scaun de gaming

 

 

Pentru persoanele care se joaca in mod sporadic pe calculator, ideea unui scaun special pentru aceasta activitate poate parea superflua, insa un “gamer adevarat” poate infirma oricand aceasta pozitie. O persoana care petrece cateva ore pe zi in fata consolei de jocuri stie cat de important este confortul in timpul jocului si cum acest element poate face de multe ori diferenta intre terminarea unui nivel si repetarea lui. Iata care sunt cele mai importante aspecte de care sa tineti cont in achizitia unui scaun pentru gaming:

 

 

1. Forma si dimensiunea

Exista mai multe forme si dimensiuni de scaune pentru gaming. Unele dintre ele se remarca printr-o dimensiune foarte mare, pentru a da mai usor senzatia de “imersiune” completa in joc, in timp ce alte modele pun accentul pe alte aspecte. In esenta, este foarte important sa va raportati in primul rand la propria constitutie corporala si inaltime. Modelele mai scumpe au posibilitatea de ajustare a inaltimii, asemenea unui scaun auto.

 

 

2. Designul scaunului

Designul scaunului si modul in care este construit influenteaza de multe ori pretul, insa un cost mai mare corespunde unor optiuni foarte utile. Intre acestea enumeram perna pentru cap, suportul pentru picioare, posibilitatea de reglare pe spate etc. Aceste reglaje pot fi mecanice sau, in cazul modelelor de scaune gaming high-end, electrice. Anumite modele de scaune special construite pentru jocuri ofera si optiunea de strangere rapida, astfel incat acesta sa fie usor de depozitat in momentele in care nu este folosit, ocupand astfel mai putin loc in casa.

 

 

3. Sistemul de sunet si vibratii

Da, un scaun de gaming profesional poate include un sistem independent de sunet surround, pentru a oferi o experienta completa jucatorului. Sistemul de vibratii adauga un nou nivel de realism unor jocuri precum FIFA, GTA sau NFS. Incercati sa alegeti un scaun de gaming ce ofera posibilitatea de a regla intensitatea vibratiilor, pentru ca aceasta optiune se va dovedi foarte utila in viitor.

 

 

4. Conectivitate

Cele doua tipuri de conectivitate disponibile in piata sunt: pe baza de fir sau prin tehnologia wireless (ori bluetooth). Un scaun profesional, din gama superioara de pret, va avea posibilitatea de a se conecta wireless la consola de jocuri. Este foarte important ca scaunul de gaming sa se conecteze la consola de jocuri, pentru a asigura astfel independenta celorlalte echipamente fata de aceasta. Esential este ca la scaun sa se poata conecta castile audio. Este bine sa existe si ale porturi, precum HDMI, DVI sau VGA.

 

 

5. Scaune de gaming specifice, in functie de tipul de joc

Pentru anumite tipuri de jocuri exista scaune de gaming special concepute, ce ofera optiuni adaptate acestora. Spre exemplu, pentru jocurile de tip racing, cu masini, scaunele de gaming pot sa fie dotate cu volan si pedale. Aceste componente sunt sub forma unor extensii, insa este esential ca scaunul sa permita conectarea lor.

 

 

6. Compatibilitate

Compatibilitatea este o problema majora in industria de gaming, pentru ca marii producatori de console cauta sa-si impuna propriile standarde, de conectivitate si nu numai. Cel mai bine este sa intrebati in mod direct acest lucru inainte de a achizitiona un scaun de gaming profesional. Un scan de gaming nu este o simpla piesa de mobilier, ci o componenta esentiala in setup-ul unui gamer adevarat. Desi modele precum Emperor 200 Workstation pot parea desprinse din filmele SF, prin plusul de ergonomie si confort pe care il aduce, un scaun de gaming reprezinta cu siguranta o investitie foarte buna pentru orice persoana pasionata de jocurile pe calculator.