tipuri-de-scaune-de-birou-1

Daca îți petreci mult timp în fața calculatorului, lucrând sau jucându-te online din când in când, probabil ți-ai pus deja întrebarea: cum să aleg cel mai bun scaun pentru birou? Trebuie să iei în calcul aspecte precum nivelul de confort, prețul, designul, calitatea materialelor etc. Pentru a-ți face această alegere mai ușoară, am pregătit pentru tine o listă cu cele mai importante criterii de selecție pe care să le ai în vedere atunci când alegi un scaun de birou pentru adulți.  


Cuprins:

Cum alegi un scaun de birou potrivit: Criterii de selecție

Tipuri de scaune de birou

Avantajele scaunelor de birou

Care este poziția corectă a corpului pe scaunul de birou


Cum alegi un scaun de birou potrivit: Criterii de selecție

Există mai multe criterii pe care trebuie să le ai în vedere atunci când cauți cel mai potrivit scaun de birou pentru tine, printre care cele mai importante sunt reprezentate de confortul oferit și de suportul bun pentru spate în timpul pe care îl petreci aici. Dintre toate tipurile și variantele disponibile, îți oferim mai jos câteva recomandări pentru a face alegerea potrivită pentru tine.  


 Ergonomia scaunului de birou

Poate cel mai important criteriu pe care trebuie să îl ai în vedere este reprezentat de felul în care te simți în timpul celor 7-8 ore cât petreci zilnic pe scaunul de birou. Indiferent de ce tip de scaun preferi, asigură-te că acesta este ergonomic și îți asigură un nivel mare de confort. Aceasta înseamnă că este nevoie ca spatele să stea comod, fără a fi încovoiat, iar spătarul să urmeze curbura naturală a coloanei și umerii să se simtă relaxați.

Mai mult, acest tip de scaune pot fi adaptate posturii tale și dimensiunii corpului, asigurându-ți un confort cât mai mare. Astfel, articulațiile, mușchii și coloana nu vor avea de suferit nici după o zi întreagă de stat încordat la calculator. Pe site-ul nostru vei găsi întotdeauna scaune de birou ergonomice, cu un design modern și cu opțiuni suplimentare de personalizare.


 Materialul din care acesta este realizat

Un alt aspect de care să ții cont când alegi un scaun de birou este materialul din care sunt confecționate spătarul și șezutul acestuia. Pentru persoanele care transpiră ori se încălzesc cu ușurință, există materiale subțiri, ușoare, care permit trecerea aerului.

Dacă preferi însă un scaun de birou directorial, este de preferat să alegi un material mai prețios precum pielea naturală. Acestea sunt de obicei recomandate în cazul în care nu îți petreci chiar atât de mult timp în fața calculatorului, iar acasă, într-o cameră amenajată în stil clasic, întotdeauna va fi mai potrivit un astfel de scaun cu design elegant.


 Picioarele și roțile scaunului de birou

Picioarele și roțile trebuie să fie și ele ajustabile, în funcție de înălțime dar și de alți parametri. Este de preferat să alegi un scaun de birou cu roți mobile, mai ales dacă ai nevoie să te deplasezi între birou și bibliotecă, măsuța de cafea sau alt obiect de mobilier din încăpere. Noile variante de scaune moderne de birou au suportul sub forma unei stele cu cinci brațe, care asigură stabilitatea cea mai bună. Mai mult, rolele sunt acoperite cu un material gumat pentru a nu deteriora pardoseala.


 Bugetul propus

Prețul de achiziție este un alt criteriu care te va ajuta în decizia de achiziție a unui scaun de birou. Chiar dacă unele tipuri și modele sunt mai costisitoare, ele au o întreagă tehnologie incorporată, astfel încât justifică diferența dintre un scaun de birou calitativ, și altul care îndeplinește mai puține criterii.

Trebuie să ai însă în vedere că un scaun de birou sau de gaming ergonomic, care îți oferă confort maxim pe toată durata utilizării din fiecare zi, este o investiție în calitatea vieții și a activității tale.

tipuri-de-scaune-de-birou-2


Tipuri de scaune de birou

 În funcție de dotări

Scaun de birou neajustabil

Acestea sunt de obicei scaunele de birou la care spătarul și picioarele rămân în aceeași poziție fixă. Chiar dacă nu beneficiază de toate dotările oferite de un scaun ergonomic, acestea sunt practice și multifuncționale.

Ele au spătar confortabil, curbat astfel încât să ofere o susținere foarte bună spatelui, și sunt realizate din materiale confortabile precum piele, mesh sau catifea. Suprafața lor căptușită oferă multă comoditate, și o experiență confortabilă la ședere. Acestea arată elegant mai ales dacă ai biroul acasă, fiind astfel foarte ușor să le integrezi în living sau în dining.

tipuri-de-scaune-de-birou-3


Scaun de birou din catifea


 Scaun de birou ajustabil

Un astfel de scaun ajustabil are numeroase caracteristici reglabile, printre care faptul că permite pivotarea în jurul axei cu 360 de grade, reglarea șezutului la înălțimea dorită (42-52 cm), are sistem de înclinare a spătarului și permite totodată reglarea tensiunii de balans în funcție de greutatea corporală a utilizatorului. De asemenea, șezutul poate culisa față/spate aproximativ 3 cm, pentru o poziție perfectă în timp ce stai la birou.

