10 moduri creative în care poți integra scaunele de bar în locuința ta

 

 

10-moduri-creative-de-integrare-scaune-bar-in-locuitnta-1

Sursa foto: https://p2.piqsels.com/preview/28/559/686/dining-entertaining-lifestyle-kitchen.jpg

 

 

     Fără doar și poate, minunatele scaune de bar sunt vedetele anului 2021! Fixe sau pivotante, cu spătar și brațe ori simple, în stil scandinav sau minimalist, indiferent de alegerea făcută vei adăuga un strop de bun gust locuinței tale. Aceste tipuri de scaune sunt atât de grațioase, inedite și irezistibile încât vor scoate în evidență orice decor. În plus, îți oferă un confort sporit și pot fi integrate cu ușurință în orice colț al casei tale. Cu puțină imaginație și câteva idei din partea noastră vei reuși să le armonizezi perfect în stilul ales pentru amenajarea interioară.

 

Ce sunt scaunele de bar

     Când spunem scaune bar ne referim la elementele centrale ale locului unde oamenii se adună ca să socializeze și să servească o băutură fină. Simbol al autorității și obiecte indispensabile în orice locuință, aceste piese de mobilier au depășit de mult granițele localurilor publice. Cu toate că reprezintă o adevărată provocare să le integrezi în designul casei din cauza formei lor distincte, scaunele de bar contribuie în mod decisiv la crearea unui ambient modern și destinderea noastră în spațiul personal.


     Sunt mult mai înalte decât scaunele pe care obișnuiești să le folosești când servești masa și se împart în trei tipuri distincte:

        ●Scaune de bar joase (58-71 cm) – se potrivesc meselor, blaturilor și insulelor de bucătărie care au o înălțime de cel mult 101-102 cm.

        ●Scaune de bar clasice (72-81 cm) – sunt adecvate pentru mesele de bar cu înălțimea de 103-109 cm;

        ●Scaune de bar înalte (82-91 cm) – pot fi utilizate cu mesele de bar atipice, cu înălțimea cuprinsă între 110-119 cm.

      De menționat și faptul că scaunele de bar sunt tovarășul perfect dacă între șezutul lor și blatul mesei există o distanță mai mare de 20 cm, care să-ți permită să miști picioarele fără să te lovești.

 

 

Cum poți integra scaunele de bar în locuința ta

     Multe dintre imobilele contemporane sunt înfrumusețate de baruri, o piesă din ce în ce mai populară. Bineînțeles, pentru o astfel de amenajare obiectele de mobilier care pun punctul pe “i” sunt scaunele de bar. Totuși, există posibilitatea să le folosești la tine acasă și pentru a completa în alt mod un decor de bun gust. Fără să pierdem din vedere confortul, designul și caracterul practic al acestor produse, îți vom prezenta mai departe câteva moduri creative în care poți integra un set de scaune de bar în locuința ta.

 

1. Optează pentru o insulă în bucătărie

     Știm cu toții că insulele din bucătărie ies în evidență față de restul mobilierului, dar dacă vrei ceva mult mai spectaculos folosește și scaune de bar. Așează-le în dreptul insulei, în partea opusă zonei de gătit și vei obține o zonă care poate funcționa ca bar sau ca loc de servit masa. Insula de bucătărie este un loc perfect pentru interacțiunile cu prietenii ori ceilalți membri ai familiei atunci când gătești, dar totodată și un colț de relaxare pentru această parte a casei. Alege scaune bar joase, care să aibă o înălțime de aproximativ 60 cm. Motivul este că, de obicei, insulele de bucătărie nu depășesc înălțimea de 90 cm.

10-moduri-creative-de-integrare-scaune-bar-in-locuitnta-2

Sursa foto: https://p0.piqsels.com/preview/80/999/708/furniture-kitchen-room-indoors.jpg

 

     Integrează scaune de bar din lemn într-un decor rustic, minimalist, scandinav sau tradițional ori scaune din fier în culori precum galben muștar, verde avocado sau ruginiu dacă amenajarea este în stil retro. În cazul în care bucătăria și insula se încadrează într-un design modern, alege scaune de bar cu schelet din metal cromat, iar pentru un decor industrial mergi pe varianta scaunelor din metal în nuanțe de bronz, gri, negru sau arămiu.

