cel-mai-tare-birou-de-gaming-cum-il-alegi-1

Ești un gamer adevărat și îți petreci cel puțin câteva ore pe zi în fața calculatorului? Atunci cu siguranță vei avea nevoie de cel mai tare birou de gaming. Chiar dacă la prima vedere nu pare a fi un obiect deosebit, un birou de gaming potrivit poate face diferența atunci când statul la PC este o activitate frecventă. Și cum interesul pentru gaming a dus la apariția unor noi tipuri de produse, special optimizate pentru jocurile pe calculator, achiziționarea unui birou de gaming devine o idee din ce în ce mai bună. 


Dacă și tu ești pasionat de jocurile pe calculator și dorești să cumperi un birou de gaming, vom încerca să-ți explicăm cum alegi cel mai tare birou de gaming și criteriile pe care trebuie să le iei în considerare atunci când alegi un astfel de produs. Pentru început, însă, vom trece în temă și ce reprezintă mai exact un birou de gaming, termen pe care îl regăsești frecvent în magazinele de profil.  


Biroul de gaming: ce este?

Ți-am prezentat într-un articol anterior avantajele scaunelor de birou și gaming și suntem siguri că te-ai lovit de multe ori de sintagma „scaune de gaming”. Cu siguranță ai întâlnit până și componente ale scaunelor de birou și gaming, însă de birou de gaming se prea poate să nu fi auzit prea frecvent. Ei bine, biroul de gaming este aproape un birou obișnuit pentru calculator, ce posedă însă câteva elemente extra, extrem de importante pentru cei care joacă pe calculator ore în șir.


Aceste extra-uri pot include agățătoare de căști, stand pentru ridicarea monitorului, hub-uri USB pentru elementele periferice, dar și un design special conceput pentru o cameră de gaming. De asemenea, suporturile multiple, implicit cele laterale, sunt de un real ajutor atunci când dorești să ții pe birou diverse obiecte precum o ceașcă de cafea sau un pahar cu apă, acestea fiind astfel ferite de mișcări spontane. Cel mai tare birou de gaming poate include chiar și un suport vertical, acesta putând fi folosit pentru gamepad sau telefonul mobil. Suportul inferior pentru picioare al unui birou pentru jocuri oferă un confort sporit pentru picioare, în așa fel încât să poți avea o poziție extrem de confortabilă în fața PC-ului.

cel-mai-tare-birou-de-gaming-cum-il-alegi-2

Sursa foto: Shutterstock


Cel mai tare birou de gaming: cum îl alegi?

Vrei să te asiguri că ai ales cel mai tare birou de gaming? Atunci cu siguranță trebuie să cunoști anumite caracteristici ce diferențiază acest birou de jocuri de biroul clasic pentru calculator. Astfel, în cele ce urmează, vom pune accentul pe acele criterii care să te ajute să alegi un birou de gaming în concordanță cu pasiunea ta pentru jocurile pe calculator.


Cel mai tare birou de gaming are suporturi multiple

În această categorie sunt incluse suporturile laterale pentru diversele căni sau pahare, dar și cele pentru căști. De regulă, aceste suporturi sunt montate pe laterale, lângă blatul biroului, pentru a fi astfel ferite de mișcările bruște ale gamerului. Pe lângă acestea, este important să analizezi dacă biroul de gaming vine echipat și cu suportul vertical pentru gamepad sau telefon mobil. Totodată, vei aprecia chiar și un suport inferior pentru picioare, ideal pentru a-ți ține picioarele într-o poziție confortabilă.


Cel mai tare birou de gaming prezintă reglaj de înălțime

Acest criteriu este extrem de important pentru majoritatea gamerilor. Este important să cauți întotdeauna opțiunea de a putea regla înălțimea blatului, pentru a putea ajusta astfel scaunul de gaming într-o poziție ergonomică. Optează astfel pentru un birou de gaming reglabil, reglajul fiind realizat pe loc, în momentul în care asamblezi biroul.


Cel mai tare birou de gaming are organizator de cabluri

Aspectul unui PC de gaming poate fi desființat imediat de câteva cabluri care atârnă în spatele biroului sau pe birou. Dacă nu știi cum alegi biroul de gaming, trebuie să iei în considerare ca acesta să prezinte un organizator de cabluri. De regulă, toate birourile pentru gaming vin cu funcții de organizare și de ascundere a cablurilor inestetice.


Pentru a te asigura că alegi cel mai tare birou de gaming, caută cel puțin un birou care să prezinte orificii prin care să poți trece cablurile. Desigur, ideal ar fi să optezi pentru un model cu organizator de cabluri aflat sub blat, cu spațiu suficient pentru un prelungitor și restul cablurilor.


Cel mai tare birou de gaming este echipat cu suport pentru monitor

Desigur, ai putea spune că poți opta direct pentru un monitor cu picior, ce permite ajustarea pe verticală, însă acesta nu este unul standardizat. În schimb, suportul pentru monitor prevăzut de biroul de gaming are avantajul de a ridica și mai mult monitorul, având și un spațiu în plus pentru depozitare, sub acest suport.


