În 2023, gamingul a devenit o activitate tot mai populară în rândul pasionaților de jocuri video de toate vârstele. În consecință, industria scaunelor de gaming a cunoscut o creștere uriașă, întrucât alegerea unui scaun de gaming de calitate nu este doar o investiție în experiența ta de joc, ci și în sănătatea și confortul tău pe termen lung. Despre importanța unui scaun de gaming ți-am vorbit și într-un articol anterior în care povesteam despre amenajarea unei camere de gaming, așa că nu vom intra în detalii despre beneficiile pe care un scaun de gaming le poate aduce pasionaților de jocuri pe calculator sau consolă.

În schimb, vom explora în acest articol alegerea unui scaun de gaming de calitate și îți vom oferi un top al scaunelor de gaming în 2023, ținând cont de ultimele tendințe și inovații în acest domeniu. Vom trece în revistă principii precum ergonomia, materialele de calitate, funcționalitățile cheie ale acestor scaune de gaming, dar și cele mai populare modele disponibile în prezent pe piață. Ești gata să descoperi cele mai bune scaune de gaming pentru a-ți duce pasiunea la următorul nivel? Iată ce să alegi! 

Modele de scaune de gaming potrivite pentru pasionații de jocuri video în 2023

Așa cum povesteam anterior, scaunele de gaming sunt produse de calitate, care oferă o poziție corectă la birou în timpul sesiunilor de joc. Aceste modele de scaune oferă un nivel excelent de confort datorită particularităților de care dispun și se transformă astfel într-o exprimare a pasiunii pentru jocurile video, fiind o achiziție obligatorie pentru împătimiții acestei activități. Deja ți-am povestit de ce merită să-ți cumperi un scaun de gaming, în cazul în care aveai încă dubii despre necesitatea unui asemenea element în camera ta de gaming.

Prin urmare, dacă și tu ești în căutarea celor mai bune scaune de gaming pentru nevoile tale, am alcătuit în rândurile următoare un top 10 scaune de gaming în 2023. Iată din ce modele poți alege scaunul de gaming preferat!

1. Scaun de gaming cu spătar rabatabil OFF 306

În topul celor mai bune scaune de gaming în 2023 se află scaunul de gaming cu spătar rabatabil OFF 306, ce pune accentul pe aspect și ergonomie. Suprafața de contact a scaunului de gaming este realizată integral din piele ecologică de calitate, în timp ce buretele său dens oferă confortul dorit în timpul orelor petrecute în fața calculatorului. Cotierele scaunului sunt realizate din material buretat la suprafață și sunt reglabile 2D. De asemenea, cele două pernuțe pe care le prezintă sunt detașabile și reglabile.

Acest scaun de gaming prezintă și comenzi pentru rabatarea scaunului și ajustarea înălțimii, oferind o înclinare până la 180 de grade. De asemenea, scaunul este disponibil pe mai multe culori, dintre care menționăm roșu, albastru, verde, gri și alb, ceea ce-l face foarte ușor de integrat în spațiul camerei de gaming.

 top-scaune-de-gaming-in-2023-ce-sa-alegi-2

Sursa foto: ScauneOnline

2. Scaun de gaming cu bandă led RGB OFF 303

Într-un ghid anterior despre alegerea scaunului ideal de gaming, menționam criterii precum forma și designul scaunului, conectivitatea și compatibilitatea, și tot ce putem spune este că scaunul de gaming cu bandă led RGB OFF 303 respectă întocmai caracteristicile unui scaun de gaming perfect. Cu design ergonomic, tapițat integral cu piele ecologică calitativă, brațe buretate și căptușite și un șezut din burete dens, acest scaun cu siguranță se numără în top 10 scaune de gaming în 2023.

Confortabil și ergonomic, produsul se caracterizează prin rotirea la 360 de grade, o înălțime reglabilă, suport pentru picioare retractabil, pernă lombară reglabilă, pernuță pentru cap și rabatarea spătarului până la 135 de grade. Mai mult, acesta beneficiază de iluminare led RGB, pentru cea mai bună experiență de gaming!

 top-scaune-de-gaming-in-2023-ce-sa-alegi-3

Sursa foto: ScauneOnline

3. Scaun de gaming textil cu cotiere 4D și suport lombar OFF 297

În top 10 scaune de gaming în 2023 se numără și scaunul de gaming textil cu cotiere 4D și suport lombar OFF 297, proiectat pentru a oferi un nivel ridicat de confort și susținere pentru pasionații de jocuri video, ce petrec mult timp în fața ecranului. Acesta beneficiază de un șezut umplut cu spumă densă și moale, spătar înalt și tetieră, dar și suport lombar integrat, care ajută la menținerea unei poziții corecte a spatelui.