 

2. Amenajează un bar în living

     Nu trebuie să sacrifici prea mult spațiu în camera de zi dacă vrei să amenajezi un bar. Într-un colț unde nu este mobilier poți monta câteva polițe pentru sticle. În partea de jos, aranjează o măsuță, o comodă sau o consolă și adaugă două scaune de bar joase ca să faci zona mult mai atractivă și confortabilă. Barul se încadrează foarte bine în această încăpere deoarece livingul este camera în care îți primești invitații, locul unde poți să-ți impresionezi prietenii și să-ți exersezi în voie tehnicile de preparare a cocktailurilor. Așadar, cele două zone – bar și cameră de zi – se completează perfect una pe cealaltă.


3. Transformă balconul cu ajutorul unor scaune de bar

      Până în urmă cu câțiva ani, balconul era utilizat doar pentru depozitare. Însă, noile tendințe în materie de design interior își pun semnificativ accentul și pe acest spațiu, indiferent cât ar fi de mic. Prin amenajarea balconului poți obține un bar sau birou, cameră de relaxare, o terasă deschisă ori o extensie a camerei. Practic, poți să îl transformi în ceea ce-ți dorești, însă în orice tip de decor pot fi încadrate și două scaune de bar. Spre exemplu, dacă montezi un glaf mai lat pe pervazul ferestrei ori instalezi o masă de balcon și câteva scaune de cel mult 55 cm înălțime poți să folosești acest loc ca bar atunci când ai musafiri ori ca zonă pentru servirea cafelei, dimineața. În cazul în care îți dorești să citești având în față o priveliște superbă, la fel, poți instala în balcon scaune pentru bar cu design inovator. 


4. Înlocuiește măsuța de cafea sau etajerele cu scaune de bar

      Există o mulțime de tipuri de scaune de bar, însă cine spune că acestea trebuie utilizate doar pe post de scaune? Întrucât sunt disponibile într-o varietate de înălțimi, culori și forme, se pot folosi și în locul unei mese laterale, lângă canapea. Optează pentru un scaun de bar fără spătar, cu design deosebit, suficient de robust pentru a ține o carte sau o ceașcă de cafea. În altă ordine de idei, poți folosi un astfel de scaun, poate într-o formă rotundă, în locul unor etajere. Cu siguranță, colțul din living va părea mult mai interesant dacă așezi acolo un scaun de bar ori chiar două de dimensiuni diferite, pe care să pui decorațiuni ori alte lucruri de efect.

 

10-moduri-creative-de-integrare-scaune-bar-in-locuitnta-3

Sursa foto: https://p2.piqsels.com/preview/809/404/962/towel-bathroom-stool-room.jpg

 

     Etajera de pe holul de la intrare, pe care o folosești ca să ții cheile, poate fi înlocuită fără probleme cu un scaun de bar înalt, pe care să așezi o tavă decorativă. Chiar și în baie poți integra scaune de bar pe care să ții un set de prosoape și care să aducă o notă aparte încăperii.


5. Folosește scaunele de bar ca obiecte de decor

     Scaunele de bar se integrează de minune în spații diferite, indiferent de tematica acestora. Chiar dacă nu ai nevoie să amenajezi un bar la tine acasă, alege câteva scaune pentru bar ca să creezi un decor uimitor. Piesele din lemn, de exemplu, sunt foarte elegante și ușor de întreținut și se potrivesc de minune atât cu mobilierul clasic cât și cu cel modern. Dacă îți dorești ceva care să iasă în evidență, achiziționează niște scaune de bar cu model inedit sau într-o formă mai puțin comună, cum ar fi cele care redau silueta unui trunchi de copac.

