amenajarea-unei-sali-de-conferinte-1

Sursa foto: Shutterstock


O sală de conferințe este inima oricărei organizații, în care oamenii petrec ore nesfârșite de brainstorming și manifestare a viziunilor pe care le au. În acest spațiu ideile prind contur și se transformă într-o realitate. Tot aici se construiesc relații strânse între angajați, acționari și clienți. De asemenea, sala de conferințe este un loc în care se fac primele impresii. Tocmai de aceea, managerii firmelor investesc timp și energie în amenajarea unei săli de conferințe, mai cu seamă că  această cameră reprezintă nucleul companiei.

Când vine vorba de proiectarea și de amenajarea unei săli de conferințe, scaunele de birou adecvate joacă un rol esențial și reprezintă accesoriile fundamentale. O sală de conferințe ar trebui să se simtă la fel de bine pe cât arată, motiv pentru care este crucial să alegi un mobilier excepțional pentru o cameră cu o importanță atât de mare. Cum alegi scaunele potrivite pentru amenajarea sălii de conferințe? Descoperă în rândurile următoare care sunt aspectele pe care trebuie să le iei în considerare în procesul de amenajare, câteva modele recomandate de scaune, dar și idei practice de amenajare a unei săli de conferințe.


Amenajarea sălii de conferințe: Aspecte de luat în considerare

Indiferent de dimensiunea afacerii și tipul acesteia, sala de conferințe este necesară, fiind locul în care întreaga echipă discută strategii și planuri în ceea ce privește activitatea companiei. Mai mult decât atât, în contextul actual, o sală de conferințe poate reprezenta chiar și centrul conferințelor web organizate în cadrul unei companii.

Astfel, pentru a îndeplini cât mai multe funcții, o sală de conferințe trebuie să fie amenajată și echipată corespunzător. Unele dintre aspectele amenajării unei săli de conferințe pot fi evidente, însă pentru a putea face față cu succes unor funcții multiple, dotarea unui astfel de spațiu poate însemna mai mult decât alegerea unei mese sau a câtorva scaune de birou. Iată ce aspecte trebuie să iei în considerare în amenajarea unei săli de conferințe!


Funcționalitate

O sală de conferințe trebuie să fie practică și funcțională, însă trebuie să inducă, în același timp, o stare de bine participanților. Astfel, designul contează, însă pentru ca acest spațiu să poată fi apt pentru reuniuni cu un număr mare de persoane, e nevoie de flexibilitate și un mobilier adaptabil, în funcție de amploarea reuniunii. Astfel, multe companii optează pentru săli de conferință personalizabile, ce prezintă separatoare de perete detașabile, în așa fel încât încăperea să poată fi compartimentată în două sau mai multe zone de întâlnire.

Un ambient practic și funcțional necesită, de asemenea, standardizare decorului. De aceea, în amenajarea unei săli de conferințe, este indicat să optezi pentru un mobilier modular, ce poate fi configurat rapid, în funcție de necesități.   


Confort

Confortul unei săli de conferințe este, de asemenea, un aspect important pe care trebuie să-l iei în considerare. Există multe detalii ce asigură confortul unei săli de conferințe, de la forma și modelul scaunelor de conferință, până la distanța ce trebuie asigurată între participanți, în așa fel încât aceștia să poată sta confortabil. Trebuie luată în considerare și necesitatea ca fiecare participant să vadă și să audă bine, să existe suficient spațiu pentru a se așeza și pentru a se ridica, în așa fel încât să nu deranjeze alți participanți.

Tot de nivelul de confort ține și lumina din această încăpere, mai cu seamă că aceasta trebuie să fie adaptabilă la nevoile evenimentelor desfășurate în sala de conferințe. De regulă, se optează pentru o lumină rece, însă uneori există și alternativa unei lumini calde, ce poate fi utilizată pentru întâlniri în cerc restrâns. Nu omite nici sistemul de climatizare, acesta fiind necesar indiferent de anotimp, numărul participanților sau dimensiunile sălii de conferințe.

amenajarea-unei-sali-de-conferinte-2

Sursa foto: Shutterstock


Tehnologie

Tehnica adecvată este unul dintre criteriile esențiale, ce transformă cu adevărat o sală de conferințe într-una cu adevărat multifuncțională. Tehnologiile, sistemele de afișare și accesoriile IT pot susține prezentarea unor proiecte, chiar și în cadrul reuniunilor virtuale, ce reprezintă o necesitate în prezent pentru toate tipurile de afaceri.

