Daruri pentru gameri sau pentru IT-iști pasionați

 

 

daruri-pentru-gameri

https://www.pexels.com/photo/crop-smiling-friends-in-casual-clothes-with-gamepads-4148909/

 

     Ai un prieten care este mereu la curent cu ultimele noutăți din domeniul IT? Cunoști pe cineva care adoră jocurile și le-a încercat pe toate cele care au apărut până acum? Dacă trebuie să alegi un cadou pentru ei, lucrurile pot părea destul de clare.

     Totuși, în cazul în care optezi pentru accesorii și produse din zona de tehnologie și gaming, trebuie să fii atent la câteva detalii importante. Ține cont de ele și succesul cadoului tău va fi garantat.

      Iată 22 de idei de cadouri perfecte pentru prietenii pasionați de IT și gaming!

 

1. Un mouse nou

     O persoană oarecare se va mulțumi cu aproape orice model de mouse. De fapt, nici măcar nu se va gândi că pe piață există zeci sau chiar sute de variante dintre care poate alege. În schimb, un pasionat de jocuri pe calculator va aprecia, întotdeauna, un mouse performant. Poți alege unul cu sensibilitate reglabilă, cu lumini de diverse culori sau cu mai multe butoane ce pot îmbunătăți experiența de gaming. De asemenea, trebuie să știi că există mai multe tipuri de mouse special concepute pentru gameri. Acestea sunt mai ergonomice sau fabricate din materiale speciale, astfel încât un profesionist într-ale jocurilor pe PC să poată face performanță și să își întreacă record după record.

 

2. O tastatură specială pentru gaming

     Pe lângă un mouse, poți cumpăra și o tastatură specială pentru gaming. Un astfel de produs poate avea de la 5 la 12 taste programabile, care să îndeplinească diferite funcții în jocurile pe calculator. De asemenea, o tastatură de gaming este, în mod normal, mai mare decât una clasică, dar acest lucru nu este obligatoriu. Dacă vrei să surprinzi sărbătoritul cu un cadou inedit, alege-i o tastatură cu lumini colorate ce se pot schimba în funcție de preferințe. Nu în ultimul rând, este indicat să cumperi o tastatură de gaming cu switch-uri mecanice, pentru o experiență cât mai plăcută de utilizare. Dacă nu te pricepi foarte bine, nu ezita să ceri informații consultanților din magazinele specializate!


3. Un scaun de gaming

     Pe lângă echipamente și accesorii profesionale, la fel de important este și scaunul. Gamerii și pasionații de IT pot petrece ore în șir la birou, descoperind noi jocuri sau tehnologii atractive. De aceea, postura lor poate avea de suferit, pe termen lung.

     Astfel, dacă ai un prieten foarte bun, cadoul ideal pentru acesta poate fi, fără îndoială, un scaun special pentru gaming. Spre deosebire de scaunele normale de birou, acesta asigură păstrarea unei posturi naturale a coloanei vertebrale, susținând corpul în punctele cheie și permițând o înclinație mare a spătarului. În plus, scaunele de gaming au, întotdeauna, un design cool, unele dintre ele fiind dotate chiar și cu benzi LED colorate.



4. O consolă de jocuri

     În cazul în care vrei să-i faci o surpriză și mai mare, optează pentru o consolă de gaming. La acest capitol, ai câteva variante principale din care să alegi. Înainte de a face achiziția, sfătuiește-te cu prietenii persoanei care urmează să primească darul tău. Este important să te asiguri că-i dăruiești consola preferată!


5. Cel mai nou joc video

     L-ai tot auzit pe amicul tău discutând despre noul joc apărut cu câteva zile în urmă? A menționat că de-abia așteaptă să-l încerce? Perfect! Îi poți dărui, cu încredere, un joc nou, dacă știi că este genul lui. Ia în calcul faptul că există nenumărate categorii de gaming, de la jocurile strategice și cele cu joc de rol (RPG), până la shootere (așa-numitele jocuri „cu împușcături”), MMO (Massive Multiplayer Online) și jocuri tip aventură sau supraviețuire.