Cel mai tare birou de gaming are hub USB

Dacă nu vrei să te bagi mereu pe sub birou de fiecare dată când ai nevoie să copiezi ceva de pe un hard extern pe USB sau invers, îți sugerăm să alegi un birou de gaming ce integrează un hub USB cu câteva porturi, acestea fiind suficiente pentru conectarea tuturor perifericelor tale.


Un birou bun de gaming are încărcător wireless

La fel de practic cum este și hub-ul USB este și includerea unui încărcător wireless pe suprafața biroului de gaming. Ce-i drept, acestea sunt accesorii mai rar întâlnite la birourile de gaming, din cauza faptului că producătorii unor astfel de birouri nu includ întotdeauna încărcătoarele wireless în componența birourilor.


Cel mai tare birou de gaming are iluminare RGB cu telecomandă

Este o întreagă frenezie în jurul iluminării LED RGB, aceasta făcându-și simțită prezența și în cazul birourilor de gaming. Desigur, aceasta nu este o funcție standard, însă există numeroase modele ce includ mai multe benzi multicolore RGB, controlate de regulă prin telecomandă.  Biroul de gaming cu iluminare led OFF 300 poate fi o alegere inspirată, acesta fiind prevăzut cu un sistem de iluminare cu bandă LED digitală adresabilă.

cel-mai-tare-birou-de-gaming-cum-il-alegi-3

Sursa foto: Shutterstock


Alegerea unui birou de gaming: trucuri

Te încadrezi în grupul milioanelor de persoane care joacă jocuri video pe calculator? Atunci necesitatea unui birou de gaming adecvat pasiunii tale nu este doar un moft, motiv pentru care îți vom oferi o serie de trucuri și sfaturi în alegerea biroului pentru PC-ul tău de jocuri. Iată ce trebuie să ai în vedere înainte de a achiziționa un astfel de produs!


Ia în considerare necesarul de spațiu și dimensiunile

Specialiștii în gaming sunt de părere că spațiul este unul dintre principalii factori în alegerea unui birou de gaming. Vei avea nevoie de suficient spațiu pentru a monta monitorul, tastaura, mouse-ul, boxele și alte componente într-un mod cât mai estetic. Și cum cu siguranță nu dispui de un spațiu infinit în camera ta de gaming și nu vrei să ocupi fiecare centimetru de spațiu liber pe care-l ai la dispoziție, e nevoie să măsori cu atenție locul în care urmează să face setup-ul PC-ului și să știi cât spațiu ai la dispoziție.


Uită-te la forma și designul biroului de gaming

Birourile sunt, de regulă, dreptunghiulare, în formă de U sau în formă de L. Setup-ul tău pentru gaming și spațiul disponibil din cameră vor determina care este cea mai bună opțiune pentru tine. Birourile de gaming în formă de L îți oferă două zone distincte, în timp ce birourile în formă de U îți oferă chiar trei zone.


Insistă asupra bunei organizări a biroului

Gestionarea corectă a cablurilor te va ajuta să menții toate cablurile computerului tău organizate, fără a te încurca de ele sau a sta în calea ta. Multe dintre birourile de gaming sunt dotate cu găuri prin care poți trage cablurile sau sertare și rafturi special concepute pentru a-ți ține toate echipamentele. În acest fel, vei beneficia și de mai mult spațiu de joc, motiv pentru care e recomandat să alegi cel mai tare birou de gaming, cu astfel de dotări.


Evaluează nivelul de confort pe care ți-l oferă

Confortul tău în timp ce stai la birou influențează într-o mare măsură calitatea jocului. Dacă biroul este prea înalt sau prea jos, nu vei simți că ai la fel de mult control. De asemenea, te vei simți inconfortabil în timpul jocului, ceea ce îți poate transforma activitatea preferată în una mai puțin plăcută. Pentru a evalua confortul unui birou de gaming, verifică înălțimea biroului. Desigur, poți ajusta și înălțimea scaunului de gaming, însă acest lucru poate dăuna picioarelor tale, poziționându-le într-un unghi incomod. Așa cum am menționat anterior, ideal ar fi să optezi pentru un birou de gaming reglabil.


Mizează pe calitate atunci când alegi biroul de gaming

În medie, timpul petrecut săptămânal în gaming este de 7 ore, însă dacă ești un gamer pasionat, vei depăși cu ușurință această medie. Dacă petreci mult timp jucând jocuri pe calculator, vei avea nevoie de un birou de gaming care să țină pasul cu nevoile tale. Astfel, asigură-te că alegi un birou realizat din materiale durabile și calitative. Lemnul masiv și metalul sunt două materiale care rezistă timp îndelungat uzurii, însă e important să verifici și recenziile birourilor de gaming pe care le iei în considerare, pentru a stabili astfel durabilitatea acestora.

cel-mai-tare-birou-de-gaming-cum-il-alegi-4

Sursa foto: Shutterstock


Sperăm că am reușit să te ajutăm să determini cum alegi un birou de gaming potrivit nevoilor tale și care sunt criteriile pentru a te asigura că ai făcut cea mai bună alegere. În fond, birourile de gaming sunt simple birouri pentru PC, cărora le-au fost adăugate câteva funcții extra, special destinate gamerilor pasionați. Cel mai tare birou de gaming rămâne însă cel care se potrivește în mod estetic și confortabil spațiului tău!