Dacă activitatea companiei implică instruire, prezentări, seminarii web sau work from home, un sistem tehnic complet pentru sălile de conferințe este obligatoriu. Astfel, soluția unui sistem complet, cu soft integrat, e alegerea perfectă pentru ca angajații firmei să poată beneficia de asistență tehnică și de procedura standard de operare. Există numeroase sisteme și echipamente, fiecare dintre acestea fiind utile pentru diferite tipuri de activități, iar selecția acestora pentru amenajarea sălii de conferințe trebuie făcută cu atenție și în limitele unui buget bine stabilit.


Echipamente video

Un alt aspect esențial pentru amenajarea unei săli de conferințe o constituie și echipamentele video. Multe business-uri au dezvoltat sisteme care să le permită menținerea legăturii cu angajații care lucrează de acasă. Sistemele pentru conferințele video îi aduc pe oameni face to face și fac conversațiile mult mai productive și mai eficiente. Chiar și în momentul în care pandemia globală de coronavirus va fi depășită, astfel de tehnologii vor rămâne în continuare utile în sălile de conferințe moderne.

Desigur, echipamentele de videoconferință necesare, precum camere, difuzoare, microfoane sau telefoane, depind într-o mare măsură de dimensiunea sălilor de conferințe, dar și de bugetul pe care-l al la dispoziție.


Bugetul disponibil

Ultimul, dar nu cel din urmă, este bugetul pe care dorești să-l aloci amenajării unei săli de conferințe. Amenajarea sălilor de sedințe necesită creativitate și abilități, scopul fiind acela de a satisface cele mai diverse cerințe. Pentru ca spațiul de conferințe să fie utilizat la capacitatea maximă și într-un mod eficient, trebuie luat în considerare și bugetul disponibil pentru dotare și pentru stilul de amenajare, fie el unul modern sau clasic.

Ține cont că o sală de conferințe dotată și amenajată într-un mod corespunzător, cu toate facilitățile necesare, poate reprezenta o sursă suplimentară de venit în cadrul oricărei companii, prin închirierea acesteia către terți. Astfel, asigură-te că ai la dispoziție bugetul necesar pe care să-l investești în amenajarea unei săli de conferințe.

amenajarea-unei-sali-de-conferinte-3

Sursa foto: Shutterstock


Cum alegi scaunele potrivite pentru amenajarea unei săli de conferințe?

Scaunele pentru amenajarea unei săli de conferințe îți pot aduce beneficii sau te pot costa în moduri infinite. Tocmai de aceea, trebuie să ai grijă întotdeauna în alegerea mobilierului pentru o sală de conferințe, deoarece acesta va stabili atmosfera în această încăpere. Dacă vei avea scaune confortabile în sala de conferințe, oamenii vor avea o impresie bună și vor gândi că îți pasă de clienți și de angajați. Iată ce criterii trebuie să ai în vedere atunci când alegi scaune pentru sala de conferințe!


Durabilitate și funcționalitate

Durabilitatea este un criteriu esențial în alegerea scaunelor potrivite în amenajarea unei săli de conferințe. Orientează-te spre materiale rezistente la uzura constantă, chiar dacă opțiunile de materiale existente pe piață te pot copleși. Opțiunile includ piele naturală și artificială, țesături, vinil, lemn și altele. Chiar dacă pielea este cea mai populară opțiune datorită aspectului clasic pe care-l oferă decorului, e posibil să fie cea mai indicată alegere în zilele toride de vară. Fiecare material în parte are propriile avantaje și dezavantaje, așa că va fi nevoie să alegi înțelept, pentru ca și investiția ta să fie una inteligentă.

Funcționalitatea scaunelor este, de asemenea esențială în alegerea celor mai bune scaune pentru o sală de conferințe. Evaluează întotdeauna nevoile angajaților și rolurile pe care le au în cadrul companiei. Investește astfel în scaune care să-i motiveze să lucreze mai eficient și care să fie dotate cu o gamă largă de ajustări, pentru a putea susține poziții multiple și pentru a permite mișcarea. Funcționalitatea scaunelor alese are rolul de a face angajații să se simtă în largul lor și să le îmbunătățească performanța.  


