Cum să amenajezi interiorul casei tale pentru o petrecere de neuitat
Vrei să organizezi o petrecere acasă pentru tine și prietenii tăi? Vine ziua ta sau un alt eveniment important ce trebuie sărbătorit? Noi îți venim în ajutor cu câteva sfaturi utile pentru amenajarea locuinței tale. Vei afla tot ce e nevoie să achiziționezi și cum să poziționezi mobila astfel încât să creezi un ambient plăcut și potrivit distracției.
Amenajarea locuinței pentru petrecere: reguli și sfaturi
Regula nr. 1: Fă o listă a invitaților
Regula nr. 2: Eliberează centrul camerei
Regula nr. 3: Amenajează fiecare cameră
Mobilierul necesar pentru organizarea unei petreceri acasă
Masa
Scaune, taburete și fotolii
Canapea
Alte sfaturi pentru amenajarea locuinței pentru petrecere
Baloane
Perne și pături
Beculețe pentru balcon
Luminițe de disco
Confetti
Amenajarea locuinței pentru petrecere: reguli și sfaturi
Chiar dacă ești încântat/ă peste măsura de petrecerea ce va avea loc în locuința ta, planificarea este foarte importantă, astfel încât să aveți cu toții o experiență de neuitat. Organizarea este cheia succesului în cazul acesta, iar dacă vei urma câteva îndrumări menite să-ți ușureze munca, în mod sigur nimeni nu va pleca dezamăgit. Iată la ce ne-am gândit pentru tine:
Regula nr. 1: Fă o listă a invitaților
Este foarte important să știi câți oameni vei găzdui la tine acasă în seara petrecerii. Este vorba despre o petrecere în apartament sau într-o casă? De cât spațiu dispui pentru ca toată lumea să se poată simți confortabil? Este bine să se evite supraaglomerarea în cazul în care lista prietenilor tăi depășește metrii pătrați de care dispui în locuință.
Nu-ți face griji însă! Când vine vorba despre amenajarea locuinței pentru petrecere se pot face multe improvizații. Chiar și pentru amenajarea livingului unui apartament mic există soluții despre care vom vorbi în cele ce urmează. Primul pas este însă să știi exact numărul de persoane care-ți vor călca pragul pentru a te putea ocupa mai bine de organizare.
Regula nr. 2: Eliberează centrul camerei
Este un lucru știut că la orice petrecere se dansează, așa că este necesar ca invitații tăi să se bucure de suficient spațiu în care să se bucure de muzică. Mai ales dacă îți faci ziua de naștere acasă, probabil tu vei fi cel aflat în mijlocul ringului de dans improvizat. Începe deci prin a muta orice obiect de mobilier cât mai departe de centrul camerei.
Măsuța de cafea, covorașele din sufragerie, canapelele, fotoliile și orice alt obiect plasat în centrul camerei trebuie mutate cât mai înspre perete. Ai grijă, în special, la obiectele fragile, cum ar fi vaze sau statuete decorative care ar putea fi deteriorate din neatenție. Acestea trebuie plasate într-un loc sigur, cât mai departe de camera unde îți vei primi invitații.
Regula nr. 3: Amenajează fiecare cameră
Gândește-te dacă veți servi masa în aceeași încăpere în care ai pregătit ringul de dans. Cel mai probabil va trebui să vă mutați în bucătărie, iar pentru asta trebuie să te asiguri că ai suficiente scaune de bucătărie, astfel încât să aibă fiecare un loc asigurat. Dacă dispui de suficient spațiu în sufragerie, poți opta însă pentru scaune de bar pe care le puteți strânge după.
În ceea ce privește celelalte camere, îți recomandăm să te ocupi și de balcon. Cel mai probabil prietenii tăi fumători vor avea nevoie de un astfel de refugiu sau pur și simplu invitații vor simți nevoia de o gură de aer proaspăt. Poți investi într-un set de scaune ieftine pe care să le amplasezi afară. Dacă vreo cameră din locuința ta este off-limits, ar fi indicat să comunici acest lucru dinainte.
Mobilierul necesar pentru organizarea unei petreceri acasă
Sursa: pexels.com
După ce ai făcut o listă de invitați și te-ai asigurat că sufrageria ta e pregătită să fie transformată într-un ring de dans, următorul pas în amenajarea locuinței pentru petrecere este achiziționarea mobilierului extra. Confortul invitaților tăi trebuie să fie pe primul loc și de aceea trebuie să fii conștient/ă de nevoile lor.
1. Masa
În caz că nu ai sesizat până acum, masa este chiar cel mai important obiect de mobilier din cadrul unei petreceri. Trebuie să fie nelipsită de la orice petrecere ținută acasă pentru că rolul ei este acela de a susține toate gustările și băuturile voastre. De aceea, nu o poți elimina din peisaj, dar poți opta pentru o masă mai încăpătoare care să fie pe post de bar.
