Principalele 4 avantaje pe care o masa de bucatarie excelenta le ofera

 

 

principalele 4 avantaje pe care o masa de bucatarie excelenta le ofera

Sursa foto: pixabay.com

      De obicei, spatiul din bucatarie este destul de limitat, de aceea trebuie sa ai in vedere cateva aspecte inainte de a-ti cumpara acest tip de mobilier. Mai jos iti prezentam 5 avantaje pe care o masa de bucatarie excelenta le aduce in casa ta, asa ca citeste acest articol pana la final si asigura-te ca ai facut alegerea cea buna.

 

Spatiu suficient

 

      Masa perfecta pentru bucataria ta ocupa sufient spatiu cat sa nu blocheze in niciul fel alte activitati de aici. De asemenea, cu cat ii poti utiliza mai multe laturi, cu atat mai bine pentru confortul familiei tale. Trebuie sa stii foarte bine dimensiunile spatiului disponibil pentru viitoarea masa de bucatarie. De asemenea, e important sa tii cont de numarul scaunelor de bucatarie, dar si de modul in care membrii familiei vor ocupa loc la masa.

     Cati oameni vor sta la aceasta masa? Este prea mare pentru bucataria ta? Spatiul iti permite ca fiecare latura a mesei sa poata fi folosita, sau vei lipi acest mobilier de perete, blocand astfel accesul pe o parte a sa? Dupa ce ai trecut pe lista toate aceste aspecte, cauta o masa cu dimensiuni putin mai mici decat cele masurate pe tine. Motivul e simplu: trebuie sa iti iei o marja de eroare de 3-5 centimetri, pentru a fi sigur ca orice posibila eroare de calcul nu duce la o sufocare efectiva a spatiului.

 

Rezistenta indelungata

      O masa buna pentru bucatarie isi dovedeste utilitatea in timp, de aceea rezistenta materialelor din care este realizata este un lucru foarte important. Lemnul este cel mai bun material pentru o perioada indelungata de utilizare, iar cu cat este mai masiv, cu atat mai bine. Este mult mai indicat sa cumperi o masa cu cat mai multe puncte de sprijin, pentru o stabilitate mai buna. Cadrul metalic este de asemenea foarte rezistent, totusi trebuie sa ai in vedere aderenta pe care acesta o are cu podeaua.

 

Dimeniuni reglabile

 

     Sunt doua moduri in care o masa de bucatarie se poate regla. Primul mod presupune detasarea unei portiuni din blatul mesei, in functie de numarul de ocupanti. Acest lucru este cat se poate de util, pentru ca rezolva in acelasi timp doua probleme: spatiu si numarul de persoane de la masa. Al doilea mod prin care o masa isi poate regla dimensiunile este pe verticala. Acest timp de masa este potrivit atunci cand ai copii mici, datorita confortului pe care il pot resimti in timpul mesei. O masa prea mare pentru ei ii va deranja de fiecare data cand vor lua masa.

 

Design atractiv

 

     Nu in ultimul rand, masa de bucatarie trebuie sa aiba un design atractiv, in ton cu restul pieselor de mobilier, respectand totodata cromatica generala a bucatariei. Exista numeroase modele, in diferite forme si culori. Trebuie sa gasesti modelul respectiv, astfel incat sa se integreze intr-un mod armonios in peisaj. Tine cont de cromatica oferita de gresie si faianta, precum si de aspectul general al bucatariei. Daca ai o bucatarie minimalista, atunci o masa impozanta din lemn masiv va cauza aspectului general.

 

     Acestea sunt principalele 4 avantaje ale unei mese de bucatarie foarte bune. Pe langa acestea, am mai putea adauga: pretul, adaptabilitatea sau greutatea. Cel mai important lucru de care trebuie sa tii totusi cont, atunci cand te pregatesti sa iti cumperi o masa noua de bucatarie, este spatiul de care dispui. O masa de bucatarie ce nu doar ca incape perfect intr-un spatiu, dar mai lasa loc unui spatiu generos de miscare, este cu adevarat cea mai buna decizie de cumparare.