Acest scaun de gaming prezintă o construcție robustă și durabilă, datorită cadrului din oțel și roți cu rulmenți. De asemenea, prezintă brațe ajustabile, pentru o poziție confortabilă a mâinilor și a umerilor. Pe lângă funcționalitățile ergonomice, acest scaun este realizat din material textil respirabil și este proiectat cu cotiere reglabile în 4 dimensiuni.

 top-scaune-de-gaming-in-2023-ce-sa-alegi-4

Sursa foto: ScauneOnline

4. Scaun de gaming cu spătar rabatabil 180 grade OFF 307

Un alt scaun de gaming spre care te poți orienta în 2023 este scaunul cu spătar rabatabil 180 grade OFF 307, proiectat pentru a oferi o experiență confortabilă și plăcută pe parcursul orelor petrecute în fața ecranului. Sistemul de rabatare permite o înclinație de până la 180 de grade, în așa fel încât utilizatorul se poate întinde complet în timpul pauzelor. Reglarea înălțimii este simplă și rapidă, iar cotierele sunt reglabile și oferă flexibilitate în ceea ce privește poziția de lucru.

Acest scaun de gaming este dotat cu o mulțime de caracteristici, ceea ce-l fac ideal pentru sesiunile de gaming: suportul pentru picioare retractabil, tetiera reglabilă, pernele lombare, rotația la 360 de grade, spătarul înclinabil și reglarea pe înălțime. Suprafața scaunului este acoperită cu piele ecologică calitativă, iar scaunul este prevăzut cu burete dens, ce oferă confortul necesar în timpul jocului.

 top-scaune-de-gaming-in-2023-ce-sa-alegi-5

Sursa foto: ScauneOnline

5. Scaun de gaming pentru fete cu lumini RGB și suport picioare OFF 298

Un model elegant și confortabil de scaun de gaming este și scaunul de gaming pentru fete cu lumini RGB și suport picioare OFF 298. Acesta prezintă un design atractiv mov și roz, este acoperit în totalitate cu piele ecologică de calitate superioară, în timp ce brațele sunt căptușite cu același material calitativ, pentru o doză suplimentară de confort. Șezutul din burete dens, spătarul lat, reglarea pe înălțime, funcțiile de gaming și iluminarea led RGB transformă acest scaun în aliatul ideal pentru sesiunile de gaming.

Scaunul prezintă și suport pentru picioare și spătar rabatabil, în așa fel încât să te poți bucura de relaxare în timpul pauzelor de joc. Tetiera și cele două pernuțe concepute pentru reducerea stresului muscular și a oboselii din zona lombară și a gâtului sunt, de asemenea, elemente ergonomice pe care ar trebui să le iei în considerare atunci când alegi scaunul ideal de gaming.

 top-scaune-de-gaming-in-2023-ce-sa-alegi-6

Sursa foto: ScauneOnline

6. Scaun de gaming cu suport de picioare OFF 302

În top 10 scaune de gaming în 2023 se află și scaunul de gaming cu suport de picioare OFF 302, disponibil atât în varianta gri, cât și în nuanțe de roșu, albastru și verde. Acest model de scaun este conceput în stilul scaunelor de mașini de curse, prezintă un spătar înalt, tapițerie din piele ecologică și suport lombar. Scaunul prezintă, desigur, un design ergonomic: pernă lombară detașabilă, cotiere tapițate și buretate, șezut moale, reglaj pe înălțime, suport pentru picioare și rotație de 360 de grade.

Este robust și durabil, folosind o bază metalică cu 5 role cu protecție pentru orice tip de pardoseală, în timp ce pistonul pneumatic oferă posibilitatea de a rezista greutăților de până la 110 kg.

 top-scaune-de-gaming-in-2023-ce-sa-alegi-7

Sursa foto: ScauneOnline

7. Scaun de gaming cu suport de picioare OFF 3091

Scaunul de gaming cu suport de picioare OFF 3091 se poate spune că a fost creat special pentru jucători. Și spunem asta pentru că acest scaun de gaming este special conceput în așa fel încât să te poți concentra asupra jocului pe calculator. Cu un șezut generos și confortabil, spătar ergonomic curbat și un design mixt din piele ecologică și mesh, acest model de scaun oferă tot confortul pentru experiența ta de joc.

