Cum protejezi pardoseala de uzura cauzată de roțile scaunului?
Cum protejezi pardoseala de uzura cauzată de roțile scaunului?
Dacă ai un birou amenajat cu podea din lemn, probabil că te gândești cum protejezi pardoseala de posibilele zgârieturi care ar putea apărea de-a lungul timpului. Descoperă în acest articol ce poți face pentru a evita uzura parchetului și care sunt rotilele recomandate pentru scaunele de birou.
Protejarea pardoselii de uzura cauzată de roțile scaunului: Soluții eficiente
Înlocuiește rotilele din plastic cu unele moi
Folosește covorașe de protecție
Improvizează soluții de moment
Ai grijă la mișcările scaunului
Roți pentru scaune care nu uzează pardoseala: 3 modele recomandate
Role din silicon pentru scaun de birou
Role gumate pentru scaune de birou
Roți gumate pentru scaune gaming
Protejarea pardoselii de uzura cauzată de roțile scaunului: 5 soluții eficiente
Înlocuiește rotilele din plastic cu unele moi
Scaunele de birou au, din fabrică, rotile fabricate din plastic tare, care zgârie podeaua și sunt rigide. Atunci când te deplasezi cu scaunul, acestea aplică o forță mare asupra parchetului, ceea ce face ca lemnul să fie afectat în timp.
Cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru protecția pardoselii este să achiziționezi noi rotile, acele componente de scaun care furnizează mobilitatea acestuia. Roțile din silicon sau alte materiale gumate sunt foarte bune, deoarece sunt silențioase și protejează podeaua de zgârieturi și uzură.
Folosește covorașe de protecție
Pe piață există tot felul de covorașe de protecție pentru birou, de diferite dimensiuni, adesea sub formă de pătrat sau dreptunghi. Acestea nu sunt foarte mari și au modele diverse, potrivindu-se de minune în orice birou și conferind un look drăguț încăperii.
De obicei, dacă achiziționezi un astfel de covoraș nu mai este nevoie să înlocuiești și rotilele scaunului, căci cele din materiale moi vor întâmpina dificultăți la deplasare. Totodată, dacă este necesară mutarea scaunului destul de des, un covoraș ar putea să te încurce, deoarece rotilele vor strânge materialul în pliuri și se vor crea mici hopuri care îți vor da, în timp, bătăi de cap.Totuși, dacă vrei să investești mai mult, există opțiuni care permit deplasarea scaunului fără să o incomodeze. Poți monta, în acest sens, o mochetă sau un covoraș pentru traficul greu, care se fixează bine pe podea și sunt rezistente la uzură, protejând eficient parchetul. Fiind profesionale, acestea costă mai mult, însă sunt ușor de curățat, iar fibrele nu se desprind, fapt care ar cauza înfundarea rotilelor.
Improvizează soluții de moment
Dacă nu ai timp să te ocupi de problema protejării parchetului încă, improvizează câteva soluții DIY. Spre exemplu, poți înfășura rotilele rigide ale scaunului tău de birou în bandă adezivă moale, care va proteja podeaua de zgârieturi până vei putea alege variante mai estetice și potrivite.
O altă soluție este să lipești protecții autoadezive sub picioarele pieselor de mobilă, inclusiv a scaunelor, dacă acestea sunt fixe. Ele sunt confecționate din materiale ușoare și blânde cu suprafața din lemn a pardoselii, precum cauciuc sau plută. De asemenea, în comerț se găsesc și protecții tip capac, care se atașează efectiv peste vârfurile piciorușelor obiectelor de mobilier.Astfel de protecții poți face chiar tu, acasă, lipind bucăți decupate de carton gros pe suprafețele de contact cu podeaua. Bineînțeles, acestea nu sunt la fel de rezistente în timp, însă reprezintă o soluție rapidă de moment. Alternativ, dacă vrei să optezi pentru un covoraș care să protejeze parchetul, dar nu ai încă timpul necesar să ajungi la magazin, poți pune dedesubtul scaunului o bucată de carton provizorie.