Design simplu și elegant în amenajarea unei săli de conferințe

Atunci când este vorba de amenajarea unei săli de conferințe, nu vei da niciodată greș dacă vei alege scaune cu un design simplu și elegant. Dacă te gândești să faci această alegere și ai nevoie de ajutor, Scaune Online este un specialist de încredere care te va ajuta mereu și îți va oferi numeroase idei pentru alegerea mobilierului. O sală de conferințe fără mesele și scaunele potrivite nu va avea niciodată un aspect elegant și nu va oferi o imagine de ansamblu ideală a companiei.


Ergonomia scaunelor în amenajarea unei săli de conferințe

Ședințele nu au niciodată o limită de timp. Acestea continuă ore întregi și necesită o atenție deosebită din partea angajaților. Și cum trebuie să fii întotdeauna activ și motivat pentru a aduce noi idei, scaunele au un cuvânt important de spus în ceea ce privește confortabilitatea din timpul ședințelor. Tocmai de aceea este foarte important să mizezi pe mobilier ergonomic pentru amenajarea sălii de conferințe. Nu numai că scaunele ergonomice le va spori productivitatea angajaților tăi, ci le va și menține corpul într-o postură bună, oferind sprijin coloanei vertebrale.

Am vorbit anterior într-un articol despre ghidul de amenajare a spațiului de lucru pentru angajați și de importanța ergonomiei scaunelor într-un spațiu de lucru. Nici o sală de conferințe nu se abate de la regulă!


Stabilitatea scaunelor

În amenajării sălilor de evenimente, pentru a păstra un aspect organizat, plăcut din punct de vedere vizual, este recomandată utilizarea unor accesorii pentru scaune, precum conectorii pentru scaune. Acest sistem practic și simplu asigură stabilitatea scaunelor și facilitează dispunerea acestora în cadrul sălii de conferințe. Conectorii sunt realizați din oțel și pot fi utilizați cu precădere pentru scaunele fără brațe, cele cu brațe sau chiar și pentru scaunele de bar.


Culoarea scaunelor

Cele mai potrivite scaune în amenajarea sălii de conferințe vor fi alese și în funcție de culoare. Fie că mizezi pe scaune de conferință din stofă, piele sintetică sau piele naturală, asigură-te că vei alege culori reprezentative pentru stilul de amenajare al încăperii, fie el clasic sau modern. În timp ce stilul clasic mizează pe culori neutre, stilul modern poate fi abordat prin alegerea unor scaune în culori contrastante.

amenajarea-unei-sali-de-conferinte-4

Sursa foto: Shutterstock


Amenajarea sălii de conferințe: Modele recomandate de scaune

Vrei să dai startul procesului de amenajare a unei săli de conferințe? Îți vom sugera în cele ce urmează câteva modele de scaune recomandate pentru amenajarea unui astfel de spațiu.


Scaune de birou OFF 319 negru

Scaunele de birou OFF 319 negru sunt modele de scaune de birou confecționate din oțel cromat și piele ecologică, ce permit ajustarea înălțimii, rotirea și balansarea de către mecanismul aflat sub șezut. Acestea pot fi o alegere inspirată pentru amenajarea sălii de conferințe.

amenajarea-unei-sali-de-conferinte-5

Sursa foto: www.scauneonline.ro


Scaune de conferință HRC 604 maro

O altă recomandare de scaune pentru amenajarea sălii de conferințe sunt și scaunele de conferință HRC 604 maro. Aceste modele elegante de scaune sunt fabricate pe un cadru metalic cromat și sunt tapițate cu PVC rezistent la uzură. Mai mult decât atât, acest model de scaun este disponibil într-o gamă variată de culori, precum verde, roșu, portocaliu, maro, bej și negru.

amenajarea-unei-sali-de-conferinte-6

Sursa foto: www.scauneonline.ro 


Scaune de conferință cu măsuță rabatabilă HRC 606 roșu

Scaune de conferință cu măsuță rabatabilă HRC 606 roșu sunt o altă alegere excelentă pentru amenajarea unei săli de conferințe. Aceste scaune sunt recomandate pentru sălile de ședințe care nu sunt prevăzute cu mese pentru scris. Realizate dintr-un cadru de oțel de culoare neagră, cu braț și măsuță din polipropilenă, scaunele au șezutul și spătarul tapițate cu stofă de culoare roșie.

amenajarea-unei-sali-de-conferinte-7

Sursa foto: www.scauneonline.ro 


Amenajarea sălii de conferințe: Idei practice

Dorești o abordare cât mai practică în amenajarea unei săli de conferințe? În rândurile de mai jos îți vom oferi câteva idei practice pentru a amenaja această încăpere într-un mod inspirat, în așa fel încât să creezi un mediu cât mai plăcut pentru angajați în cadrul ședințelor interminabile.


