De ce trebuie sa tii cont cand alegi scaune pentru o cafenea/restaurant?

 

Scaune de bar

Sursa foto: redcereal.com

 

Fie ca esti la inceput de drum, fie ca vrei sa reamenajezi sau sa schimbi tematica, alegerea mobilierului pentru restaurantul sau cafeneaua ta este extrem de importanta. Mobilierul va oferi ambianta locului, va vorbi despre statutul localului si va seta starea de spirit a clientilor.

 

De ce trebuie sa tii cont cand alegi scaunele pentru un restaurant?

 Clientii vin in localul tau pentru ca vor sa se simta bine si sa aiba o experienta placuta, de la ceea ce aleg sa consume din meniu pana la designul locului si confortul obiectului de mobilier pe care stau. Astfel, cand achizitionezi scaunele tine cont de:

 1.Marimea localului

 In general, un scaun necesita aproximativ 45 de cm de la masa si alti 45 cm in spate pentru libertate de miscare si deplasare, atat a clientului in momentul in care ocupa un loc sau il paraseste, cat si a personalului cand distribuie comenzile. Asigura-te ca picioarele din spate ale scaunului nu se intind mai mult de linia spatarului.

 2.Design-ul localului

 Alege o tematica a restaurantului si in functie de aceasta alege mobilierul corespunzator. Scaunele trebuie sa se integreze armonios alaturi de restul mobilierului. Materialul din care sunt construite, precum si culorile trebuie sa se asorteze cu decorul si sa complimenteze mesele. Opteaza pentru culori neutre pentru o mai mare usurinta in amenajare. Totodata trebuie sa tii cont de cat de fancy si scump se vrea a fi localul tau. Calitatea serviciilor pe care le oferi dicteaza alegerea stilului.

 3.Intretinerea scaunelor

 Procesul lor de intretinere trebuie sa fie cat mai putin costisitor. De aceea e indicat sa optezi pentru scaune cu o suprafata care se curata rapid, nu se pateaza usor, nu retine mirosurile neplacute si este dintr-un material rezistent.

  4.Confortul scaunelor

 In functie de tipul de masa pe care l-ai ales, poti opta pentru scaune de bar si cele mai indicate sunt cele reglabile pentru ca permit clientului sa il ajusteze la inaltimea dorita ori scaune fixe, dar care asigura confortul ocupantului mentinandu-i o pozitie corecta a corpului.

 

Pe ScauneOnline.ro poti alege din multitudinea de optiuni pe cele care se potrivesc localului tau. De asemenea, poti sa iti creezi singur design-ul scaunelor pentru restaurant/cafenea utilizand serviciul de „scaune la comanda”.