Scaune obisnuite vs scaune ergonomice - Care sunt avantajele

Postat de Scaune Online 14.10.2016 0 Comentarii

 

Scaune obisnuite vs. scaune ergonomice - Care sunt avantajele?

 

 

 

Scaun de birou ergonomic vs scaun obisnuit

 

 

 

Iti petreci mai mult de opt ore pe zi la birou, la serviciu si au inceput sa apara durerile de spate, umeri si gat, pe care le resimti la sfarsitul fiecarei zile? Ei bine, s-ar putea sa te confrunti cu astfel de probleme din cauza faptului ca nu folosesti scaunul de birou potrivit.

 

In mod inevitabil, atunci cand lucrezi intr-un birou esti nevoit(a) sa stai jos in cea mai mare parte a timpului. Avand aceeasi pozitie pentru atat de multe ore, acest obicei pune o presiune excesiva asupra coloanei vertebrale, asa ca alegerea unui scaun de birou ergonomic este esentiala pentru mentinerea starii de sanatate.

 

Spre deosebire de un scaun obisnuit, traditional, cel ergonomic este construit diferit, fiind conceput special pentru a oferi odihna si suport partilor vitale ale corpului.

 

In cele ce urmeaza iti prezentam principalele avantaje oferite de utilizarea unui scaun ergonomic la locul de munca!

 

 

 

Avantaje oferite de utilizarea unui scaun de birou ergonomic

 

Te ajuta sa ai o pozitie corecta

Scaunul traditional reprezinta unul dintre cele mai frecvente motive din cauza carora oamenii au probleme cu spatele si ajung sa aiba o postura incorecta in timpul orelor petrecute la birou. In schimb, scaunul ergonomic rezolva acest aspect, intrucat ofera tot confortul necesar pentru ca spatele sa stea drept, iar pozitia sa fie cea corecta in permanenta. Acesta este dotat cu o serie de componente speciale, cum ar fi suportul pentru cap si gat. De asemenea, iti permite sa reglezi inaltimea in functie de nevoi.

 

Ofera confort

Fara indoiala, un scaun normal nu poate “concura” la capitolul confort cu un scaun ergonomic. Acestea din urma sunt foarte usor de utilizat si au functii reglabile, pentru a se potrivi tuturor nevoilor tale.

 

Reduce riscul aparitiei durerilor de gat

Daca scaunul de birou pe care il folosesti zi de zi nu are un suport pentru gat, este posibil ca, in timp, sa apara dureri si senzatia de rigiditate in aceasta zona a corpului. De aceea, scaunele ergonomice sunt dotate cu un astfel de suport special creat pentru a putea sustine gatul pe durata activitatilor de la locul de munca.

 

Reduce riscul aparitie durerilor de spate

Cele mai multe scaune ergonomice au un suport de repaus pentru spate, care este proiectat astfel incat sa sustina curba naturala a coloanei vertebrale. Aceste scaune sunt suficient de mari pentru a sprijini partea din spate, spre deosebire de scaunele normale sau traditionale. De asemenea, anumite scaune ergonomice au chiar si o functie care permite inclinarea la un unghi mai mare de 90 de grade, pentru cateva minute de repaus.

 

Face munca mai usoara

Luand in considerare toate caracteristicile mentionate mai sus, putem concluziona ca un scaun de birou ergonomic este foarte confortabil si usor de reglat, ceea ce inseamna ca se potriveste perfect cu toate tipurile de activitati desfasurate la birou, la locul de munca.

 

 

Lasa un comentariu