cum-demontezi-si-cureti-rotile-scaunelor-de-birou-1

Atunci când petreci cel puțin 8 ore la birou, este evident că ai nevoie de un scaun confortabil, care să te facă să te simți bine și care să nu-ți pericliteze, în niciun fel, sănătatea. Toate aceste scaune de birou au roți, pentru a ușura felul în care ne deplasăm sau ne mișcăm în spațiul din fața biroului sau între birourile din încăpere. Cu toate acestea, atunci când rotițele scaunului de birou încetează să mai funcționeze corect, scaunul tău de birou se transformă din cel mai bun scaun într-o adevărată corvoadă.

Mișcarea de rulare a scaunelor de birou poate fi adesea afectată din cauza depunerilor inevitabile de murdărie pe roțile acestuia. Acesta este și motivul pentru care scaunele de birou cu rotile necesită o îngrijire atentă, iar pentru acest lucru este necesar să cureți inclusiv roțile  pentru  scaunul de birou. Și pentru o atentă curățare a roților trebuie, mai întâi, să le demontezi. Dacă acest proces îți este necunoscut, te invităm să descoperi în articolul următor toate informațiile ce țin de demontarea și curățarea roților scaunului de birou. Consultă-le și tu, pentru a menține rotilele scaunului tău de birou cât mai curate posibil! 


Demontarea roților scaunului de birou

Așa cum am menționat anterior, curățarea roților scaunului de birou nu va fi posibilă fără demontarea acestora în prealabil. Atâta vreme cât vei avea la îndemână instrumentele potrivite, acțiunea nu va fi foarte complicată. Ți-am povestit deja într-un articol anterior cum  să  demontăm un scaun de birou, însă în rândurile următoare ne vom concentra strict asupra rotilelor scaunelor de birou. Descoperă în continuare lista de instrumente necesare pentru demontarea roților, dar și etapele pe care trebuie să le parcurgi pentru a duce întregul proces la bun sfârșit. 


Instrumentele de care ai nevoie

Pentru demontarea acestor componente de scaune vei avea nevoie de următoarele instrumente:

 Cârpă;

 Ciocan (simplu sau din cauciuc);

 Șurubelniță.


Etape pentru demontarea roților scaunelor de birou

Acum că ai toate elementele la îndemână pentru demontarea roților, nu mai rămâne decât să-ți înșiruim succint etapele pe care trebuie să le parcurgi pentru demontarea roților pentru scaunul de birou. Iată cum procedezi:

- Pentru a elimina baza (steaua cu roti), se ridică scaunul la nivelul maxim și se detașează spătarul și manerele.

- Se întoarce șezutul cu roțile în sus, având grijă să așezi scaunul pe o cârpă de dimensiuni generoase. 

- Cu ajutorul ciocanului se lovește pistonul  pe margine, de jur împrejur. Atenție însă, nu se lovește centrul pistonului! Odată cu detașarea bazei, pistonul va rămâne fixat în mecanism.

- La capătul crucii metalice există dopuri din plastic pe care sunt fixate roțile scaunului, iar în centrul crucii se observă un inel cu cinci proeminențe, care fixează capacele. Cu ajutorul unei șurubelnițe se poate ridica margina fiecărei carcase și pot fi îndepărtate dopurile de plastic. Atunci când le vei monta la loc, se va proceda în sens invers.

cum-demontezi-si-cureti-rotile-scaunelor-de-birou-2

Curățarea roților scaunului de birou

Dacă nu știai de ce scaunul tău pe rotile se mișcă mai greu, deși este încă nou, află că motivul ar putea fi murdăria acumulată pe roți. Acest lucru nu poate să însemne decât că a venit momentul să le cureți, acesta fiind unul dintre cele mai bune trucuri pentru a prelungi viața scaunului tău de birou. Și asta pentru că cele mai bune scaune de birou sunt cele cu care te poți mișca în voie, fără a întâmpina dificultăți la nivelul rotilelor. Și dacă tot te-am ajutat să demontezi roțile, acum îți vom explica și cum să le cureți în mod eficient! 


Instrumente necesare pentru curățarea roților unui scaun de birou

Așa cum se întâmpla și în cazul demontării, și pentru curățarea roților scaunelor de birou vei avea nevoie de câteva instrumente care să eficientizeze procesul. Iată de ce vei avea nevoie:

 Cârpă moale;

 Perie;

 Un cuțit mic;

 Apă și săpun;

 Șervețele de hârtie;

 Aspirator;

 Șurubelniță;

 Detergent sau demachiant universal;

 Alcool;

 Ulei lubrifiant.


Procesul de curățare a roților scaunelor de birou

Ai toate instrumentele de curățare a roților scaunului de birou la îndemână? Atunci hai să trecem împreună prin etapele de curățare a acestora, căci procesul în sine poate ajuta și la ajustarea scaunului de birou, în așa fel încât să poți beneficia de maximul de confort. Iată ce ai de făcut în acest sens:

 Odată ce ai întors scaunul de birou cu susul în jos, pentru a avea acces mai ușor la roțile scaunului, folosește o perie pentru a îndepărta mizeria sau scamele mai mari care sunt lipite de roți.

 Procedura se repetă de mai multe ori, iar peria trebuie să fie bine spălată cu apă și cu săpun, după fiecare curățare. 

 Dacă roțile sunt foarte murdare, ar fi bine ca înainte să fie curățate cu apă și săpun.

 Dacă este cazul, se poate folosi un cuțit mic pentru îndepărtarea murdăriei. Se ține lama aproape orizontal față de roți și se apasă în direcția de rotație a roților.

 Se aspiră de praf și păr de animale fiecare roată în parte, atât în interior, cât și la exterior.

 Dacă este cazul, pentru o curățare mai amănunțită, roțile scaunului se pot demonta de la baza scaunului.

 Poți folosi detergent sau demachiant universal și o cârpă moale sau șervețele de hârtie pentru a curăța adecvat rotilele scaunului de birou.

 După ce au fost curățate, roțile sunt șterse cu o cârpă moale, îmbibată în puțin alcool.

 Se recomandă, de asemenea, ungerea roților cu un ulei ușor, tip lubrifiant.

Roțile scaunului de birou ar trebui acum să fie curate, silențioase și să se miște mai bine. De asemenea, dacă îi cureți roțile la intervale regulate vei prelungi nu numai viața scaunului, dar și a pardoselii sau a covorului. În general este mai ușor să întreții decât să cureți mizeria adunată în timp pe roțile scaunului de birou. Totodată, este bine ca măcar o dată pe săptămână să ștergi scaunul, pentru a îndepărta praful adunat și pentru ca întreținerea scaunului să nu devină o povară.

cum-demontezi-si-cureti-rotile-scaunelor-de-birou-3

În cazul în care roțile scaunului tău de birou au ajuns la nivelul la care este imposibil să mai fie curățate, poți opta întotdeauna pentru rotile pentru scaune de birou, disponibile în magazinul Scaune Online. Mai mult decât atât, am vorbit într-un articol de pe blog despre dimensiunea și tipul roților pentru scaunul de birou, așa că știi deja cum să faci cea mai bună alegere în materie de rotile. Sau poți alege să respecți toate etapele menționate în articol, pentru a te asigura că scaunul de birou se va bucura de roți perfect funcționale pentru cât mai mult timp!