 

6. Căști speciale

     Unii gameri apreciază cel mai mult grafica impecabilă a jocurilor, în timp ce alții sunt fascinați de latura audio. Pentru cei din urmă, există căști speciale de gaming, cu tot felul de proprietăți care asigură cel mai bun sunet posibil. Așadar, dacă știi pe cineva care este „audiofil“, dăruiește-i, cu încredere, o pereche de căști Hi-Fi. Chiar dacă au un preț semnificativ mai mare decât căștile standard, acestea vor rezista foarte mult timp și vor oferi o experiență completă în timpul jocului.

 

7. Un mousepad

     Un alt element esențial pentru iubitorii de jocuri pe PC este mousepadul. Nu vorbim despre cel clasic, vorbim despre unul care acoperă o suprafață cât mai mare și asigură o libertate imensă de mișcare. Alege un mousepad cu bază cauciucată, care să nu alunece pe birou, ci, să asigure o suprafață aderentă. De asemenea, este indicat să alegi un produs rezistent la apă, care să nu se strice la prima vărsare a unui pahar.


8. Un smartwatch

     Dacă o persoană dragă este pasionată de tot ce apare în zona de tehnologie, un ceas inteligent poate reprezenta un cadou foarte inspirat. În funcție de gadgeturile pe care, deja, le are, alege un smartwatch de la un brand compatibil. În prezent, există o mulțime de ceasuri cu tot felul de caracteristici și opțiuni moderne, așa că alege produsul atât în funcție de design, cât și în funcție de cele mai noi update-uri tehnologice.


9. Un smart assistant

     Dăruiește-i o boxă Google Home unui pasionat de tehnologie și va avea un hobby nou, cel puțin, câteva săptămâni. Sărbătoritul va putea să seteze alarme, să creeze ritualuri sau secvențe de comenzi și să conecteze la asistentul inteligent tot felul de device-uri. Îl va putea folosi pentru a asculta muzică, pentru a afla cum este vremea, pentru a căuta lucruri pe web sau pentru a controla alte gadgeturi din casă, precum televizorul sau becurile inteligente. Nu trebuie decât să rostească formula „OK, Google!” și să exploreze toate opțiunile.

 

10. Iluminat ambiental inteligent

     Dacă știi că destinatarul cadoului adoră inovațiile în zona tech și are casa plină de gadgeturi inteligente, dăruiește-i un set de becuri la fel de inteligente. În prezent, pe piață, există mai mulți producători de soluții de iluminat ambiental pe bază de becuri LED, ale căror culoare și intensitate pot fi reglate cu ajutorul unei telecomenzi, unei tablete sau, chiar, direct de pe telefonul mobil.

 


11. Un set VR

     Orice pasionat de IT și gaming este la curent cu noul trend al realității virtuale. De aceea, îi poți face cadou un set VR, care conține ochelarii sau casca VR, unul sau două controllere, precum și cabluri sau adaptoare necesare. Cu ajutorul lor, va putea testa nenumărate jocuri inovatoare și se va bucura de o experiență complet nouă, datorită tehnologiei uimitoare.

 

12. Un abonament la rețelele de jocuri

     Dacă amicul tău pasionat de gaming are deja o consolă acasă, îi poți dărui un abonament anual la una dintre rețelele pe care le folosește. Astfel, el se va putea juca în rețea cu prietenii sau cu persoane străine, accesând cele mai tari jocuri disponibile.


13. Un card cadou pentru un shop online de jocuri

     În cazul în care vrei să îi faci o surpriză plăcută prietenului tău gamer, dar chiar nu știi ce l-ar bucura cel mai tare, optează pentru o variantă sigură: un card cadou. Poți încărca acest card cu orice sumă dorești, iar destinatarul își va putea cumpăra orice produse dorește din stocul magazinului ales de tine. Simplu, practic și rapid!


