Amenajarea unei curți cu piscină poate transforma spațiul exterior al casei tale într-un adevărat paradis al relaxării și distracției. O piscină oferă un refugiu răcoros în zilele fierbinți de vară și creează o atmosferă plăcută și reconfortantă în interiorul curții tale. Indiferent de dimensiunea curții, există o multitudine de soluții practice pe care le poți implementa pentru a maximiza confortul și frumusețea acestui tip de amenajare exterioară.   

Dacă și tu dorești să dai startul unui proiect de amenajare pentru o curte cu piscină, pregătește-te să explorezi alături de noi cele mai ingenioase și practice soluții pentru amenajarea unui curți cu piscină. De la designul piscinei și până la zonele de relaxare și facilitățile adiacente, vei descoperi cum să creezi un spațiu perfect pentru a te bucura de timpul petrecut în aer liber. Iată tot ce trebuie să știi despre amenajarea piscinei în curte! 


Alegerea piscinei potrivite: modele de piscine de curte

Înainte de a ne aventura spre cele mai practice soluții pentru amenajare curții cu piscină, ne dorim să trecem în revistă cele mai populare modele de piscine de curte. Așa că dacă te numeri printre norocoșii care dețin o bucată generoasă de teren în propria curte, avem pentru tine câteva idei de piscine de curte care să te ajute să exploatezi la maximum această zonă! 


Piscine de curte pentru grădini mici 

Pentru amenajarea unei curți cu piscină nu trebuie să dispui neapărat de sute de metri pătrați de teren disponibil. Și asta pentru că, pentru o baie revigorantă în timpul sezonului cald va fi suficient un petic cât de mic de pământ. Iată câteva modele de piscine de curte pentru acest tip de amenajare!

 • Piscină „spool” - un nou trend în materie de piscine de curte. Acest model de piscină nu sunt atât de mici precum un jacuzzi, însă nici atât de mari precum o piscină în toată regula. De pildă, poți opta pentru o piscină mică, cu formă neregulată și o fântână frumos amenajată. 
 • Piscină pe pământ standard - o piscină ovală sau semi ovală, alături de o terasă umbrită pot crea cadrul perfect pentru o sesiune de răcorire în zilele călduroase de sezon. 
 • Piscină mică în formă de semilună - este ideală atât pentru spațiile mici, dar și pentru un teren cu o formă dificilă, care nu-ți permite amenajarea unei piscine dreptunghiulare, de exemplu. 
 • Piscină mică cu aer tropical - dacă dorești un aer tropical în amenajarea curții cu piscină, poți opta pentru pavarea piscinei cu un mozaic închis la culoare, din piatră naturală. De asemenea, poți opta pentru o vegetație luxuriantă, pentru a recrea un cadru tropical. 
 • Piscină mică în formă neregulată - într-o curte mică poți opta pentru amenajarea unei piscine în formă neregulată, cu finisaje deschise la culoare, care să creeze senzația de plajă. 
 • Piscină lungă și îngustă - un model de piscină de curte potrivit pentru terenurile dificile și spațiile mici. Va fi perfectă pentru sesiuni intense de înot, de la un capăt la altul. 


  Piscine cu design deosebit pentru curți mari

  Dacă dispui de un spațiu generos în curte, există o varietate de modele de piscine de curte pentru care poți opta, unul mai opulent decât altul. Iată câteva variante ideale pentru o curte de mari dimensiuni! 

  • Piscină de curte cu aspect de iaz - poți alege un model de piscină de curte luxuriant, cu aspect de iaz, în amenajarea căreia poți integra elemente care se regăsesc în mod natural în natură: pietre și zone de vegetație. 
  • Piscină de curte cu tobogan - acest model de piscină este ideal pentru familiile cu copii, ceea ce transformă toboganul în principala atracție a piscinei. 
  • Piscină cu bar pentru petrecere - o piscină de dimensiuni mari, cu un bar atașat, poate fi una dintre cele mai cool idei de amenajare a unei piscine la curte, cu atât mai mult dacă optezi pentru scaune de bar fixate de podeaua piscinei. 

  amenajare-curte-cu-piscina-solutii-practice-pentru-confort-curti-mari

  Sursa foto: Shutterstock 


  Soluții practice pentru amenajarea unei curți cu piscină 

  Acum că ai făcut cunoștință cu cele mai populare modele de piscine de curte, a venit momentul să-ți propunem cele mai practice soluții din punct de vedere al confortului. Iată ce presupune amenajarea de curte cu piscină în acest context, ținând cont și de latura stilistică a designului exterior!