Împarte sala de conferințe în zone

Un design unic al sălilor de conferințe, inspirat din modelele marilor corporații, presupune împărțirea încăperii în trei zone diferite: zona de aprovizionare, zona de conferință și zona de relaxare. Zona de aprovizionare este zona în care participanții la conferință pot degusta diverse mâncăruri, se pot aproviziona cu o sticlă de apă, o băutură răcoritoare sau o cafea. Optează astfel pentru o zonă tip bar, cu bufet, frigider pentru băuturi, un aparat de cafea, mese și scaune de bar.

Zona de conferință este cea mai importantă zonă din încăpere, mai cu seamă că aici se petrece întreaga acțiune. Ca și idei de organizare, folosește scaune de conferință cât mai confortabile și o masă de conferință accesorizată corespunzător. În ceea ce privește designul, rezumă-te la unul simplu în alegerea pieselor de mobilier, cu forme robuste ale scaunelor de conferință și culori deschise.

Zona de relaxare presupune un spațiu asemănător celui pentru bufet, însă piesele de mobilier fac toată diferența. Această zona a venit în ideea de a crea un spațiu în care toți cei care participă la conferințe să se poată retrage și relaxa. Aici vom întâlni scaune de relaxare, fotolii cu masaj și măsuțe de cafea. Culorile folosite în amenajarea acestei zone sunt unele calde și primitoare, pentru a facilita momentele de relaxare.


Ține cont de aspectul sălii de conferință

Înainte de a organiza un eveniment business, aspectul sălii trebuie să primeze. De exemplu, un design elegant și de bun gust, dar în același timp simplu, este mult mai apreciat decât un spațiu încărcat. De asemenea, mizează pe lumina naturală, pentru a crea o atmosferă primitoare în interiorul încăperii. Pune accent pe confortul participanților la eveniment și ține cont de dotările sălii de conferințe, precum un sistem eficient de ventilație sau un cadru îndeajuns de spațios.


Alege mobilierul potrivit pentru amenajarea sălii de conferințe

Mobilierul este unul dintre elementele cheie într-o sală de conferințe. Acesta ar trebui să reprezinte cu succes compania, motiv pentru care poți opta pentru o masă lungă și dreptunghiulară din lemn masiv și scaune de conferință elegante, special destinate amenajării unui astfel de spațiu. Este recomandată, de asemenea, alegerea unor piese de mobilier cu o greutate redusă, pentru ca reconfigurarea sălii să se poată realiza cât mai ușor, în funcție de tipul de eveniment căreia îi este destinată. În ceea ce privește scaunele, așa cum am menționat anterior, acestea trebuie să fie calitative, din materiale durabile.

Mai mult decât atât, deja ți-am povestit într-un articol anterior cum să montezi un scaun de birou, dar și despre dimensiunea și tipul roților pentru scaunul de birou, motiv pentru care instalarea acestora într-o sală de conferințe nu ar trebui să reprezinte o provocare. Desigur, dacă vei miza pe scaune de birou ergonomice în amenajarea sălii de conferințe!


Configurează sala în funcție de numărul de locuri

Configurarea sălii de conferințe și alegerea pieselor de mobilier vor depinde în mare măsură de numărul de locuri. Daca sala de conferințe are peste o sută de locuri, e indicat să se renunțe la ideea unei mese voluminoase în mijlocul sălii. În acest fel, scaunele necesare participanților la conferință vor fi dispuse pe toată suprafața sălii, iar de-a lungul unui perete poate fi amplasată o masă îngustă, de dimensiuni mai mici.

Dacă sala de conferințe este una mică, atunci lucrurile sunt cu mult simplificate, în ideea în care se poate opta pentru o masă în centrul încăperii și scaune dispuse de-a lungul sau împrejurul acesteia.


amenajarea-unei-sali-de-conferinte-8

Sursa foto: Shutterstock

În concluzie, amenajarea unei săli de conferință este un aspect reprezentativ pentru dezvoltarea unei companii, mai cu seamă că o sală elegantă și confortabilă va fi apreciată atât de către angajați, cât și de către partenerii de afaceri sau colaboratori. Sperăm că acest ghid ți-a fost extrem de util în alegerea scaunelor potrivite pentru sala de conferințe a companiei tale și că prin acestea vei reuși să asiguri confortul de care angajații tăi au nevoie pentru un plus de productivitate.