Camera adolescentului: cum alegi scaunul potrivit?


camera-adolescentului-cum-alegi-scaunul-potrivit-01


      Dacă ai nevoie de idei pentru camera adolescentului tău, gândește-te la pasiunile pe care le are și încearcă să vizualizezi spațiul din perspectiva lui. Camera adolescentului este mai mult decât un loc de dormit, este zona în care el evadează din lumea adulților, plină cu obligații și responsabilități.

     Există puține locuri în care un adolescent se poate exprima pe deplin, iar camera lui este cel mai important dintre acestea. O poți asemăna cu un fort, locul unde este protejat de lumea exterioară, unde poate obține intimitate și unde își poate invita prietenii. Este, de asemenea, locul unde va începe să-și dezvolte propria identitate, în afara familiei. Acest lucru se poate manifesta prin lipirea afișelor pe pereți, colecționarea de obiecte sau aranjarea mobilei în stil propriu.

     Dacă vei amenaja camera de la zero, lucrurile vor fi mai confortabile, deoarece nu vei fi constrâns de nimic. Dacă, însă, trebuie să construiești pe baza a ceea ce există deja în cameră, oferă multă atenție detaliilor, astfel încât totul să se integreze complet.

     Pe lângă toate aspectele menționate, camera adolescentului tău trebuie să fie practică, deoarece studiul are un rol foarte important în viața lui. Organizarea unei zone în care să amenajezi un birou și o mini bibliotecă va da camerei un aspect mai casual și un aer mai primitor.


Camera adolescentului: criterii de selecție pentru alegerea scaunului

     Chiar și în perioade ”normale”, alegerea unui scaun de birou confortabil este foarte importantă. Cu cât copilul crește, cu atât mai mult timp va petrece la birou pentru a-și face temele sau a învăța pentru examen. Un birou și un scaun confortabil sunt foarte utile, deoarece îi oferă adolescentului tău un spațiu liniștit pentru a lucra la sarcinile pe care le are de la școală. Va trebui să acorzi mult timp pentru studierea celor mai bune oferte de scaune de birou și alegerea modelului potrivit. Iată care sunt principalele criterii pe care trebuie să le iei în calcul atunci când decorezi camera unui adolescent și vrei să achiziționezi un scaun de birou.


     1.Să fie ergonomic

     Scaunul ergonomic este acela care se potrivește perfect spatelui, oferind sprijin până la gât. Alege un model care să aibă baza, spatele și tetiera reglabilă, pentru a te asigura ca oferă sprijinul potrivit, pe măsură ce copilul crește. Chiar dacă scaunele ergonomice pot fi puțin mai scumpe, făcând un mic calcul despre numărul foarte mare de ore pe care le va petrece așezat pe scaun, îți vei da seama cât de grav poate fi impactul pe care îl poate avea un scaun neadecvat.

     Picioarele scaunului trebuie să fie, de asemenea, reglabile, astfel încât picioarele copilului să ajungă la podea atunci îl folosește. Dacă scaunul nu este potrivit ca dimensiune, picioarele copilului vor atârna în aer, fără niciun sprijin, iar asta provoacă oboseală inutilă. În mod ideal, atunci când copilul este așezat pe scaun, ar trebui să aibă picioarele într-o poziție cu un unghi de aproximativ 90 de grade la genunchi.

     Cotierele sunt importante deoarece oferă odihnă mâinilor, cu singura condiție să fie la înălțimea potrivită.


     2.Să fie reglabil

     Scaunul trebuie să crească odată cu copilul tău. Chiar dacă este la vârsta adolescenței, se poate ca procesul de creștere să nu se fi încheiat. Pe lângă înălțimea reglabilă, scaunul trebuie să fie rezistent și la greutăți mai mari, astfel încât să poată susține chiar și un adult.

     Înălțimea scaunului de birou trebuie să fie ușor reglabilă, iar o manetă de reglare pneumatică este cel mai simplu mod de a face acest lucru. Înălțimea potrivită permite ca tălpile să se sprijine plate pe podea, iar coapsele și brațele să fie orizontale cu linia biroului.


     3.Lățimea și adâncimea scaunului să fie adecvate înălțimii și greutății

     Scaunul trebuie să aibă dimensiunile perfecte pentru a-l putea susține confortabil pe cel care îl folosește. Adâncimea trebuie să permită adolescentului să poată sta cu spatele pe spătarul ergonomic, lăsând în același timp destul spațiul între spatele genunchilor și marginea șezutului scaunului. Înclinarea spătarului trebuie să fie reglabilă, pentru obținerea cele mai confortabile poziții.


