Cadouri de casă nouă - 20 idei, de la practice la inedite

 

cadouri-de-casa-noua-1

sursa foto: https://www.piqsels.com/en/public-domain-photo-zkkyo

 

 

 

 

     Cea mai bună prietenă a ta a reușit să termine casa la care visa de mulți ani? Cineva drag s-a mutat de curând într-un apartament superb și te-a invitat să îi fii alături la petrecerea de casă nouă? Înseamnă că entuziasmul noilor proprietari se va transmite, negreșit, și la tine. Cu un zâmbet mare pe față și câteva idei care să te inspire, vei reuși să găsești cel mai bun cadou de casă nouă. Suntem siguri că mai ai nevoie de puțin ajutor în acest sens, așa că ți-a pregătit în rândurile de mai jos 20 de idei de cadouri de casă nouă, de la practice la inedite. Înainte de orice, lasă-ne să-ți spunem cel mai mare secret.

 

 

 

 

Cum găsești cel mai bun cadou de casă nouă?

 

 

     Dacă nu știi de unde să apuci „problema”, îți spunem noi! Începe cu baia sau cu bucătăria, locurile cele mai potrivite pentru a fi decorate în fel și chip. Poți porni de la un set inedit de pahare, un set pentru lavoar, covorașe, seturi de oale și tigăi sau de săpunuri. Încă nu ai găsit niciun câștigător printre ideile acestea? Nu-i nimic, mai avem și altele!

 

 

 

1. Un set de halate inscripționate

 

 

     Domnul și Doamna X sau King and Queen ori altă combinație de apelative care te inspiră poate trona pe pieptul unor halate de baie. Din pluș sau din bumbac, halatele de baie sunt extrem de potrivite în orice baie și, mai mult ca sigur, vor fi apreciate de gazdă. Le poți suplimenta cu câte un set de prosoape și cu papuci din același material.

 

 

 

2. Un recipient pentru limonadă

 

 

     Fiecare petrecere sau o simplă după-amiază de vară le poate aminti gazdelor de grija pe care ai avut-o când s-au mutat în casa nouă. Poți cumpăra un dispenser pentru limonadă, sub forma unui borcan cu robinet. Desigur, recipientul mai poate fi folosit și pentru alte băuturi, cum ar putea fi ceaiuri reci sau pentru apă simplă cu gheață.

 

 

 

3. Mobilier pentru terasă sau balcon

 

 

     Cine nu iubește să stea la aer curat, în propria curte sau în balconul apartamentului, după o zi plină? Ideea unor scaune pentru terasă s-ar putea să fie cea mai bună pe care ai avut-o până acum. Prietenii tăi vor asocia momentele de relaxare cu tine, așa că fiecare zi petrecută pe terasă vă va apropia și mai mult.

 

cadouri-de-casa-noua-2-hrc-599

 

 

 

4. Un decantor pentru vinuri

 

 

     Gazdele iubesc vinul? Atunci cel mai potrivit cadou pentru ele ar fi un decantor pentru vinuri. Poți merge mai departe cu ideea, alăturând și un set de pahare pentru vin decantorului. Dacă bugetul îți permite, cumpără și o sticlă din vinul lor preferat, pentru ca „rețeta” cadoului de casă nouă să fie una completă.

 

 

 

5. Un preș cu mesaj

 

 

     La ușa noii case poate trona un preș cu un mesaj simpatic, care le va aminti prietenilor tăi de tine de fiecare dată când pleacă sau revin acasă. Dacă au simțul umorului, poți apela la un mesaj amuzant, iar dacă sunt mai serioși din fire, un simplu și clasic Welcome ar fi suficient pentru ei.

 

cadouri-de-casa-noua-3

sursa foto: https://www.piqsels.com/en/public-domain-photo-scdlu

 

 

 

6. Un set de condimente

 

 

     Dacă știi că gazdele au o deschidere aparte pentru bucătărie și obișnuiesc să gătească mai mult din pasiune decât de nevoie, înseamnă că un set cu condimente le-ar alimenta și mai mult hobby-ul. Caută unul cu cât mai multe variante de condimente și așteaptă-te să fii recompensat pe măsură pentru gestul tău, cu o porție delicioasă de mâncare, poate chiar preferata ta.

 

 

 

7. O măsuță de cafea

 

 

     O măsuță de cafea ar putea fi o idee grozavă pentru un cadou de casă nouă inspirat, mai ales dacă prietenii care s-au mutat de curând iubesc să primească vizite. Nu e nevoie să fii un împătimit al cafelei pentru a te bucura pe deplin de o piesă de mobilier de acest tip. E suficient ca gazdele să găsească plăcere în a petrece timp alături de oameni dragi în living.

 

cadouri-de-casa-noua-4

sursa foto: https://www.piqsels.com/en/public-domain-photo-szlhd

 

 

 

8. Un set inedit de lumânări

 

 

    Parfumate sau simple, lumânările pot fi un cadou deosebit. Păstrate sub formă de decor sau folosite pentru a lumina difuz un cadru romantic, lumânările pot fi de diverse mărimi sau forme, care mai de care mai ingenioase. Poți alege unele în culorile care predomină în noua locuință de care prietenii tăi tocmai încep să se bucure sau unele cu un parfum pe care aceștia îl adoră.

