Cum alegi masa perfecta pentru bucatarie

 

 

 

Cum alegi masa perfecta pentru bucatarie

Link foto: https://www.pexels.com/photo/cake-chairs-cutlery-decoration-395134/

 

 

 

 

 

     Dintr-o gama variata de modele disponibile pe piata, cum stii sa alegi masa perfecta pentru bucatarie? Cum arata masa potrivita care sa acopere nevoile tale si ale familie, dar si cum vei reusi sa optimizezi spatiul disponibil cu ajutorul piesei de mobilier? Te ajutam sa alegi cea mai buna masa de bucatarie pentru tine si iti spunem mai jos care sunt criteriile de alegere legate de aspect si design!

 

 

 

 

Cum stiu sa aleg cea mai buna masa pentru bucatarie?

 

 

     Daca dimensiunea si pozitionarea sunt criterii pe care deja stii ca trebuie sa le iei in calcul atunci cand achizitionezi o masa de bucatarie, ei bine, mai sunt cateva detalii importante. Optimizarea spatiului impreuna cu posibilitatea de a extinde masa, dar si pozitionarea mesei in functie de restul mobilierului de bucatarie ori rezistenta materialului sunt printre cele mai prioritare aspecte. Mai jos vei gasi informatii utile pe care trebuie sa le stii inainte sa alegi cea mai buna masa de bucatarie!

 

 

     Vizualizeaza zona in care vei monta masa de bucatarie. Pentru a-ti face o idee despre cum va arata masa de bucatarie in locul pe care l-ai gandit, pune un alt obiect acolo. Pune orice element care are o dimensiune aproximativa cu cea pe care o doresti pentru masa de bucatarie. In felul acesta iti vei da seama daca masa la care te gandesti este prea mare, ocupa prea mult spatiu din bucatarie ori este prea mica si nu corespunde nevoilor tale.

 

 

     Cum vei aseza masa astfel incat sa te simti confortabil la masa, dar si sa ai un acces facil in restul bucatariei?

 

     Specialistii in design interior ne spun faptul ca spatiul alocat pentru fiecare persoana la masa trebuie sa fie intre 60 si 65 de cm. Bineinteles, cu cat este mai mare, cu atat este mai bine, insa vorbim in limitele unui spatiu normal. Acest spatiu alocat ii va permite persoanei de la masa sa manance comod si sa nu se loveasca de celalalt participant la masa.

 

     Dupa ce am stabilit spatiul pentru fiecare persoana, este important sa stii si ce distanta este optima intre masa de bucatarie si restul pieselor de mobilier ori pereti. Asadar, pentru ca asezatul la masa sau ridicatul sa se faca usor este indicat sa pastrezi o distanta de cel putin 60 de cm intre masa de bucatarie si pereti. In ceea ce priveste mobilierul, pentru a circula lejer in jurul mesei, incearca sa pastrezi o distanta de aproximativ 95 de cm intre masa de bucatarie si mobilier.

 

 

     Masa pentru o bucatarie perfecta

 

     Alegerea unei mese de bucatarie poate fi o provocare daca spatiul disponibil este unul redus. Prima regula este sa gasesti o solutie optima pentru a te bucura de o masa utila si o pozitionare optima. Din fericire, solutii sunt o multime si iti spunem cateva exemple.

 

     Pentru o bucatarie mica, poti alege o masa de bucatarie pliabila, o masa de bucatarie extensibila, o masa de bucatarie rotunda sau, de ce nu, o masa de bucatarie pe colt.

 

     Pentru o bucatarie cu un spatiu generos, atunci nu ai de ce sa iti faci griji. Zona de dining poate fi formata dintr-o masa din lemn masiv, masa de sticla, masa din lemn si aluminiu.

 

   

 

     Pentru a alege masa de bucatarie perfecta, trebuie sa mai tii cont si de urmatoarele criterii:

 

     Numarul de locuri. Cate persoane vor sta in mod frecvent la masa? In functie de nevoile deja cunoscute, mai adauga loc pentru inca doua pesoane. In felul acesta, te vei asigura ca spatiul este suficient pentru familia ta, dar si pentru musafiri.

 

     Materialul. Este elementul care influenteaza in mod direct rezistenta mesei de bucatarie, calitatea, dar si aspectul. Materialele alese trebuie sa fie rezistente, iar printre cele mai recomandate sunt: lemnul masiv (ciresc, nuc), combinatiile de lemn cu sticla sau lemn cu metal, dar si mesele de bucatarie din MDF.

 

     Stilul de amenajare. Masa de bucatarie va trebui sa fie in aceeasi nota cu restul mobilierului deja ales. Daca ai amenajat bucataria in stil clasic, elegant, modern, minimalist, etc, atunci si masa de bucatarie va trebui sa aiba elemente specifice stilului de amenajare.

 

      Deloc usor sa iti alegi o masa de bucatarie perfecta, insa extrem de important sa stii criteriile de verificare. Pentru ca optiunile sunt multiple, alegerea nu va fi o corvoada.