Păstrează podeaua curată
De cele mai multe ori, zgârieturile de pe parchet nu apar ca urmare a trecerii roților de la scaune peste suprafața de lemn, ci din cauza murdăriei care se adună sub rotile.
Micile depuneri de mizerie acționează ca intermediar între podea și roată, iar presiunea aplicată pardoselii este mai mare și favorizează apariția zgârieturilor. Soluția este să păstrezi mereu curățenia în birou, pentru ca scaunul să se poată mișca fără să întâmpine obstacole și să producă urme pe parchet.De asemenea, înlocuiește mereu componentele care se strică, precum rolele scaunelor de birou sau protecțiile autoadezive. Covorașele trebuie și ele înlocuite dacă observi că se scămoșează, iar rotilele scaunelor trebuie curățate de murdăria care tinde să se adune în interiorul lor.
Ai grijă la mișcările scaunului
Atenția este cea mai bună prevenție, astfel încât este bine să ai grijă atunci când muți scaunul prin încăpere. Dacă știi că acesta nu beneficiază de rotile moi, atunci este mai bine să îl ridici și să îl poziționezi unde ai nevoie de el, decât să te deplasezi cu ajutorul roților.
Dacă scaunul pe care îl ai ți se pare nepotrivit nevoilor tale, indicat este să achiziționezi unul nou. Gândește-te că repararea podelei este mult mai costisitoare și necesită mai mult timp, de aceea este mai bine să cumperi de la început un scaun de birou compatibil cu modul în care vrei să îl utilizezi.Roți pentru scaune care nu uzează pardoseala: 3 modele recomandate
Role din silicon pentru scaun de birou
Rolele din silicon sunt o variantă foarte bună în locul rolelor convenționale din plastic. Acestea rulează ușor pe podea, fără a deteriora pardoseala. Te vei putea deplasa fără efort dintr-o parte în alta a camerei, fără să faci zgomot, deoarece rolele din silicon sunt silențioase.
Ele au dimensiuni universale, potrivindu-se tuturor scaunelor de birou comercializate de ScauneOnline.ro, dar nu numai. Tija de prindere din oțel negru are diametrul de 11 mm și o lungime de 22 mm, iar rolele sunt disponibile în două variante, negre sau albe.Role gumate pentru scaune de birou
Rolele gumate sunt o altă variantă potrivită pentru încăperile unde nu vrei ca podeaua să fie zgâriată din cauza scaunului de birou. Acestea se comercializează la set de cinci role și sunt, de asemenea, universale. Diametrul roților este de 50 mm, iar cel al axului de prindere de 11 mm.
Rolele sunt realizate din poliuretan, un material mai moale decât cel standard. În ciuda numelui, rolele nu au o textură gumată sau cauciucată, fiind mai dure, însă nu zgârie podeaua și reprezintă o soluție pentru o astfel de problemă. Sunt disponibile în două variante ale părții gumate, aceasta putând fi albă sau gri.Roți gumate pentru scaune gaming
Roțile pentru scaune gaming sunt disponibile pe mai multe culori (verde, roșu, alb, albastru, negru), la seturi de câte cinci. Acestea au un aspect modern și sunt mobile, fabricate din materiale de bună calitate. Învelișul gumat este de culoare neagră, interiorul putând fi ales în nuanțele menționate.
Asemenea celorlalte modele, aceste roți sunt universale, potrivindu-se tuturor scaunelor de pe site-ul nostru, dar și majorității comercializate de către alte magazine de profil. Rolele au diametrul de 11 mm, iar axul de prindere are o lungime de 22 mm.O preocupare a celor care preferă parchetul ca finisare este cum protejează pardoseala de uzura ce poate apărea în timp din cauza scaunelor de birou cu rotile din plastic dur.
Ține cont de sfaturile noastre dacă te confrunți cu această problemă și vei salva bani și timp, nemaifiind nevoie să renovezi din cauza zgârieturilor de pe pardoseală.
Lasă un comentariu