUN DE BIROU OFF 332

 

 

     Dacă micuțul tău își dorește neapărat un scaun de birou cu un imprimeu jucăuș, atunci i-ai putea prezenta modelul OFF 332, confecționat din stofă. Pe lângă designul atractiv, acest model întrunește calitățile unui scaun ergonomic: înălțime ajustabilă, posibilitatea de a se balansa, șezut confecționat dintr-un material calitativ.

 

 

●Scaunul de birou clasic, o piesă nemuritoare

 

 

scaunul-de-birou-pentru-copii-modelul-potrivit-603

SCAUN BIROU OFF 603

 

 

     Un scaun de birou clasic, rezistent, confecționat din materiale de înaltă calitate este o piesă care trece cu brio proba timpului. Astfel, merită să investești într-un model precum scaunul de birou OFF 603 care, la fel ca majoritatea modelelor de pe site-ul nostru, are toate calitățile ergonomice: cilindru pneumatic de ridicare/coborâre, sistem de balans, sistem de ajustare a greutății. În plus, este disponibil în mai multe variante de culori, deci, în cazul în care copilului tău i se va părea banal un scaun negru simplu, se va putea orienta către o culoare mai îndrăzneață și veselă: roșu.

 

 

 

 

     În final, îți reamintim că gama noastră de scaune de birou pentru copii este gândită în așa fel, încât răspunde atât nevoii tale de a cumpăra un produs ergonomic, cu efecte benefice asupra sănătății coloanei vertebrale a celui mic, cât și dorinței lui de a se bucura de un model cu un design atractiv.