Cum alegi o masuta de cafea pentru living?

 

 

 

 

Cum alegi o masuta de cafea pentru living

Link foto: https://pixabay.com/ro/photos/canapea-fotoliu-tabel-3797679/

 

 

 

 

 

     Masuta de cafea se afla printre piesele de mobilier indispensabile ale living-ului. Elementul care aduce un plus de eleganta camerei si care imbina perfect functionalitatea cu estetica. Masuta de cafea are intrebuintari multiple, iar pentru a face alegerea potrivita, iti spunem cateva aspecte de care sa tii cont!

 

 

 

 

Cum alegi masuta de cafea potrivita in orice living - 5 criterii importante

 

 

 

 

     De obicei, masuta de cafea este ultimul obiect pe care il alegi pentru o amenajare completa a living-ului. Insa, cum stii care este modelul potrivit avand in vedere gama variata de produse disponibile pe piata? Iti spunem mai jos cateva aspecte care te vor ajuta sa te orientezi mai usor catre produsul ideal spatiului tau!

 

 

     Materialul masutei de cafea. Calitatea materialului influenteaza in mod direct durata de viata a produsului. O masuta de cafea de calitate trebuie sa fie confectionata din materiale rezistente si sigure, care nu isi deterioareaza sau schimba aspectul. Printre cele mai apreciate materiale pentru masute intalnim: lemnul masiv, sticla, metalul, dar si combinatiile de materiale precum: lemn cu sticla, metal cu sticla sau metal cu lemn.

 

 

     Dimensiunea masutei de cafea. In ceea ce priveste dimensiunile trebuie sa ai in vedere urmatoarele: nevoile personale, dimensiunea camerei si a mobilierului din camera. Inaltimea standard a unei masute este intre 40 si 45 de cm, insa ca o regula generala de care ar trebui sa tii cont este faptul ca masuta de cafea trebuie sa aiba aceeasi inaltime precum cea a canapelei ori cu cativa centimetri mai joasa, 2-5 cm mai joasa.

 

 

     Forma. Stilul, aspectul camerei si mobilierului influenteaza in mod direct si forma masutei de cafea. Daca ai o canapea lunga in living, masuta de cafea din fata canapelei poate avea forma ovala sau rectangulara, iar daca forma canapelei este una moderna stil coltar, atunci se potrivesc masutele de cafea patrate sau rotunde.

 

 

     Buget. Inainte de orice achizitie, aloca-ti un buget pe care esti dispus sa il cheltuiesti pentru o masuta de cafea. In bugetul disponibil trebuie sa ai in vedere calitatea materialelor, dar si utilitatea si rezistenta masutei. Pentru a-ti face o idee, iti spunem ca o masuta de cafea de dimensiuni reduse poate avea pretul incepand de la 250 de lei si pana la pretul de 1.000 de lei, in functie de material, functii, utilitati, etc.

 

 

     Functionalitata. La ce iti va fi utila masuta pe care intentionezi sa o cumperi? Vrei o masuta speciala pentru cafea sau o masuta pe care poti depozita carti si reviste? O masuta de cafea extensibila pe care o poti mari in functie de nevoie? Toate aceste intrebuintari te vor ajuta sa iti evaluezi nevoile si sa faci cea mai buna alegere pe termen lung.

 

 

 

     Asadar, cand alegi o masuta de cafea nu uita sa tii cont de uniformitatea spatiului, dar si de contrastul pe care iti doresti sa il obtii. Modelul, stilul si materialul produsului finit iti vor transforma living-ul intr-un spatiu elegant si primitor.