Dacă dispui deja de o bucătărie open-space, treaba e ca și făcută. Puteți utiliza direct blaturile din bucătărie pentru a mixa cocktail-uri, a juca beer pong sau alte drinking games, dacă e cazul. Este totuși bine ca masa să fie poziționată strategic, astfel încât să nu încurce, în cazul în care bucătăria ta este separată de restul casei. Nu uita să folosești o față de masă sau alt material pentru a evita deteriorarea.
2. Scaune, taburete și fotolii
După ce ai inventariat mobila de care dispui deja, s-ar putea să ajungi la concluzia că nu e suficient loc pe canapea și pe scaune pentru toți prietenii tăi. Este deci timpul să investești în scaune de living, special concepute pentru amenajarea living-ului unei case, fotolii comode și taburete care să ocupe cât mai puțin spațiu, dar să ofere confort.
Indiferent cât de mare ar fi canapeaua ta, invitații vor simți probabil nevoia de a avea ceva mai mult spațiu personal. Dacă optezi pentru achiziționarea unor scaune simple, de mici dimensiuni, care pot fi cu ușurință amplasate în jurul ringului de dans, fiecare va putea beneficia de un loc propriu. După eveniment, le poți depozita cu ușurință într-o debara, pregătite pentru următoarea petrecere în locuință.
3. Canapea
Dacă totuși ești hotărât/ă să îți schimbi canapeaua cu una mai mare, iată ce idei de amenajări interioare îți mai oferim! Optează pentru o canapea din mai multe piese sau chiar pentru o canapea extensibilă, astfel încât unii dintre prietenii tăi, prea obosiți să meargă acasă, să poată rămâne la tine peste noapte. Acestea din urmă nu ocupă mai mult spațiu decât o canapea obișnuită, iar ei îți vor mulțumi.
Fiindcă tot vorbim despre amenajări interioare, ține cont și de designul sufrageriei locuinței tale. Deși scopul unei canapele este în principal unul pragmatic, este la fel de important să creezi și un ambient plăcut și primitor, astfel încât invitații tăi să se simtă ca acasă și să revină cu plăcere în vizită. Nu în ultimul rând, canapeaua trebuie să fie confortabilă, așa că fii atent/ă la material atunci când o alegi.
Alte sfaturi pentru amenajarea locuinței pentru petrecere
Sursa: pexels.com
După ce ai terminat cu amenajarea livingului casei tale, te-ai ocupat de lista de invitați și de locurile unde vor sta așezați, de măsuța pentru gustări și băuturi și chiar de amenajarea balconului, acum este timpul pentru definitivarea pregătirilor pentru petrecere sub forma decorațiunilor. Iată sugestiile noastre:
1. Baloane
Chiar dacă ne duc cu gândul la copilărie și la petrecerile aniversare de atunci, baloanele sunt încă o decorațiune plăcută și pot fi amplasate cu bun gust, fără exces, în colțurile camerei. Dacă îți sărbătorești ziua de naștere acasă, indicat ar fi să alegi genul de baloane cu numere, pe care să le amplasezi strategic undeva la vedere.
2. Perne și pături
Chiar dacă nimeni nu va sta prea mult timp jos la petrecerea organizată în locuința ta, este posibil să fie nevoie și de astfel de elemente, în special pentru canapea. Poți investi în câteva pernuțe decorative, care să aducă un confort în plus și poți pune câteva păturici de rezervă alături, în caz că vreunuia dintre invitați i se face brusc frig.
3. Beculețe pentru balcon
Dacă vrei să te asiguri până la capăt că amenajarea locuinței tale pentru petrecere este făcută în cele mai mici detalii, poți opta pentru achiziționarea unor ghirlande cu beculețe pe care să le așezi pe balcon, prinse de tavan sau în jurul balustradei. Acestea vor oferi un aer magic invitaților tăi, mai ales noaptea, când vor ieși pentru repaus și vor privi în jur de pe scaune.
4. Luminițe de disco
Pentru a menține atmosfera din interior vie, poți opta pentru un glob cu luminițe de tip disco în diferite nuanțe pentru a recrea starea anilor ‘80 din cluburi. Nu este deloc o investiție costisitoare și va lăsa impresia unei călătorii în timp, lucru care va avea un impact pozitiv asupra prietenilor tăi și a experienței generale.
5. Confetti
Nu este tocmai cea mai bună idee pentru amenajări interioare, mai ales la o petrecere în apartament, dar este un artificiu care ar putea să merite efortul dezastrului de după. Tuburile cu confetti desfăcute la miezul nopții recreează nostalgia copilăriei și umplu camera de culoare și sclipici. Merită să încerci măcar o dată în viață.
Ai acum un ghid complet către cea mai tare petrecere acasă ever! Nu trebuie decât să îți iei puțin timp înainte pentru a te ocupa de toate aceste detalii. Gândește-te numai câte amintiri frumoase se creează în urma unor astfel de evenimente. Merită să investești cu adevărat în serile petrecute alături de cei dragi.
Lasă un comentariu