cum-sa-devii-gamer-de-succes-1

Sursa foto: Shutterstock


Gaming-ul profesionist se dezvoltă pe zi ce trece, iar pentru mulți dintre oameni acesta s-a transformat într-un stil de viață, mai degrabă decât într-o pasiune. Amploarea gaming-ului este o veste bună pentru cei care își doresc să devină gameri profesioniști și care vor să se bucure de acest stil de viață lipsit de constrângeri. Dacă vrei să devii, însă, un gamer de succes, trebuie să știi că acest job presupune, înainte de toate, multă muncă.

Gameri cu abilități deosebite se întrec în fiecare a în competiții mondiale cu premii valoroase, transformându-și astfel pasiunea într-o sursă de venit. Ca în oricare alt domeniu, diferența dintre un amator și un profesionist, este aceea că cel din urmă poate câștiga bani din ceea ce face. Dacă și tu ai această pasiune și vrei să afli cum să devii un gamer de succes, te invităm să parcurgi articolul următor și să descoperi care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi, care sunt obiectele în care trebuie să investești, dar și câteva sfaturi ce îți pot oferi mai mult decât satisfacția câștigării unei misiuni.


Cum să devii gamer: pas cu pas

Orice jucător profesionist de jocuri video a început ca un gamer amator, ce s-a antrenat suficient pentru a stăpâni funcțiile de bază și care și-a dezvoltat abilitățile prin experiență. Dacă vrei să afli cum devii gamer profesionist, există anumiți pași fundamentali ce trebuie făcuți. Desigur, aceștia nu reprezintă o garanție a succesului, însă îți pot crește șansele de reușită.


Crează un mediu confortabil pentru activitate

E adevărat, plăcerea jocurilor pe calculator nu depinde de o ambianță anume. Însă acest lucru nu te poate ajută să duci la alt nivel pasiunea ta pentru jocuri. Ca în oricare altă meserie, experiența și pregătirea sunt un pas esențial. Mai mult decât atât, ceea ce vei ajunge să câștigi ulterior va fi direct proporțional cu investiția făcută.

Astfel, primul pas pe care trebuie să-l faci pentru a deveni un gamer profesionist, este să-ți pregătești spațiul de joacă așa cum se cuvine. Optează pentru un computer performant, care să nu afecteze experiența jocului. De asemenea, este necesar să investești într-un scaun pentru gaming de top, care să-ți asigure tot confortul pe perioada jocului. O pereche de ochelari pentru calculator se vor dovedi, în timp, utili pentru protecția preventivă a ochilor.

Desigur, mediul ideal pentru gaming implică destule costuri financiare, însă toate acestea se vor dovedi extrem de utile dacă vrei să descoperi cum să fii un gamer de succes. Echipamentul profesional pentru gaming și-a dovedit utilitatea în viața multor gameri profesioniști, motiv pentru care îți sugerăm să respecți acest prim pas.


Alege un joc care să te pasioneze

Dacă jocurile nu sunt pasiunea ta, nu vei avea cum să devii un gamer profesionist. A fi gamer nu este o joacă de copii, această activitate implicând efort și dedicare. Știm că la început poate părea destul de distractiv să te joci cât e ziua de lungă pe calculator, însă a transforma această pasiune într-o meserie cu normă întreagă este un salt important.

După ce ți-ai ales jocul preferat sau cel puțin genul de jocuri în care îți dorești să ajungi să excelezi, încearcă să te familiarizezi cu el și să cauți servere pe care să exersezi. Reține că ținta ta sunt adversarii experimentați și dificili, motiv pentru care trebuie să intri în contact cu ei, să-i provoci și să înveți de la ei. Chiar dacă la început înfrângerea poate părea amară, în timp vei reuși să acumulezi experiență și să simți gustul victoriei.

Antrenamentul continuu este adevărata provocare în a învăța cum să devii gamer profesionist. Astfel, indiferent de jocul pe care-l alegi, trebuie să înveți în permanență tactici noi și să le aplici până te perfecționezi. Se spune că repetiția este mama învățăturii, iar marii gameri ce participă la concursuri internaționale obișnuiesc să se antreneze chiar și mai mult de opt ore pe zi pentru a-și doborî adversarii.


Fa parte dintr-o comunitate

Cum să devii un gamer de succes? E important să-ți faci un nume în comunitatea celor care joacă jocul ales de tine. Implicit, trebuie să înveți să devii un bun team player, dar si un adversar de temut, în același timp. Găsește-ți o echipă, familiarizează-te cu regulile comunității și, odată ce ți-ai creat deja o reputație printre gameri, te poți înscrie în turnee. Nu rata nicio ocazie de întrecere și testează-ți permanent abilitățile, aceasta fiind maniera de a descoperi cum să devii gamer profesionist.

Turneuri au loc în fiecare an, iar dacă te simți pregătit să pui mâna pe marele premiu, te poți înscrie oricând în competiție, alături de echipa ta. Câștigarea acestor turnee, fie ele mai mici, îți vor aduce prestigiu în comunitatea din care faci parte, îți oferă oportunitatea de a beneficia de sponsorizări și poate deveni un mod sigur de a-ți monetiza experiența acumulată în gaming.

cum-sa-devii-gamer-de-succes-2

Sursa foto: Shutterstock


Cum să devii un gamer de succes: 5 obiecte recomandate

Un echipament potrivit pentru gaming va fi întotdeauna unul din pilonii transformării unui gamer amator într-unul profesionist. Dacă vrei să descoperi cum să devii un gamer de succes, iată recomandările noastre pentru un mediu favorabil activității tale!