 

 

 

9. Un set de cuțite pentru brânzeturi

 

 

     Ce poate fi mai elegant decât să oferi gazdelor unei petreceri de casă nouă un set de cuțite speciale pentru brânzeturi? Dacă prietenii tăi obișnuiesc să savureze diferite tipuri de brânzeturi, cu siguranță setul de cuțite îi va încânta.

 


 

10. Un set din paie de metal

 

 

     Prietenii tăi iubesc natura și încearcă să o protejeze cu orice preț? Atunci setul de paie din metal le va confirma faptul că le susții decizia de a polua cât mai puțin. Vor fi foarte încântați să vadă că ai aceeași preocupare!

 

 

 

11. O olivieră elegantă

 

 

     Mai rămânem puțin cu gândul la accesorii elegante de care prietenii tăi se pot bucura în noua lor casă. O olivieră cu un design inedit ți-ar scoate cadoul din anonimat, pentru că toată lumea prezentă la petrecerea de casă nouă va vrea să folosească acest accesoriu de bucătărie.

 

 

 

12. Cești din porțelan

 

 

     Numai cine nu a băut niciodată un ceai dintr-o cană din porțelan nu știe care este diferența dintre o cană obișnuită și una de acest tip. Un set de cești de porțelan va transforma viitoarele vizite pe care le vei face prietenilor tăi în adevărate evenimente extravagante.

 

 

 

13. Un tirbușon electric

 

 

     Sticlele de vin vechi trebuie destupate cu stil, așa că ia-le prietenilor tăi un tirbușon electric, care poate completa ideea de mai sus, cea a unui decantor. Fără a depune vreun efort, gazdele pot savura aroma băuturii bahice în câteva secunde.

 

 

 

14. O pătură din pluș

 

 

     Nimic nu se compară cu senzația excepțională pe care o poți avea atunci când întinzi picioarele obosite după o zi extenuantă sub o pătură din pluș. Prietenii tăi pot urmări serialele preferate sau pot savura o cană de ceai într-o zi rece de iarnă, bucurându-se de atingerea catifelată a unei pături de acest tip.

 

cadouri-de-casa-noua-5

sursa foto: https://www.piqsels.com/en/public-domain-photo-zwssh

 

 

 

15. Un set de perne decorative

 

 

     Poți alege dintr-o serie infinită de modele pernele decorative care vor reprezenta atracția livingului prietenilor tăi. Cu teme florale, cu animal print, cu sclipici sau în culori uni, pernele decorative sunt o alegere excelentă pentru un cadou de casă nouă. Mai mult decât atât, poți opta pentru varianta interschimbabilă a fețelor de pernă, pentru ca gazdele să poată alege teme diferite, eventual în funcție de fiecare anotimp.

 

 

 

16. O lampă cu sare

 

 

     Bună și pentru trup, dar mai ales pentru suflet, lampa cu sare de Himalaya va fi obiectul central al camerei în care va fi așezată. Cu proprietăți inedite pentru sănătate, lampa va igieniza aerul în încăpere și va oferi o lumină caldă, ușor difuză, pentru sesiunile târzii de lectură.

 

 

 

17. Un tocător personalizat

 

 

     Imaginează-ți bucuria din ochii prietenilor tăi când vor vedea că ai ales să le dăruiești un tocător inscripționat cu numele lor! Lângă tocător ai putea adăuga un șorț de bucătărie în același stil sau un set de linguri din lemn care poartă inițialele gazdelor.

 

 

 

18. Un cuier pentru chei

 

 

     Fiecare membru al familiei are câte un set de chei, iar când acestea stau aruncate prin casă se pot naște reale frustrări, în căutarea lor. Un cuier dedicat cheilor ar fi o idee excelentă pentru un cadou de casă nouă, mai ales dacă apelezi la celebra inscripție Home Sweet Home.

 

 

 

19. Un abonament pe un an la o revistă

 

 

     Dacă prietenii tăi și-au cumpărat o casă, însă nu au reușit să termine complet amenajarea la interior, poate că ideea unui abonament la o revistă de design interior ar fi cea mai potrivită dintre toate câte poți avea pentru un cadou de casă nouă. De acolo, gazdele se pot inspira din sfaturile specialiștilor și pot comanda piesele de mobilier direct de la producători.

 

 

 

20. Un difuzor de uleiuri esențiale

 

 

     Probabil știi deja că fiecare casă în parte are mirosul său. Dar cum ar fi să poți contribui la mireasma plăcută care va cuprinde casa prietenilor tăi, cu ajutorul unui difuzor pentru uleiuri esențiale? Dacă le cunoști gusturile în materie de parfumuri, poate găsești chiar mirosul lor preferat printre opțiunile pe care le vei avea la dispoziție.

 

 

     Sperăm că ideile pe care ți le-am oferit te-au inspirat și că acum știi care ar fi cel mai potrivit cadou de casă nouă pe care îl vei face prietenilor tăi, proaspăt mutați într-un loc numai al lor.