   

  1. Alege materiale potrivite pentru zona din jurul piscinei 

  La fel ca și în cazul designului interior, pardoseala reprezintă unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont în designul exterior, atunci când te ocupi de amenajarea de curte cu piscină. Există diverse opțiuni pentru amenajarea piscinei, iar alegerea acestora depinde de preferințele tale pentru anumite materiale. Iată ce opțiuni ai la îndemână pentru zona din jurul piscinei! 

  • Lemnul - cea mai populară opțiune, fie că vorbim despre lemnul natural, lemnul compozit sau pardoseală din lemn. Poți opta pentru lemn de eucalipt, acesta fiind o variantă excelentă pentru amenajarea teraselor exterioare cu piscină, dat fiind designul său ce facilitează scurgerea apei. 
  • Piatra naturală - se distinge prin caracteristicile sale unice și aspectul natural, fiin extrem de rezistentă și oferind o serie de posibilități de amenajare a zonei din jurul piscinei. 
  • Plăcile și pavelele de exterior - acestea sunt ușor de întreținut și sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni și texturi. Fie că alegi pavele naturale sau sintetice, pietrele de pavaj sunt o alegere excelentă pentru punțile piscinelor, fiind rezistente de decolorare și având proprietăți antialunecare. 
  • Ceramica - un material clasic pentru pavarea curților cu piscină. Acest tip de pardoseală este rezistent și durabil, mai ales dacă optezi pentru modele antiderapante, cu un nivel scăzut de porozitate. 
  • Gazon - o opțiune minunată pentru zona din jurul piscinei. La fel ca și lemnul, acesta necesită întreținere și curățare regulată. 

  amenajare-curte-cu-piscina-solutii-practice-pentru-confort-materiale-potrivite-piscina

  Sursa foto: Shutterstock 


  2. Investește în piese de mobilier pentru amenajarea curte cu piscină 

  Te numeri printre fericiții care se bucură de o curte mică, o grădină sau chiar și terasă exterioară suficient de mare pentru instalarea unei piscine? Atunci acesta poate deveni locul ideal pentru socializare și relaxare, pentru a lua masa în familie sau pentru organizarea petrecerilor în aer liber. Însă pentru aceasta este nevoie să investești în piese de mobilier potrivite pentru amenajarea unei curți cu piscină. Iată care sunt acestea! 

  • Masă și scaune 

  Mesele și scaunele de grădină sunt piesele esențiale de mobilier atunci când ai în vedere amenajarea grădinii sau a curții cu piscină. Deja ți-am povestit într-un articol anterior cum să îți amenajezi curtea cu mobilier de grădină, iar curțile cu piscină nu fac o excepție de la regulă atunci când dorești să prioritizezi confortul. 

  Masa poate fi una de dimensiuni mari, pentru găzduirea invitaților sau o măsuță mică de cafea, unde să-ți servești cafeaua după o sesiune de înot de dimineață. De cealaltă parte, scaunele trebuie să fie confortabile și practice, și să completeze ideal aspectul mesei și al zonei de lângă piscină. Pentru a merge la sigur, poți opta din start pentru un set de mobilier de exterior

  • Șezlonguri 

  Amenajarea de curte cu piscină vine la pachet și cu alte piese de mobilier ideale pentru spațiul din zona piscinei - șezlongurile. Dacă vrei să te bucuri de momente de relaxare la piscină în compania unei cărți sau a unui cocktail savuros, un șezlong este exact ceea ce ai nevoie. Nimic nu te poate ajuta să te bucuri mai mult de orele minunate petrecute la piscină decât un șezlong potrivit, ales în ton cu stilul de amenajare al curții! 

  • Canapea și fotolii confortabile 

  Confortul este pe primul plan pentru tine? Atunci o canapea cu fotolii asortate nu trebuie să lipsească din amenajarea unei curți cu piscină. Așa că dacă beneficiezi de un spațiu generos în grădină sau pe terasă, poți opta pentru astfel de piese de mobilier de dimensiuni mari, cu perne decorative, care să-ți permită să te relaxezi în voie. Dacă vorbim despre amenajarea unei terase acoperite, poți opta chiar și pentru scaune de relaxare în această zonă de lângă piscină. 

  amenajare-curte-cu-piscina-solutii-practice-pentru-confort-piese-mobilier-piscina

  Sursa foto: Shutterstock 


  3. Creează zone de umbră în amenajarea curții cu piscină 

  Desigur, cu toții iubim vara și zilele călduroase, însă dacă dorești să amenajezi o piscină în curte va trebui să iei în considerare un factor esențial: umbra. Este important să conștientizezi riscurile expunerii prelungite la soare, prin urmare trebuie create zone de umbră în care să te poți odihni și te poți feri de razele ultraviolete puternice. Iată câteva soluții pentru sporirea confortului la piscină! 