De asemenea, scaunul beneficiază de caracteristici multiple: bază din oțel cromat cu 5 brațe, role gumate, piston pivotant 360 de grade, brațe tapițate și buretate, dar și suport pentru picioare retractabil. Cu o construcție robustă și solidă, acest scaun de gaming este menit să reziste la uzură intensă pe tot parcursul zilei.

 top-scaune-de-gaming-in-2023-ce-sa-alegi-8

Sursa foto: ScauneOnline

8. Scaun de gaming cu suport de picioare OFF 304

Următorul în topul scaunelor de gaming din 2023 este scaunul de gaming cu suport de picioare OFF 304, disponibil în două culori: roșu și albastru. Acest scaun vine, la rândul său, cu cel mai înalt nivel de confort și design. Printre caracteristicile sale premium se numără: suportul de picioare retractabil, spătarul rabatabil, mecanismul de balans, materialul mesh respirabil, pivotarea în jurul propriei axe și role pentru mobilitate garantată.

Șezutul este căptușit cu burete de înaltă calitate, tapițat cu mesh. Sub acesta este ascuns și suportul pentru picioare, ce culisează pe 2 șine din oțel. Spătarul este caracterizat de linii drepte și cursive, design modern și ergonomie, în timp ce mecanismul și pistonul hidraulic permite ridicarea și coborârea, dar și pivotarea.

 top-scaune-de-gaming-in-2023-ce-sa-alegi-9

Sursa foto: ScauneOnline

9.  Scaun de gaming ergonomic cu suport de picioare OFF 424

Topul scaunelor de gaming nu s-a încheiat aici, întrucât mai avem încă un model de scaun disponibil pentru tine: scaunul de gaming ergonomic cu suport de picioare OFF 424. Acesta este disponibil atât în varianta alb cu negru, cât și negru integral. Sistemul său de înclinare permite personalizarea scaunului în poziția optimă pentru jocurile pe calculator sau lucrul la birou. Șezutul este buretat și acoperit cu mesh, în timp ce spătarul este tapițat în întregime cu mesh, pentru o bună circulație a aerului.

Designul simplu și minimalist îl face ideal pentru amenajarea camerei de gaming, dar și pentru amenajarea biroului de lucru, iar greutatea admisă este de 110 kg. Nu-i așa că este unul dintre cele mai cool scaune de gaming pe care le-ai văzut până acum?

 top-scaune-de-gaming-in-2023-ce-sa-alegi-10

Sursa foto: ScauneOnline

10.  Scaun de gaming din mesh OFF 427

Încheiem top 10 scaune de gaming în 2023 cu un alt model de scaun special conceput pentru sesiuni intense de gaming: scaunul de gaming din mesh cu suport de picioare OFF 427. Pentru a-ți oferi o experiență confortabilă în timpul jocului, acest scaun de birou prezintă un design ergonomic al spătarului, cu sprijin total al spatelui. Umplut cu burete de înaltă calitate, șezutul oferă o experiență plăcută la ședere și ameliorează presiunea în timpul statului prelungit pe scaun.

Acest scaun de birou cu spătar înalt are utilizări versatile, fiind potrivit atât pentru joc, cât și pentru lucrul la birou, vizionat TV sau chiar și odihnă. Mesh-ul care asigură ventilarea scaunului și suportul pentru picioare cu siguranță îl transformă într-una dintre opțiunile de top în ceea ce privește scaunele de gaming.

 top-scaune-de-gaming-in-2023-ce-sa-alegi-11

Sursa foto: ScauneOnline

Ce să alegi: un scaun de birou obișnuit sau un scaun de gaming?

Istoria scaunelor de gaming a început nu demult, odată cu producerea primelor modele de scaune, inspirate de scaunele pentru mașinile sport. Aceste tipuri de scaune sunt considerate potrivite pentru folosirea pe perioade îndelungate, întrucât asigură confort și pot preveni diverse afecțiuni ale coloanei. În prezent, scaunele de gaming sunt preferate de multe persoane, nu doar de gameri. Și nu este deloc surprinzător, având în vedere designul modern și faptul că pot fi utilizate pe timp îndelungat.