Un astfel de scaun premium reprezintă echilibrul perfect dintre construcția metalică, materialul respirabil de tip mesh și confortul oferit pentru o perioadă îndelungată de utilizare. Tetiera este și ea reglabilă pe înălțime, iar spătarul și șezutul au dimensiuni generoase, astfel încât să fie confortabile și pentru utilizatorii înalți.

tipuri-de-scaune-de-birou-4

Scaun de birou multifuncțional


 În funcție de material

Scaun de birou din piele sau piele ecologică

Un scaun de birou din piele sau piele ecologică reprezintă o alegere naturală, confortabilă și elegantă. Materialul de cea mai bună calitate permite aerisirea cu ușurință în timp ce îl utilizezi, iar aspectul clasic, atemporal îl face o alegere perfectă pentru biroul de la serviciu sau de acasă.

La un astfel de scaun, șezutul are la bază arcuri împachetate individual cu burete dens ce urmează conturul corpului, pentru a oferi un confort sporit și rezistență mai mare in timp. Spătarul are formă ergonomică, fiind mai proeminent în zona lombară, ceea ce ajută la diminuarea presiunii spatelui și a durerilor de umeri, iar brațele sunt din oțel cromat, acoperite cu burete tapițat.

tipuri-de-scaune-de-birou-5


Scaun directorial cu arcuri


Scaune cu spătarul din mesh

Aceste scaune permit cea mai bună aerisire a spatelui, materialele de tip mesh fiind recomandate celor care se încălzesc în timp ce stau la birou deoarece permit circulația bună a aerului. Scaunul este dotat cu bază și piston din metal cromat, mânere din plastic și metal cromat, iar spătarul are cadrul din metal vopsit.

Mecanismul permite balansul scaunului sau blocarea acestuia în poziție de lucru normală. Vei găsi în oferta noastră mai multe culori disponibile, între care negru, maro închis (wenge), roșu, verde, albastru sau alb.

tipuri-de-scaune-de-birou-6


Scaun de birou OFF 907 albastru


Scaun de birou cu design mixt

Dacă vine vorba de scaune confortabile pentru gameri, putem spune cu siguranță că cele special destinate acestora se pliază pe nevoile pasionaților de jocuri pe calculator. De altfel, aceste scaune gaming sunt de multe ori mai versatile decât cele obișnuite, având un design mai interesant.

Aspectul sport, modern, culorile vibrante, care ies în evidență, mixul de materiale de cea mai bună calitate, suportul lombar, cotierele și tetiera acoperite, sunt doar câteva motive pentru care ar trebui să optezi pentru un astfel de scaun special de birou. În modelul de mai jos, suprafața din mijlocul spătarului și al șezutului este acoperită cu mesh respirabil, iar elasticitatea sa ridicată oferă confort maxim pentru spate și zona lombară. Un piston pivotant permite să reglezi înălțimea la cea pe care o dorești, iar dacă vrei să te relaxezi urmărind un film bun, suportul retractabil de picioare îți oferă sprijinul pe care îl urmărești.


tipuri-de-scaune-de-birou-7


Scaun gaming de birou


Avantajele scaunelor de birou

  Scaunele de birou pe care le găsești pe site-ul nostru, inclusiv cele cu spătar și picioare fixe, sunt concepute astfel încât confortul oferit să fie maxim. Indiferent dacă sunt scaune neajustabile sau ergonomice și dotate cu multe facilități suplimentare, toate au un design modern, și multe funcționalități asemănătoare cu cele ale scaunelor de gaming.  

 Spătarul urmărește curbura naturală a spatelui și ajută la menținerea coloanei vertebrale într-o poziție corectă;

 Oferă o experiență plăcută la ședere

Sunt realizate din materiale de cea mai bună calitate, alese în funcție de preferințe: piele naturală, piele eco, mesh, design mix mesh+piele;

 Pe termen lung, îți vor aduce mari beneficii, mai ales atunci când petreci mai mult de 2-3 ore pe zi la birou.

 Scaunele ergonomice și de gaming sunt dotate cu facilități suplimentare;

 Au înălțimea, poziția șezutului, reglabile;

 Spatele se poate înclina în poziția dorită;

 Cotierele sunt acoperite, pentru un plus de confort.


Toate acestea reprezintă avantaje pe care nu ar trebui să le treci cu vederea atunci când îți achiziționezi un scaun de birou ergonomic. Înainte să te gândești că este un preț prea mare, gândește-te la toate consultațiile sau ședințele de masaj pe care trebuie sa le plătești pentru a-ți ameliora durerile de spate!


Care este poziția corectă a corpului pe scaunul de birou

 Spatele se poate mișca între 90-100 grade pe un spătar reglabil;

 Picioarele ating solul în mod natural, la un unghi de 90 când sunt stai pe scaun;

 Zona ta lombară se încadrează perfect în curbura spătarului scaunului;

 Corpul trebuie să se simtă confortabil atunci când ajustezi unghiul de înclinare al șezutului scaunului în raport cu spătarul, la modelele reglabile;

  Capul se sprijină la înălțimea potrivită pe tetiera scaunului.


Ziua de muncă este prea lungă pentru a o petrece într-un scaun incomod, deci este important să îți tratezi corect corpul și să te asiguri că fiecare zi la locul de muncă este una sănătoasă. Verifică toate modelele de scaune disponibile pe ScauneOnline.ro, pentru a-l alege pe cel mai bun pentru tine.

Din multitudinea de variante, vei putea selecta pe cel care îndeplinește cele mai multe criterii pe care le vizezi,  punând preț pe calitatea scaunelor pentru birou și optând pentru cele mai corecte prețuri.