  • Pergole și copertine 

  Dacă zona curții tale nu prezintă copaci, atunci pergolele și copertinele sunt soluții excelente pentru umbrirea zonelor din jurul piscinei. Pergolele, datorită dimensiunilor lor, permit crearea unui spațiu unde să te poți bucura și relaxa, ferindu-te de razele solare. În plus, acestea oferă un plus de stil spațiului din curtea cu piscină. 

  • Umbrele 

  Există diferite tipuri de umbrele ce pot fi deplasate cu ușurință dintr-o zonă în alta. În plus, varietatea de stiluri și culori le fac potrivite pentru amenajarea piscinei, indiferent de stilul de decor specific acestei zone. 

  • Foișor 

  Poți lua în calcul și construirea unui foișor în apropierea piscinei, pe care-l poți amenaja cu mese și scaune de grădină, dar și cu alte elemente menite să aducă un plus de confort în amenajarea curții cu piscină. De pildă, poți opta pentru amenajarea unei bucătării de vară în cadrul foișorului, o idee excelentă pentru petrecerea timpului în aer liber, la piscină! 

  amenajare-curte-cu-piscina-solutii-practice-pentru-confort-zone-cu-umbra

  Sursa foto: Shutterstock 


  4. Investește în surse de iluminat pentru amenajarea unei curți cu piscină 

  O iluminare bună în piscină și în jurul acesteia este esențială și joacă un rol decorativ și practic important în amenajarea curții cu piscină. Aceste sisteme de iluminat îți vor permite să te bucuri de piscina din curte și după apusul soarelui, pentru momente prețioase de relaxare. Iată câteva sugestii în acest sens: 

  • sistem de iluminare LED pentru piscine; 
  • spoturi, torțe sau balize pentru curte; 
  • lumânări în jurul piscinei, pentru un decor romantic.  


   5. Optează pentru decorațiuni deosebite pentru o curte cu piscină 

   Deși piesele de mobilier sunt cele care redau stilul spațiului din jurul piscinei, elementele de decor sunt cele care îi oferă personalitate. Tocmai din acest motiv, dacă dai startul unui proiect de amenajare de curte cu piscină, este esențial să investești în elemente decorative pentru decorarea spațiului. Acestea pot fi: 

   • perne decorative pentru canapea, fotolii și scaune; 
   • instalații cochete cu beculețe și lumini; 
   • lampadare și felinare pentru un plus de lumină de accent; 
   • vase decorative pentru crearea unor borduri din flori în jurul piscinei; 
   • covoare din paie împletite pentru zona de relaxare de lângă piscină. 

   amenajare-curte-cu-piscina-solutii-practice-pentru-confort-zone-cu-umbra

   Sursa foto: Shutterstock 


   6. Alege plante și arbuști pentru a decora zona piscinei 

   Lista de elemente pe care să le luăm în considerare atunci când amenajăm o curte cu piscină este aproape infinită, însă nu putem să omitem plantele din decorul spațiului piscinei. Și vestea bună este că există multe varietăți care pot transforma spațiul curții cu piscină într-un loc mult mai atractiv. Iată câteva idei: 

   • palmieri; 
   • arbuști și tufișuri; 
   • plante cățărătoare; 
   • plante verzi de ghiveci; 
   • perete viu din plante; 
   • flori colorate. 


   Sursa foto: Shutterstock 


   Amenajarea unei curți cu piscină poate aduce un plus de confort și frumusețe spațiului exterior al casei tale. Cu soluțiile practice prezentate în acest articol, poți transforma curtea într-un loc de relaxare și distracție pentru întreaga familie și prieteni. Fie că optezi pentru un design în stil luxuriant, pentru zone de relaxare confortabile sau pentru facilități adiacente, ai o multitudine de opțiuni pentru a crea un spațiu ideal și pentru a te bucura de piscină și de timpul petrecut în aer liber. Investește într-o amenajare de calitate și menține piscina în condiții optime pentru a te asigura că beneficiezi de un confort maxim și de experiențe memorabile. Profită de potențialul pe care îl oferă curtea ta și creează o oază personalizată de relaxare și divertisment!