Cum demontezi și cureți roțile scaunelor de birou

 

 

 

cum-demontezi-si-cureti-rotile-scaunelor-de-birou

Link foto: https://pixabay.com/ro/photos/birou-acas%C4%83-casa-scaun-lamp%C4%83-1078869/ 

 

 

 

 

     Atunci când petreci cel puțin 8 ore la birou, este evident că ai nevoie de un scaun confortabil, care să te facă să te simți bine și care să nu-ți pericliteze, în niciun fel, sănătatea. Toate aceste scaune de birou au roți, pentru a ușura felul în care ne deplasăm sau ne mișcăm în spațiul din fața biroului sau între birourile din încăpere.

 

 

     Scaunele de birou cu roți necesită însă o îngrijire atentă, pentru acest lucru este necesar să cureți inclusiv roțile, iar pentru o atentă curățare a roților trebuie, mai întâi, să le demontezi.

 

 

 

 

Demontarea roților scaunului de birou

 

 

Dacă ai la dispoziție instrumentele potrivite, acțiunea nu va fi foarte complicată. Iată cum să demontezi un scaun de birou:

 

 

Instrumentele de care ai nevoie

 

●Cheia franceză

 

●Ciocan (simplu sau de cauciuc)

 

●Lubrifiant

 

●Cârpă

 

 

Cum procedezi

 

Pentru a elimina baza (steaua cu roți) se ridică scaunul la nivelul maxim și se detașează spătarul și mânerele.

 

●Se întoarce șezutul cu roțile în sus.

 

●Cu ajutorul ciocanului se lovește pistonul pe margine, de jur împrejur. Atenție însă, nu se lovește centrul pistonului. După detașarea bazei, pistonul va rămâne prins de mecanism.

 

●De la capătul crucii metalice sunt dopuri de plastic pe care sunt montate roțile scaunului. În centrul crucii se vede un inel cu cinci proeminențe, care fixează capacele. Cu ajutorul unei șurubelnițe, se poate ridica marginea fiecărei carcase și îndepărta dopurile de plastic. Când le montezi la loc se procedează în sens invers.

 

 

 

 

Curățarea roților scaunului de birou

 

 

     Dacă nu știai de ce scaunul tău cu roți se mișcă mai greu, deși este încă nou, află că motivul ar putea fi murdăria și scamele care se prind de roți. Poate este cazul să le cureți.

 

 

Obiecte necesare pentru curăţare

 

●Cârpă moale;

 

●Șurubelniță;

 

●Alcool;

 

●Demachiant;

 

●Șervețele de hârtie;

 

●Perie;

 

●Un cuțit mic;

 

●Aspirator;

 

●Ulei lubrifiant.

 

 

Cum se procedează

 

●Se pune o cârpă moale pe podea, pentru a o proteja. Întotdeauna când te apuci să cureți ceva mai întâi te asiguri că protejezi podeaua sau covorul.

 

●Întorci scaunul cu susul în jos, pentru a avea acces mai ușor la roțile scaunului.

 

●Folosește o perie pentru a îndepărta mizeria sau scamele mai mari care sunt lipite de roți.

 

●Procedura se repetă de mai multe ori, iar peria și pensula trebuie să fie bine spălată cu apă și săpun.

 

●Dacă roțile sunt foarte murdare, ar fi bine ca înainte să fie curățate cu apă și săpun.

 

●Dacă este cazul, se poate folosi un cuțit mic pentru îndepărtarea murdăria. Se ține lama aproape orizontal față de roți și se apasă în direcția de rotație a roților.

 

●Se aspiră de praf, păr de animale, scame fiecare roată în parte, atât în interior cât și în exterior.

 

●Dacă este cazul, pentru o curățenie mai amănunțită, roțile scaunului se pot demonta de la baza scaunului.

 

●Puteți folosi detergent sau demachiant universal și o cârpă sau prosop de hârtie pentru a curăța adecvat roțile scaunului.

 

●După ce au fost curățate, roțile sunt șterse cu o cârpă moale cu puțin alcool. Alcoolul se recomandă la ștergerea suprafețelor uscate și netede.

 

●Se recomandă, de asemenea, ungerea roților cu un ulei ușor, tip lubrifiant.

 

 

     Roțile scaunului de birou ar trebui acum să fie curate, silențioase și să se miște mai bine. De asemenea, dacă îi cureți roțile la intervale regulate vei prelungi nu numai viața scaunului, dar și a pardoselii sau a covorului.

 

 

     În general este mai ușor să întreții decât să cureți mizeria adunată în timp pe roțile scaunului de birou. De aceea este mai bine să eviți răsturnarea pe scaun a diferitelor lichide (cafea, băuturi răcoritoare), stilou, pix, resturi alimentare, ruj.

 

 

     De asemenea, este bine ca măcar o dată pe săptămână să ștergi scaunul, pentru a îndepărta praful adunat și pentru ca întreținerea scaunului să nu devină o povară.