living-modern-idei-si-sfaturi-de-amenajare-0

Un living aranjat în stil modern este un spațiu echilibrat și aerisit, cu piese de mobilier alese astfel încât să respecte ultimele tendințe în materie de design interior, și în care există câteva elemente care conferă personalitate distinctă încăperii. Teoretic, într-o astfel de amenajare nu ai nevoie de foarte multe piese de mobilă care să încarce atmosfera, iar prin amplasarea lor trebuie să creezi un loc funcțional, unde fiecare dintre cei ai casei să se simtă confortabil și să se regăsească.

Fiind un spațiu comun, care îmbină deseori funcționalități diverse, aici este important să ai atât canapele și fotolii potrivite pentru a petrece timpul liber, cât și o masă de dining în cazul în care configurația îți permite acest lucru. Prin alegerea corectă a mobilei și decorațiunilor poți crea aici un cadru primitor și versatil, în ton cu necesitățile întregii familii.

Mai jos îți oferim câteva sfaturi și idei prin care să-ți amenajezi un living modern, funcțional și original, potrivit cerințelor curente de decor.


Care sunt caracteristicile unui living modern

Camera de zi este una dintre cele mai ofertante încăperi pe care o poți amenaja în locuință. Un living modern, în special, este un spațiu primitor, versatil și aerisit, în care fiecare dintre cei ai casei trebuie să-și găsească locul.

Iată care sunt cele mai importante caracteristici ale unui living amenajat în stil modern:

 funcționalitate maximă a spațiului - aici nu trebuie să existe elemente de prisos, ci doar cele de care fiecare dintre cei ai casei are nevoie pentru a-și desfășura activitățile uzuale,

 liniile simple, fine sau curbate, ale mobilierului, din care sunt eliminate aproape complet ornamentele în exces;

 culori deschise și luminoase atât pentru mobilier, cât și pentru pereți și decorațiuni;

 accente de culoare, oferite prin intermediul accesoriilor sau decorațiunilor;

 decorațiuni și piese originale, care să imprime personalitate spațiului.

Prin felul în care alegi mobila și decorațiunile, este important să creezi un loc armonios și funcțional, care să îmbine în mod echilibrat din punct de vedere stilistic toate elementele care îl compun. Mai jos vei afla câteva idei utile și sugestii semnificative în acest sens.

living-modern-idei-si-sfaturi-de-amenajare-2


Cum alegi culorile pentru amenajarea unui living modern


Paleta cromatică aleasă pentru mobilier, pereți și decorațiuni reprezintă una dintre cele mai importante caracteristici ale unui interior în stil modern. Pentru un living amenajat în acest fel poți opta pentru culori deschise, luminoase, care să creeze impresia de spațiu cât mai aerisit și relaxant.

living-modern-idei-si-sfaturi-de-amenajare-3

Astfel, pentru o amenajare de living și dining poți utiliza nuanțe deschise pentru a zugrăvi pereții - cum sunt alb sau crem, dar vei obține și accente potrivite de contrast dacă alegi ca unul dintre pereți să fie vopsit într-o tonalitate contrastantă.

living-modern-idei-si-sfaturi-de-amenajare-4

living-modern-idei-si-sfaturi-de-amenajare-5

De exemplu, poți opta pentru tonuri mai închise, de albastru sau verde, mai ales dacă încăperea este orientată spre sud și beneficiezi de lumină naturală în timpul zilei, și de roșu, oranj sau galben dacă lumina nu bate direct spre ferestre.

living-modern-idei-si-sfaturi-de-amenajare-6

living-modern-idei-si-sfaturi-de-amenajare-7

O altă idee de efect și des întâlnită într-un living modern este un tapet amplasat pe unul dintre pereți, care în acest caz va crea un punct focal important în încăpere.


Idei de amenajarea a livingului modern în funcție de dimensiune

 Living modern mic

Una dintre cele mai importante decizii pe care le ai de făcut când amenajezi un interior este să ai în vedere dimensiunea încăperii, pentru a alege în consecință piesele de mobilier și decorațiunile care compun un astfel de spațiu.

Din fericire, într-un living modern nu vei avea nevoie de multe astfel de elemente, dar un criteriu semnificativ de care să ții cont se referă la alegerea lor astfel încât să fie nu doar practice și funcționale, ci și să creeze un echilibru din punct de vedere estetic. Profită cât mai bine de spațiu, creează culoare de trecere accesibile și decorează minimalist.

living-modern-idei-si-sfaturi-de-amenajare-8

Poți aranja un living de dimensiuni mici cu câteva obiecte strict necesare, și să adaugi decorațiunile și accesoriile care imprimă nota de farmec și personalitate încăperii. De exemplu, o canapea perfect integrată și o măsuță de cafea vor fi utile pentru a te bucura de momentele de relaxare pe care le cauți, iar câteva accente decorative vor aduce acel plus de personalitate necesar.

living-modern-idei-si-sfaturi-de-amenajare-9

Într-un interior amenajat modern, multe dintre elementele care îl compun sunt inspirate din natură. Nu vei greși, deci, dacă integrezi o oglindă cu ramă din lemn sau metalică, ce va constitui astfel un punct focal important, adică primul lucru pe care îl observi atunci când intri în cameră.

living-modern-idei-si-sfaturi-de-amenajare-10

living-modern-idei-si-sfaturi-de-amenajare-11



Living modern de mari dimensiuni

Un living modern de dimensiuni mai mari îți permite să te „joci” cu mai multe elemente decorative, iar aici poți amenaja chiar și o zonă de dining.