 

6. Renunță la noptierele din dormitor în favoarea unor scaune de bar

     În cazul în care preferi paturile înalte și îți dorești să ieși în evidență în dormitor cu piese de mobilier extraordinare, renunță la noptierele clasice. Două scaune de bar joase, cu design inedit și într-o culoare adecvată amenajării sunt perfecte ca să încadreze patul.


7. Integrează-le în decor pentru activitățile celor mici

     Uneori este dificil să creezi un spațiu special unde copiii să se joace, să deseneze sau să scrie, în timp ce vrei să-ți păstrezi casa frumoasă și pentru vizitele prietenilor adulți. De asemenea, creativitatea celor mici poate fi dificil de gestionat într-un loc de dimensiuni reduse.

 

10-moduri-creative-de-integrare-scaune-bar-in-locuitnta-4

Sursa foto: https://p0.piqsels.com/preview/893/140/3/two-yellow-wooden-bar-stools.jpg

 

     Așadar, ca să rezolvi această problemă, poți adăuga un birou mic pentru copii cu un scaun de bar potrivit în aproape orice cameră din casa ta. În acest fel, cei mici vor fi motivați să-ți desfășoare activitățile în propriul lor colțișor, iar tu îți poți păstra locuința în ordine atunci când ai musafiri.

 

8. Creează o zonă de relaxare la fereastră

     Indiferent dacă locuiești într-o zonă rurală sau în oraș, cea mai bună priveliște este la fereastră. Ei bine, dacă obișnuiești să te bucuri adesea de o panoramă minunată, utilizarea unor scaune de bar reprezintă o modalitate excelentă de a admira exteriorul. Adaugă o mică margine pervazului sau așează în zona ferestrei o masă de dimensiuni reduse și un scaun de bar. Îți vei putea bea cafeaua într-un ambient minunat ori te poți relaxa citind în locul unde ai cea mai bună lumină.

 

9. Alege scaune de bar pentru birou

     Deși mulți ar putea crede că scaunele de bar sunt prea înalte pentru birou, în realitate există o mulțime de variante de design versatile și atractive. O idee grozavă o reprezintă folosirea unor scaune de bar ajustabile după înălțime. La fel de potrivite pentru birou pot fi și scaunele de bar pivotante cu brațe, ale căror brațe sub formă de curbe ingenioase le conferă un aer rafinat. În plus, scaunele de bar cu brațe sunt mereu o alegere bună pentru confort. Înălțimea brațelor variază de la 8 la 21 de cm, așa că dacă alegi o dimensiune de 19 cm poți să-ți susții corect coatele în timp ce te poți relaxa și pe un spătar confortabil.


10. Utilizează scaune de bar în zona de dining

     O alegere foarte bună de a integra aceste scaune moderne în locuința ta este să le folosești în zona de dining. De regulă, pentru locul de servit masa se aleg scaune obișnuite, dar dacă îți dorești ca locuința ta să fie mai specială poți opta pentru câteva scaune de bar care să aibă o înălțime potrivită, dar un aspect unic. Pe lângă confortul pe care ți-l aduc, scaunele de bar se pot asorta cu orice decor întrucât există o mulțime de modele elegante, clasice sau deopotrivă excentrice.

 

10-moduri-creative-de-integrare-scaune-bar-in-locuitnta-5

Sursa foto: https://p2.piqsels.com/preview/119/836/1009/apartment-chair-contemporary-dining-room.jpg

 

     Aceste moduri în care poți integra scaunele de bar în casa ta reprezintă doar o mostră din ceea ce poți face cu minunatele piese de mobilier. După cum știi deja, scaunele reprezintă unele dintre investițiile considerabile în amenajarea unei locuințe, așa că merită să-ți acorzi timp înainte de a lua o decizie cu privire la alegerea lor. Sperăm că te-au inspirat aceste exemple și că vei lua în considerare achiziționarea unor scaune de bar atunci când proiectezi decorul casei tale!