Cum incluzi într-un mod armonios scaunul în decorul livingului tău.

 

 

 

 

 

cum incluzi intr-un mod armonios scaunul in decorul livingului tau

Sursa foto: pixabay.com

 

 

 

 

 

Scaunele îţi pot fura ochii prin culori, forme şi design atractiv, iar decizia de cumpărare poate fi unerori pripită. Odată ajuns acasă cu noul produs achiziţionat, realizezi că nici dimensiunile sale nu îţi permit o poziţionare optimă, nici culorile nu se integrează în cromatica generală a casei. Unde mai pui că nici materialul scaunului nu se potriveşte cu ce ai tu prin casă, cu toate că în showroom arăta atât de bine. De aceea, este foare important să ţii cont de o serie de lucruri, atunci când îţi cumperi scune pentru casă, pentru a fi sigur că ai făcut cea mai bună alegere.

 

 

 

 

Utilitatea înainte de toate

 

 

Prima întrebare pe care trebuie să ţi-o pui, înainte de a-ţi cumpăra un scaun, este dacă îşi va dovedi utilitatea în casa ta. De aceea, trebuie să identifici corect problema pe care o vei rezolva de fapt cu această achizitie. Recomandarea noastră este să alegi un model care îţi poate îmbunătăţi calitatea vieţii, nu unul care doar arată bine. Întradevăr, un scaun de bar cu picioare cromate şi tapiţerie din piele naturală este absolut încântător. Este oare la fel de încântătoare aceeaşi piesă într-o cameră simplă de cămin studenţesc? Are vreo utilitate acolo?

 

 

 

 

Dimensiuni potrivite

 

 

Calculează dinainte cât loc ai avea la dispoziţie pentru noul scaun şi apoi caută ceva potrivit pentru suprafaţa respectivă. Scaunul pe care vrei să îl achiziţionezi trebuie să încapă fără probleme în camera ta. Iar dacă încape, atunci cât loc mai rămâne pentru a te putea mişca în voie pe lângă el? Ţine cont de faptul că achiziţionarea unei piese de mobilier, fie că vorbim de scaun, canapea sau de un corp de bibliotecă, presupune şi un anumit confort pe care să îl resimţi ulterior. Or cu un scaun ce sufocă întreaga încăpere şi de care te loveşti de fiecare dată când tranzitezi casa, nu este chiar cea mai fericită alegere.

 

 

 

 

Forma şi culorile trebuie să se îmbine cu decorul

 

 

Atunci când îţi cumperi o piesă nouă de mobilier, ai grijă ca forma şi culorile alese să se îmbine cu decorul în care va fi poziţionată. Tu ştii mai bine ce tonuri dictează în casa ta, la fel de bine cum stii ce forme şi volume predomină în living. Dacă vei forţa nota cu o piesă de mobilier scoasă dintr-un total alt film cu restul casei tale, efectul va fi unul obositor pentru ochii tăi. Acelaşi lucru se poate întâmpla şi atunci când alegi o nuanţă de tapiţerie ce nu se potriveşte cu tapetul sau cu mocheta.

 

 

 

 

Ţine minte că e important ca scaunul pe care îl alegi pentru livingul tău trebuie să fie ergonomic, util şi în acelaşi ton cu nuanţele predominante din spaţiul respectiv. Pe site-ul nostru te aşteptăm cu foarte multe modele de scaune, la preţuri accesibile, în mai toate formele şi culorile. Ţine cont de sfaturile pe care şi le-am oferit mai sus şi asigură-te că faci cea mai înţeleaptă alegere.