Dacă nu ai ales încă scaunul ideal pentru biroul tău, îți vom prezenta în rândurile următoare avantajele și dezavantajele scaunelor de birou obișnuite și ale scaunelor de gaming, pentru a te inspira în decizia pe care o vei lua ulterior.

Scaunul de birou obișnuit

Dacă biroul tău este amenajat în stil clasic sau elegant, mai mult ca sigur vei dori un scaun de birou care să se integreze ideal în decor. În acest caz, cea mai bună alegere va fi un scaun obișnuit de birou, cu design minimalist sau elegant. În funcție de bugetul pe care-l ai la dispoziție și de preferințe, poți alege un scaun de birou ergonomic, cu tapițerie din piele sau din material textil. Un avantaj major al scaunelor de birou obișnuite este și prețul, întrucât acestea pot fi mai puțin costisitoare decât scaunele de gaming.

Desigur, este important să ții cont și de dezavantajele acestor tipuri de scaune. Cel mai mare dezavantaj al scaunelor de birou obișnuite este că nu toate modelele sunt ergonomice. Astfel, trebuie să decizi dacă optezi pentru un scaun de birou obișnuit, la un preț accesibil, cu riscul de a suferi dureri de spate sau dacă investești într-un scaun ergonomic sau unul de gaming.

 

Scaunul de gaming

Așa cum poți deduce din topul scaunelor de gaming de mai sus, aceste modele de scaune de birou se numără printre cele mai confortabile de pe piață și oricine a testat unul va fi de acord cu noi. Acestea sunt realizate în așa fel încât să poată fi folosite pentru perioade îndelungate de timp, fără a provoca dureri de spate sau alte probleme asociate coloanei vertebrale. Un alt avantaj major al scaunelor de gaming este și design-ul acestora, dat fiind că sunt inspirate de scaunele mașinilor sport. Acestea se potrivesc în special în camerele moderne și tinerești, însă poți opta oricând pentru un model mai simplu, monocromatic, care să se integreze perfect în orice încăpere.

În ceea ce privește dezavantajele, am putea spune că este aproape imposibil să găsești un model elegant de scaun de gaming. Un alt dezavantaj al acestor tipuri de scaune ar putea fi reprezentat de preț, însă trebuie să ai în vedere că este o investiție pe care o faci pentru sănătatea ta. Un scaun de gaming este foarte rezistent, ceea ce-l face o investiție pe termen lung, care te va scuti de dureri, vizite la medic și terapii.

 top-scaune-de-gaming-in-2023-ce-sa-alegi-12

Sursa foto: Shutterstock

Cum alegi scaunul potrivit pentru o poziție corectă și prevenirea durerilor de spate?

Despre poziția corectă la birou am mai vorbit și cu alte ocazii pe blogul nostru, așa că deja cunoști cele mai importante reguli pentru menținerea unei poziții corespunzătoare pe scaunul de birou. Cu toate acestea, vom trece din nou în revistă principalele aspecte de care trebuie să ții cont pentru adoptarea unei posturi corecte.

  • Spatele se poate mișca între 90-100 grade pe un spătar reglabil.
  • Picioarele ating solul în mod natural, iar genunchii se aflăla un unghi de 90 când stai pe scaun.
  • Zona ta lombară se încadrează perfect în curbura spătarului scaunului.
  • Corpul trebuie să se simtă confortabil atunci când ajustezi unghiul de înclinare al șezutului scaunului în raport cu spătarul, la modelele reglabile.
  • Capul se sprijină la înălțimea potrivită pe tetiera scaunului.

 

Ținând cont de aceste reguli generale pentru o poziție corectă a corpului la birou, putem spune că scaunele de gaming reprezintă una dintre cele mai bune investiții pe care le poți face pentru sănătatea ta, cu atât mai mult cu cât petreci mult timp la birou sau te declari un gamer înrăit. Și vestea bună este că vei găsi cu siguranță cele mai bune scaune de gaming în topul prezentat anterior în articol. 

 top-scaune-de-gaming-in-2023-ce-sa-alegi-13

Sursa foto: Shutterstock

Sperăm că acest ghid te-a ajutat să-ți faci documentarea în ceea ce privește cele mai bune scaune de gaming în 2023 și că vei alege să investești în modelul potrivit pentru nevoile tale. Odată ce te-ai hotărât la un model de scaun de gaming ideal pentru tine, îți dăm întâlnire în magazinul ScauneOnline, unde te așteptăm cu cele mai bune oferte de pe piață la scaune de gaming, dar și la modele de scaune de birou ergonomice!