 

14. Un controller

     L-ai auzit pe prietenul tău vorbind despre controllerul vechi de la XBOX sau Playstation? Poate că este momentul să primească unul nou, performant, care să înlocuiască varianta veche sau pe care să îl folosească în paralel, când se joacă pe consolă cu alte persoane.


15. Piese pentru colecționari

     Așa-numitele „collectables” sunt obiecte de colecție pe care orice pasionat de gaming și le dorește foarte tare. De cele mai multe ori, este vorba despre miniaturi cu personaje sau obiecte din diverse jocuri sau controllere speciale, în ediție limitată. Dacă vrei să faci un astfel de cadou, află care sunt jocurile preferate, apoi caută piese de colecție. Îl vei surprinde în mod plăcut, fără îndoială!

 

 

16. Placă de captură pentru streaming pe Twitch

     Dacă gamerii ar avea o planetă doar a lor, probabil că, aceasta s-ar numi Twitch. Este vorba despre o platformă de streaming unde pasionații urmăresc alte persoane în timp ce se joacă anumite jocuri sau chiar ei se înregistrează atunci când rezolvă misiuni complicate. Dacă știi că destinatarul cadoului tău își petrece timpul pe această platformă și visează, în secret, să facă și el streaming, îi poți dărui o placă de captură care să îl ajute în acest sens.

 

17. Monitor

     În cazul în care l-ai tot auzit pe prietenul tău plângându-se că monitorul de acasă este mult prea mic pentru jocurile sale favorite, fă-i o bucurie imensă și dăruiește-i unul nou, performant, potrivit pentru activitățile sale preferate. Alege un produs cu o rezoluție cât mai mare, pentru ca grafica jocurilor să fie afișată foarte clar. Dacă dorești, poți opta pentru un ecran curbat, care să amplifice experiența și să ofere un confort vizual cât mai mare.

 


18. Un tricou sau un hanorac tematic

     Este ziua prietenului tău care vorbește cât este ziua de lungă despre cele mai noi apariții în zona de tech și gaming. Dacă nu te pricepi la cadourile tehnice, dar vrei să îi pui zâmbetul pe buze, îi poți dărui un tricou sau o bluză cu un mesaj amuzant sau cu unul dintre jocurile sale preferate. Va aprecia gestul tău, cu siguranță!


19. Un miniobiectiv pentru telefonul mobil

     Este ziua unui pasionat de tehnologie care, totuși, nu este fan gaming? Îi poți oferi un alt gadget creativ, pe care îl poate folosi zi de zi, mai ales dacă adoră să facă fotografii. Un miniobiectiv care se atașează pe camera oricărui smartphone. Acesta poate fi un obiectiv macro sau unul de tip fisheye, care să ofere oricărei poze un farmec aparte.

 

20. Un suport pentru căști

     Biroul unui pasionat de IT este, întotdeauna, plin de gadgeturi și accesorii tech. Ajută-l să păstreze ordinea și aspectul cool al spațiului de lucru și dăruiește-i un stand pentru căști din metal, lemn sau plastic. Un astfel de suport poate avea și spațiu destinat telefonului, utilizatorul putând să-și verifice mai ușor notificările, atunci când se află la calculator.

 

 

21. Un adaptor portabil

     Orice pasionat de IT poate beneficia de un adaptor portabil, care să-l ajute să se conecteze oricând și oriunde, indiferent de gadgeturile pe care le are la dispoziție. Poți alege un adaptor cu mai multe tipuri de intrări USB.


22. Un încălzitor pentru cană cu USB

     Uneori, când jocul este extrem de captivant, pasionații uită de cana de cafea sau de ceașca de ceai de pe birou. Prin urmare, băutura se răcește până la finalul misiunii sau la nivelul următor. De aceea, un suport de cană care se încălzește când este conectat la PC, prin cablu USB, poate fi un cadou creativ și, mai ales, foarte util!

     Așadar, dacă până acum nu aveai absolut nicio idee de cadou, acum ai la dispoziție o mulțime de variante utile, de care se va bucura orice pasionat de gaming și IT. Alege orice ți se pare potrivit din lista de mai sus și nu vei da greș!