Dacă pentru un living mic, centrul încăperii este de obicei marcat cu ajutorul unei măsuțe de cafea sau a unui grup de scaune, o încăpere mai mare poate fi centrată fie în jurul zonei de socializare formată de canapea și fotolii, fie a locului de servire a mesei. În acest caz, trebuie să alegi atent masa și scaunele de living și dining pentru a crea un impact puternic.

living-modern-idei-si-sfaturi-de-amenajare-12

living-modern-idei-si-sfaturi-de-amenajare-13

Modele de livinguri moderne în funcție de tipul de locuință


Living modern de apartament

Este relativ ușor să amenajezi un living modern într-un apartament de bloc, deoarece poți să te rezumi la piesele strict funcționale și necesare pentru a crea atmosfera dorită. Astfel, vei avea nevoie doar de o canapea confortabilă și eventual unul sau două fotolii care să o încadreze.

living-modern-idei-si-sfaturi-de-amenajare-14

Deseori, aceste piese masive sunt folosite ca un tot unitar pentru a delimita zona de socializare, mai ales într-un interior de tip open space. Completează decorul cu un covor interesant și un lampadar înalt, de podea, pentru a obține un cadru cât mai familiar.

living-modern-idei-si-sfaturi-de-amenajare-15

Pentru a nu încărca prea mult spațiul poți alege piesele de mobilier cu linii simple, drepte sau ușor curbate, și eventual cu picioare subțiri, deoarece astfel se creează impresia de loc mai aerisit. Te poți juca însă cu imprimeuri, texturi și culori diferite, pentru a personaliza camera așa cum dorești. De exemplu, scaunele sau fotoliile într-o tonalitate vie, ori câteva pernuțe colorate pe canapea pot oferi nota jucăușă și veselă de care este nevoie.

living-modern-idei-si-sfaturi-de-amenajare-16


Amenajarea unui living modern la casă

Un spațiu generos permite amenajarea unui living în mai multe variante. Astfel, ai posibilitatea să aranjezi un open space cu zonă de servire a mesei integrată, sau poți păstra zona de dining distinctă, într-o altă parte a încăperii. Este important să profiți însă de elementele structurale acolo unde este posibil, de exemplu să creezi un colțișor de lectură lângă o fereastră mare.

living-modern-idei-si-sfaturi-de-amenajare-17

living-modern-idei-si-sfaturi-de-amenajare-18

living-modern-idei-si-sfaturi-de-amenajare-19


Sfaturi după care să te conduci în amenajarea unui living modern

 Delimitează zone distincte în încăpere, pentru socializare și servire a mesei;

 Păstrează liber, pe cât posibil, centrul încăperii, sau creează culoare de trecere prin fața canapelei și scaunelor acolo unde este posibil;

 Mizează pe culori deschise și adaugă accente de culoare cu ajutorul textilelor, pieselor de mobilier sau a pieselor decorative;

 Înfrumusetează pereții cu obiecte de decor moderne precum canvasuri, tablouri abstracte sau oglinzi cu rame originale;

 Folosește diferite tipuri de lumină sau corpuri de iluminat pentru a accentua diverse puncte de interes din cameră.


living-modern-idei-si-sfaturi-de-amenajare-20

living-modern-idei-si-sfaturi-de-amenajare-21

living-modern-idei-si-sfaturi-de-amenajare-22



Idei de mobilier într-un living modern


 Scaune pentru living modern

Folosește-te de puterea culorilor pentru a crea un spațiu versatil și elegant. Într-un living modern, spre deosebire de un interior clasic, rustic ori scandinav, poți integra diverse accente cromatice pentru a imprima o notă de vivacitate.

Din acest ghid util vei învăța cum să alegi corect scaunele pentru o sufragerie deosebită, astfel încât să te bucuri de un spațiu în care fiecare dintre cei ai casei să se simtă în largul său. Noi îți propunem variantele de scaune realizate din materiale noi și versatile precum catifea, în culori vesele și vibrante, care sunt potrivite și ușor de asortat într-un interior modern.

living-modern-idei-si-sfaturi-de-amenajare-23

Scaun living din catifea și cadru metalic


living-modern-idei-si-sfaturi-de-amenajare-24

Scaun living verde

Dacă masa se află în prelungirea imediată a bucătăriei, poți opta pentru scaune înalte de bar, ce completează foarte bine un interior modern de casă sau de bloc.

living-modern-idei-si-sfaturi-de-amenajare-25

Scaun bar crem

 living-modern-idei-si-sfaturi-de-amenajare-26

Scaun de bar vișiniu


 Măsuțe de cafea pentru living modern

Este important să ai în vedere câteva criterii atunci când alegi măsuța de cafea pentru living, deoarece este de obicei o piesă indispensabilă în această încăpere. O astfel de piesă trebuie să fie realizată din materiale de calitate, sigure și rezistente, și să fie bine proporționată în raport cu spațiul.

Este important să știi însă că nu trebuie să alegi această piesă decorativă și funcțională exact în stilul de design al mobilierului. Din contră te poți juca, în acest sens, cu diverse variante versatile și elegante, și care să creeze împreună cu fotoliile și canapeaua un tot unitar echilibrat. Astfel, poți opta pentru texturi diverse precum lemn, sticlă sau metal, toate potrivite într-o încăpere în stil modern.

living-modern-idei-si-sfaturi-de-amenajare-27

Măsuță cafea culoare lemn natural


living-modern-idei-si-sfaturi-de-amenajare-28

Măsuță de cafea albă

În concluzie, găsești în ghidul de mai sus cele mai importante elemente care te vor ajuta să configurezi cu ușurință un living modern. Alege piesele de mobilier potrivite spațiului de care dispui, și creează interiorul dorit pentru tine și cei dragi!