1. Scaun de gaming cu spătar rabatabil

Un scaun de gaming, așa cum este scaunul de gaming cu spătar rabatabil OFF 306 alb, este un accesoriu important într-un mediu special creat pentru un gamer profesionist. Acest model pune accentul pe aspect și ergonomie, fiind echipat cu o serie de comenzi pentru rabatarea scaunului și ajustarea înălțimii, oferind o înclinare până la 180 de grade.

cum-sa-devii-gamer-de-succes-3
Sursa foto: www.scauneonline.ro 


2. Scaun de gaming cu sistem audio

Pasionații de jocuri pe consolă sunt de părere că un scaun de gaming cu sistem audio Rocker Racer este una dintre cele mai bune investiții pentru crearea mediului propice jocurilor. Conceput pentru toate tipurile de entertainment, cu un sistem de boxe integrate ce oferă un sunet stereo de înaltă calitate, acest scaun asigura tot confortul necesar unei camere de gaming.

cum-sa-devii-gamer-de-succes-4

Sursa foto: www.scauneonline.ro 


3. Birou de gaming cu iluminare led

Un birou de gaming așa cum este biroul de gaming cu iluminare led OFF 300 Negru îți poate îmbogăți experiența de gaming, cu atât mai mult cu cât vine la pachet cu un design modern, special conceput pentru gamerii pasionați. Dacă vrei să afli cum să devii un gamer de succes, cu siguranța va trebui să investești într-un astfel de element!

cum-sa-devii-gamer-de-succes-5

Sursa foto: www.scauneonline.ro 


4. Accesorii speciale pentru consolă

Dacă iei decizia de a te dedica pregătirii pentru a deveni un gamer profesionist, de multe ori, accesoriile speciale ale consolelor sunt special concepute pentru astfel de playeri. Fiecare consolă în parte vine cu accesoriile sale specifice, orientate de multe ori către un anumit tip de joc, însă există și accesorii generice pe care le poți folosi. De la căștile cu microfon de bună calitate, la controlere profesionale, toate acestea sunt menite pentru îmbunătățirea calității jocului tău. Accesoriile speciale se numără chiar printre cele mai potrivite daruri pentru gameri sau pentru IT-iști pasionați.


5. Dispozitiv de înregistrare a jocurilor

Deja am menționat faptul că este important să dispui de un echipament de gaming potrivit, dacă vrei să afli cum să devii un gamer profesionist. Asta pentru că echipamentul de calitate și talentul merg mână în mână pentru reușite remarcabile. Optează, astfel, pentru un dispozitiv care să-ți înregistreze jocurile. Avantajul jocurilor înregistrate este acela de a-ți da seama unde greșești, de a nu mai comite aceleași greșeli și de a-ți studia oponentul, folosind greșelile acestuia în avantajul tău.


Cum să devii gamer mai bun: sfaturi practice

Dacă până acum ți-am etalat toți pașii care te vor ajuta să ai o carieră de gamer profesionist, în continuare îți vom oferi și câteva sfaturi practice, care cu siguranță îți vor fi de folos în a descoperi cum să devii un gamer mai bun. Iată ce te sfătuim!


Indiferent cât de mult te pasionează gamingul, educația este mai importantă

În cazul în care îți trece prin gând să neglijezi școala pentru a avea mai mult timp pentru gaming, faci ceva greșit. Educația este cel mai important aspect, motiv pentru care se va situa mereu pe primul plan. Atâta vreme cât nu știi cum să scrii corect, să vorbești corect și să te comporți civilizat, vei avea mereu de pierdut în fața unuia care poate.


Un gamer bun trebuie să aibă un corp sănătos

Un lucru este cert, o minte sănătoasă se află întotdeauna într-un corp sănătos. Nu cred că îți dorești să ajungi la vârsta de 30 de ani cu dureri de spate și de genunchi, să stai cocoșat și să porți ochelari de vedere. Astfel, pentru fiecare oră de gaming, e nevoie de cel puțin 20 de minute de activitate fizică. Fie că e vorba de alergare, de sala de fitness, de bicicletă, de înot sau de un joc sportiv, important este să iei o pauza binemeritată de la joc. De asemenea, trebuie să bei cel puțin 2 litri de apă pe zi și să te hidratezi între rundele de joc. Și nu uita nici de mesele importante din zi, fără să exagerezi cu zahărul!


Dormi cel puțin 8 ore în fiecare noapte

Răul cel mai mare pe care-l poți face propriului corp este privarea de somn. Dacă este deja 12 noaptea și urmează să te trezești la 8 dimineața, dar totuși rămâi în fața monitorului pentru încă 2 runde de joc, deja ai pierdut din start. Este și mâine o zi pentru joc!


Înconjoară-te de oameni cu aceleași interese ca și tine

În lumea gaming-ului este important ca anturajul tău să fie format din oameni cu care să poți discuta și cu care să împărtășești interese comune. În acest fel, veți putea forma o echipă, vă puteți ajuta reciproc și vă puteți încuraja unii pe ceilalți spre progres. Indiferent de natura jocului, întotdeauna vei avea nevoie de o echipă.

cum-sa-devii-gamer-de-succes-6

Sursa foto: Shutterstock

Acestea fiind spuse, sperăm că am reușit să te ajutăm să afli cum să devii un gamer de succes. Dacă jocurile video se numără printre pasiunile tale, îți sugerăm să ții cont de pașii pe care îi implică o eventuală carieră în gaming și să-ți transformi astfel pasiunea într-o sursă substanțială de venit. Desigur, în afara satisfacției pe care ți-o oferă!