Cele mai bune scaune de birou

 


 

cele-mai-bune-scaune-de-birou-1

Surse foto: https://pixabay.com/photos/home-office-work-space-computer-54583/

 

     Atunci când petreci cel puțin 40 de ore pe săptămână la muncă și ai nevoie de un scaun de birou, cea mai dificilă sarcină este aceea de a-l alege pe cel mai potrivit pentru tine, pentru că există o serie de caracteristici și funcții pe care trebuie să le îndeplinească.

      Statul pe scaun vreme îndelungată provoacă o serie de disfuncționalități, în special asupra coloanei vertebrale. Este un lucru știut, nu toate modelele de scaune de birou care există pe piață îți oferă susținerea de care ai nevoie dacă stai la birou multe ore pe zi, iar lipsa ergonomiei poate avea efecte serioase asupra sănătății tale. Un scaun de birou ergonomic este cel a cărui formă este adaptată persoanei și condițiilor de utilizare (postura corpului, confortul, susținerea spatelui).

      Modele care se potrivesc stilului și confortului de care ai tu nevoie se găsesc, dar trebuie să știi ce cauți. Îți venim în ajutor cu un scurt ghid de alegere și un top al celor mai bune scaune de birou.

 

Caracteristicile unui scaun ergonomic

      Cele mai importante caracteristici ale unui scaun ergonomic sunt următoarele:

      Înălțimea scaunului: este esențial să poți regla înălțimea scaunului. Se consideră că un scaun are înălțimea optimă dacă poți atinge podeaua cu picioarele.

      Lățimea și adâncimea scaunului: utilizatorul trebuie să se miște confortabil atunci când stă pe scaun. De asemenea, trebuie să existe câțiva centimetri între marginea din față a scaunului și partea din spate a genunchiului, atunci când stai așezat.

      Înclinarea scaunului: dacă scaunul permite reglarea înclinării, atunci vei obține o poziționare corectă a bazinului.

      Susținerea lombară: scaunele ergonomice de birou susțin forma naturală a coloanei, care este în formă de S. În acest fel, se reduce stresul cauzat de șederea prelungită pe scaun. Ajută foarte mult dacă poți regla înclinarea spătarului, în așa fel încât să ofere suport coloanei vertebrale.

      Roțile pivotante: te ajută să te apropii de marginile biroului fără să fie nevoie să te întinzi excesiv.

      Brațele: reduc tensiunea din partea superioară a corpului și permit umerilor să se relaxeze. Cele mai confortabile sunt brațele care sunt moi și reglabile.

      Tetiera: susține partea superioară a capului și gâtului, reducând în același timp tensiunea la nivelul umerilor.

      Roțile: trebuie să aibă un mare grad de adaptabilitate la toate suprafețele pe care va rula scaunul. Dacă în încăpere există o mochetă, trebuie să alegi un scaun cu roți grele, care să-ți permită să te miști ușor. De asemenea, pentru o mai bună stabilitate trebuie să alegi un scaun de birou cu 5 picioare.

 

 

3 repere esențiale când cauți cel mai bun scaun de birou

 

     Scaunele de birou se deosebesc unele de altele prin preț, materialele din care sunt realizate, confortul și funcțiile pe care le oferă. Și tot aceste criterii te ajută să identifici produsul de care tu ai nevoie.

 

     Îți oferim imagini și informații despre cele mai bune scaune de birou, în funcție de aspectul care este cel mai important pentru tine: confort, materialul din care este realizat, preț.

 

 

Funcții pentru confort

      Un scaun bun de birou îți permite să reglezi ușor înălțimea și înclinarea. Nu vei fi prea încântat dacă va trebui să folosești prea multe manete de reglare pentru a ajusta scaunul la starea ta de confort.

      De asemenea, un scaun de birou bun trebuie să ofere suport lombar și cotiere reglabile. Unele scaune beneficiază și de tetiere care îți sporesc confortul.

 

cele-mai-bune-scaune-de-birou-2

 

Scaun directorial OFF 419

      Acest scaun este un model impunător, robust și elegant. Aduce un plus de confort, oferind utilizatorului o serie de funcții: suport de picioare poziționat chiar sub șezut, rabatarea spătarului până la un unghi de 135 grade.

 

     Scaunul directorial OFF 419 îndeplinește următoarele funcții: pivotare 360 grade; ridicare/coborare nivel scaun; mobilitate și protecție; funcția de recliner ce permite utilizatorului să se lase pe spate; suportul de picioare extensibil; piele ecologică de calitate superioară; brațe tapițate cu piele eco.

