Reguli Feng Shui pentru construirea casei: 7 principii de aur

 

 

 

 

Reguli Feng Shui pentru construirea casei

sursa foto: https://pixabay.com/photos/feng-shui-zen-stones-texture-1927590/

 

 

 

 

     Înțelepții chinezi au creat, acum mii de ani, o serie de principii pe care ar trebui să le aplici și tu, dacă vrei ca energia pozitivă și buna dispoziție să îți inunde casa. Echilibrul trebuie creat până și în ultimul colț al locuinței tale, iar cele cinci elemente, adică apa, metalul, lemnul, focul și pământul, trebuie să se regăsească în fiecare încăpere. Am studiat și noi principiile după care se ghidează cei pasionați de Feng Shui și îți prezentăm cele mai importante șapte reguli de aur, pentru o casă în perfectă armonie. Dacă ești curios să afli cum să amenajezi eficient o garsonieră, un apartament sau o casă, folosind secretele chinezilor, iată care sunt acestea:

 

 

 

 

1. Cheamă norocul în casă

 

 

Reguli Feng Shui pentru construirea casei

sursa foto: https://www.pexels.com/photo/bedroom-door-entrance-guest-room-271639/

 

 

     Intrarea în casă, care cuprinde ușa și holul, sunt spațiile prin care se crede că energiile pătrund în locuință. Pentru a le permite accesul nestingherit, evită să încarci această porțiune cu obiecte inutile sau prea multe haine agățate în cuier. Acestea nu vor face altceva decât să blocheze cursul energetic și să stocheze vibrațiile negative. Optează pentru un dressing încăpător, în care să poți pune toate perechile de încălțări și hainele, iar restul spațiului păstrează-l aerisit. Dacă dorești, poți pune chiar la intrarea în apartamentul sau casa ta un tablou cu o imagine care induce starea de calm, o plantă deosebită sau un tapet cu un peisaj care te invită la visare. Dacă vrei să mergi cu principiile Feng Shui până la capăt, agață de tocul ușii un șnur roșu, despre care se crede că te va feri de rele.

 

 

 

 

2. Fă o curățenie generală și aruncă vechiturile

 

 

Reguli Feng Shui pentru construirea casei

sursa foto: https://pixabay.com/photos/leather-seats-chairs-seat-leather-2412068/

 

 

     O casă aglomerată, cu multe accesorii și piese de mobilier vechi va aduce un vibe negativ celor care locuiesc în ea sau musafirilor. Conform specialiștilor în Feng Shui, colțurile camerelor sunt cele în care este stocată toată energia, așa că ar trebui să le eliberezi în primul rând de lucrurile pe care le păstrezi după principiul „e posibil să mai am nevoie de el”. Pentru a renunța mai ușor la obiectele vechi, întreabă-te când ți-au folosit ultima dată, iar dacă nu îți amintești o dată exactă sau au trecut mai mult de doi ani de când nu ai mai avut nevoie de ele, aruncă-le! În afară de faptul că vei scăpa de energia negativă pe care acestea au stocat-o, vei elibera mult spațiu, în urma curățeniei pe care o vei face. Poți comanda articole de mobilier noi a căror destinație poate fi multiplă. De exemplu, poți opta pentru scaune de bar pe care să le folosești atât atunci când iei masa, cât și atunci când ai nevoie de mai mult spațiu pentru oaspeții tăi.

 

 

 

 

3. Găsește echilibrul

 

 

Reguli Feng Shui pentru construirea casei

sursa foto: https://pixabay.com/photos/apartment-room-house-2094702/

 

 

     Maeștrii Feng Shui pun mare preț pe alegerea culorilor, atunci când vine vorba de interiorul casei tale. Echilibrul realizat cu ajutorul paletei cromatice presupune prezența, în fiecare încăpere, a celor cinci elemente de care aminteam anterior, adică lemn, foc, pământ, metal și apă. Așadar, culorile corespondente acestor materii ar trebui să se regăsească în alegerea cromaticii și a mobilierului casei tale.

 

 

 

 

4. Caută inspirație în natură

 

 

Reguli Feng Shui pentru construirea casei

sursa foto: https://pixabay.com/photos/apartment-flowers-daffodils-room-2094654/

 

 

     Dacă prezența plantelor este esențială într-o locuință amenajată după principiile Feng Shui, pentru că acestea vor aduce elementele pământ și apă, pentru alegerea mobilierului e bine să optezi pentru varianta cea mai la îndemână - lemnul. Accesoriile din metal, cum ar putea fi o statuie celebră în varianta miniaturală sau un obiect decorativ deosebit, sunt mai mult decât binevenite într-o casă Feng Shui, în vreme ce focul îl poți regăsi în sufrageria ta sub forma lumânărilor parfumate, care te vor îmbăta cu mirosul lor. Chinezi spun că bambusul este lemnul care aduce noroc, iar scoicile și nisipul, aranjate frumos într-un suport, pot aduce un plus de energie locului pe care îl numești „acasă”.

 

 

 

 

5. Ai grijă unde pui oglinzile!

 

 

Reguli Feng Shui pentru construirea casei

sursa foto: https://pixabay.com/photos/bathroom-luxury-luxury-bathroom-1336167/

 

 

     Oglinzile pot reprezenta un artificiu în crearea design-ului interior, mai ales atunci când vorbim despre locuințe nu tocmai generoase ca spațiu, cum poate fi cazul majorității apartamentelor din România. Dacă vrei să ții cont de principiile Feng Shui, însă, amplasarea acestora trebuie făcută cu foarte mare atenție. Chinezii spun că acestea trebuie să reflecte doar lucrurile pozitive din casă, cum ar putea fi o plantă sau un tablou în care este reprezentată natura. Tot ei mai spun că în dormitor ar trebui să nu folosești oglinzi sau cel puțin să le poziționezi astfel încât să nu te poți vedea în oglindă atunci când stai întins în pat.

 

 

 

 

6. Ține ușa de la baie mereu închisă

 

 

Reguli Feng Shui pentru construirea casei

sursa foto: https://pixabay.com/photos/barn-door-sliding-door-bedroom-3705530/

 

 

     Ușa băii ar trebui să rămână în permanență închisă, pentru că se spune că este locul în care energiile negative își găsesc drum afară din casă. Dacă nu ai geam la baie și vrei să aerisești încăperea de aburi, ai grijă ca măcar colacul vasului de toaletă să fie închis cât timp lași aerul să circule.

 

 

 

 

7. Umple casa de poze cu familia ta!

 

 

Reguli Feng Shui pentru construirea casei

sursa foto: https://pixabay.com/photos/picture-frame-family-sunset-3031786/

 

 

     Cele mai frumoase amintiri pe care le-ai avut alături de cei dragi ar trebui să troneze pe pereții casei tale, conform principiilor Feng Shui. Alege portretele de familie care îți sunt cele mai dragi, înrămează-le și umple pereții cu ele. Evită, totuși, să expui poze cu familia în dormitor, unde chinezii spun că ar trebui să ai doar fotografii cu jumătatea ta, pentru armonia relației.

 

     Acestea sunt cele mai importante reguli după care maeștrii Feng Shui se ghidează, pentru o locuință în care zâmbetele nu mai contenesc. Care e preferata ta?