Cum alegem scaune de bucatarie

 

  Alegerea scaunul de bucatarie depinde in mare masura de decorul curent sau decorul planificat in bucataria noua sau proaspat renovata. Oricare ar fi stilul bucatariei, exista un tip de scaun care se va asocia perfect cu ea. Scaunele pot fi din lemn, tapiterie sau metal si intr-o varietate de forme si stiluri. Unele modele de scaune de bucatarie includ tapiteria atat pe sezut cat si pe spatar sau pe doar una dintre ele. Cei mai multi oameni aleg scaunele integral tapitate deoarece acestea sunt deobicei mai confortabile si mai atractive.      

 

Cum sa alegem scaunele de bucatarie

 

   In primul rand, alegerea scaunelor de bucatarie va depinde de stilul si decorul casei. Alegeti un scaun care se potriveste cu stilul si aspectul interior al casei, mai ales cel al bucatariei. Deoarece aceste scaune vor fi folsite intens, alegeti unele care vor fi usor de intretinut si curatat. Scaunele de bucatarie greu de intretinut vor arata mult mai uzate decat sunt in realitate. Bugetul este un factor important in alegerea scaunelor de bucatarie.   Scaunele de acest tip vin intr-o varietate de tapiterii si stiluri, dar este important sa aruncam o privire la stilul de viata si la familie atunci cand se face o decizie cu privire la tapiterie. Un scaun tapitat creeaza o senzatie mai traditionala, fermecatoare, in timp ce un scaun de lemn,plastic sau metal ofera un aspect mai curat, care este usor de intretinut.

 

Scaune de bucatarie cu spatar inalt

 

   Scaunele cu spatar inalt asigura sustinerea totala a spatelui, ceea ce face ca timpul si serile petrecut in jurul mesei ultraconfortabile. Cele cu spatarul inalt sunt de obicei destul de ergonomice, reducand durerea si presiune de la nivelul coloanei dumneavoastra. Totodata, ele tind sa fie foarte atractive si pe deplin tapitate. Daca aveti deja o masa, masurati distanta de la podea la partea inferioara a mesei pentru a determina spatiul alocat scaunelor. In mod general, scaunele trebuie sa intre sub masa.

 scaune de bucatarie cu spatar inalt BUC 231

 


Scaune de bucatarie din lemn

 

       Lemnul este natural elegant si se potriveste cu cele mai multe locatii. Puteti alege din mai multe stiluri diferite de scaune. Cand alegeti acest tip de material, cautati sa fie o constructie masiva. Placajul este un material subtire care are tendinta de a se deforma.

 

 

Scaune din plastic

 

   Scaunele din plastic sunt in acelasi timp usor de curatat, practice si rezistente la deteriorari. Desi scaunele de plastic au fost etichetate ca si scaune de gradina, in zilele de azi au aparut multe modele atractive si durabile. Puteti alege intre scaunele complet din plastic sau, mai frecvent, sezut de plastic in combinatie cu baza de metal sau cu lemn. Aceasta combinatie este in general cea mai buna optiune capabila sa sustina greutati mai mari.  

 

 

Scaunele de bucatarie din piele ecologica 

 

       Pielea ecologica este un material popular, folosit la un numar mare de produse, in special la fabricarea de haine si tapiterie. Desi initial s-a recurs la aceasta optiune datorita pretului scazut si usurinta intretinerii, in prezent exista clienti a caror orientare este catre acest tip de piele in pofida celei naturale. Intretinerea tepiteriei se face foarte usor, stergandu-o cu o carpa moale si umeda. Deoarece expunerea la calduea poate deteriora materialul, acest lucru se realizeaza cel mai bine cu apa rece sau calduta si putin detergent sau dezinfectant, dar nu inalbitor.

 

 

   Bucataria este element central al multor case. Este locul in care membrii familiei se reunesc pentru a servi masa, face temele si discuta evenimentele recente. Avand un astfel de loc, confortabil si elegant, este o parte importanta in viata unei familii si satisfactia unui design interior satisfacator.