 

 

Materialul din care este realizat scaunul de birou

 

     Scaunele de birou sunt realizate din materiale precum piele (naturală sau ecologică) sau plasă. Un plus îl reprezintă faptul că sunt rezistente la mirosuri. Acest detaliu poate să nu pară foarte important la prima vedere, dar dacă petreci multe ore în fața biroului, într-o zi călduroasă de vară de exemplu, vei transpira. În plus, ai nevoie de un scaun care este ușor de curățat.

 

 

     Scaunele de birou din plasă sunt realizate din materiale ce permit pielii să respire, nu se impregnează ușor cu mirosuri și pot fi curățate rapid.

 

 

cele-mai-bune-scaune-de-birou-3

 

 

Scaun ergonomic de birou OFF 904

 

     Acest scaun dispune de un spatar cu un cadru din plastic alb, tapițat cu mesh de culoare roșie și tetieră tapițată cu mesh de culoare neagră. Scaunul poate fi reglat pe înălțime, se poate balansa și roti. Baza cu cinci brațe face mai facilă deplasarea. Modelul are în componență mecanism și sistem hidraulic pentru ridicare și coborâre, ce facilitează ridicarea șezutului de la 36 centimetri la 44 centimetri, și ajustează înălțimea totală de la 114 centimetri la 122 centimetri și poate fi acționat foarte ușor cu ajutorul manetei poziționate în partea dreaptă cum stai pe scaun, chiar sub șezut.

 

     Pe de altă parte, scaunele de birou din piele naturală pot fi curățate cu ușurință și sunt rezistente la mirosuri.

 

 

cele-mai-bune-scaune-de-birou-4a

 

 

Scaun directorial OFF 5860

 

     Scaunul este din piele naturală, cu steaua din metal cromat și brațe din plastic dur, ce au pe suprafața de contact tapițată piele. Este un model cu un design modern, confecționat din piele, ce denotă autoritate. Cotierele elegante și scaunul bine căptușit sunt fabricate din piele naturală.

          Înălțimea scaunului poate fi reglată ușor, în funcție de dorința utilizatorului, cu ajutorul pistonului pe gaz și al manetei mecanismului multiblock. Scaunul este foarte stabil, deoarece este susținut de o cruce cromată de calitate, cu cinci brațe, cu roți. Modelul permite prin sistemul multiblock reglaje ale balansului față și spate, pe verticală a înălțimii șezutului și blocarea în orice poziție de balans.

       Scaunele de birou cu tapițerie textilă au avantajul că sunt mai ieftine, dar prezintă dezavantajul că petele și murdăria sunt mai greu de înlăturat, iar mirosurile neplăcute se pot impregna mai ușor.

 

 

cele-mai-bune-scaune-de-birou-5

 

 

Scaun de birou OFF 713

      Acest model are șezutul și spătarul executate din stofă, iar baza și brațele din polipropilenă. Modelul de scaun poate fi folosit atât acasă, cât și la birou. Scaunul este disponibil în trei variante cromatice: vișiniu, albastru și negru.

      Acest scaun este confortabil și elegant, fiind rotativ și reglabil pe înălțime, șezutul său putând fi reglat.

 

Prețul scaunului de birou

      Prețul unui scaun de birou este dat de mai multe aspecte, cum ar fi marca acestuia, dar și dotările de care beneficiază. Cu cât dotările sunt mai sofisticate, cu atât prețul va fi mai mare. Un scaun tapițat cu piele naturală va costa mai mult decât unul tapițat cu material textil sau piele ecologică. De asemenea, un scaun cu o bază metalică solidă va avea un preț mai mare față de unul cu baza din plastic.

 

cele-mai-bune-scaune-de-birou-6

 

 

Scaun birou OFF 326

 

     Acest model este modern și confortabil, realizat din materiale durabile, îmbinând armonios materialul textil cu plasticul negru. Brațele, baza și rolele sunt din polipropilenă, în timp ce șezutul și spătarul sunt tapițate cu stofa. Acest model este disponibil în următoarele variante de culori: roșu, albastru, verde, negru. Toate aceste modele de scaune de birou ergonomice sunt disponibile la prețuri deosebit de avantajoase pe site-ul nostru.

 

     Abia după ce iei în calcul toate aceste aspecte, preț, materiale, funcții, poți decide care este cel mai bun scaun de birou pentru tine. Ideal ar fi să achiziționezi unul la un preț rezonabil, ușor de folosit și nu uita că eficiența muncii poate fi influențată de calitatea acestuia.