     4.Suportul lombar

     Coloana vertebrală lombară are o curbă spre interior, iar așezarea pentru perioade lungi, fără sprijin pentru aceasta curbă, tinde să conducă la înclinare. În timp, se aplatizează curba naturală a spatelui, iar asta încordează structurile din coloana inferioară. Un scaun de calitate ar trebui să aibă o reglare lombară, atât în înălțime cât și în adâncime, astfel încât fiecare utilizator să poată obține o potrivire adecvată pentru a susține în mod corect curbura interioară a spatelui inferior.


     5.Materialul

     Zona care intră în contact cu corpul ar trebui să fie acoperită cu un material moale și confortabil, care să asigure o poziție relaxantă pentru perioade îndelungate de timp. Este preferat un material din fibră naturală, care lasă pielea să respire, și care nu poate provoca iritații sau alergii.


     6.Rotirea

     Orice model de scaun de birou, convențional sau ergonomic, ar trebui să se rotească cu ușurință, astfel încât utilizatorul să poată ajunge în diferite zone ale birou fără a-și forța spatele.



Scaun pentru camera adolescentului: 5 modele recomandate


Scaun gaming cu spatar rabatabil OFF 306 albastru

    

camera-adolescentului-cum-alegi-scaunul-potrivit-1camera-adolescentului-cum-alegi-scaunul-potrivit-2


     Un nou scaun de gaming cu spatar rabatabil OFF 306 va aduce un nou design, cu accent pe aspect și ergonomie. Comenzile pentru rabatarea spatarului și ajustarea înălțimii se afla în partea dreapta, sub șezutul scaunului, iar acesta oferă o înclinare până la 180 grade. Cotierele sunt fabricate din material buretat la suprafață de contact și sunt reglabile 2D (sus/jos si dreapta/stanga). Suprafața de contact este integral realizată din piele ecologică de calitate, iar buretele dens oferă confortul dorit orelor petrecute pe scaun. Cele 2 pernuțe sunt detașabile și reglabile. Se recomandă o greutate maximă de 110 Kg.


Scaun ergonomic cu spatar rabatabil și suport picioare SYYT 9502 verde


camera-adolescentului-cum-alegi-scaunul-potrivit-3


     Scaunul de birou, cu spatar ergonomic, construit cu tetiera si suport lombar reglabil va fi cea mai buna alegere pentru a va proteja coloana vertebrală de durere și oboseala în timpul orelor lungi de ședere. Scaunul pivotant este prevazut cu un spatar sub forma ergonomica care oferă o postura sanatoasa în timp ce lucrați.


Scaun birou OFF 326 turcoaz


camera-adolescentului-cum-alegi-scaunul-potrivit-4

     Este realizat din material durabil, imbinand armonios material textil cu plastic negru, fiind completat de forma ergonomică a spatarului. Brațele, baza și rolele sunt din polipropilena, în timp ce șezutul și spătarul sunt tapitate cu stofa. Scaunul este comercializat în patru variante de culori, ce insufletesc spațiul în care sunt amplasate. Greutate maxima admisa: 80 kg


Scaun gaming cu suport de picioare OFF 304 albastru


camera-adolescentului-cum-alegi-scaunul-potrivit-5

     Este un scaun pentru birou conceput ergonomic, care vine cu cel mai înalt nivel de confort și design. Printre caracteristicile sale premium enumerăm: suport de picioare retractabil, spătar rabatabil individual față de șezut, mecanism de balans, material mesh ce permite liberă circulație a aerului, pivotarea în jurul axei sale, role pentru mobilitate 100%.

     Sezutul este căptușit cu burete de înaltă densitate, ulterior tapițat cu mesh. Sub el este ascuns suportul de picioare care culiseaza pe 2 șine de oțel. Spătarul este caracterizat prin linii drepte și cursive, design modern si ergonomicitate. Mecanismul și pistonul hidraulic permit ridicarea și coborârea, dar și pivotarea.


Scaun de birou OFF 907 maro


camera-adolescentului-cum-alegi-scaunul-potrivit-6

     Beneficiază de suport lombar pentru o poziție ergonomică la birou și piston pe bază de gaz, ce permite ajustarea ușoară pe verticala a înâlțimii șezutului de la 45 de cm la 55 cm, și a înălțimii totale de la 112 cm si 122 cm.

     Mecanismul permite balansul scaunului, dar și blocarea acestuia în poziție de lucru normală. Scaunul este dotat cu bază și piston din metal cromat, mânere din plastic și metal cromat, iar spătarul are cadrul construit din metal vopsit. Șezutul scaunului are adâncimea de 49 cm și lățimea de 49 cm. Pentru un plus de confort, tetiera scaunului este tapițată cu înlocuitor piele.

    

     Adolescenții sunt foarte conectați cu tendințele actuale, chiar și în materie de mobilier, așa că cel mai bine este să nu iei deciziile de unul singur. Cea mai bună soluție pentru alegerea unui scaun perfect, este implicarea adolescentului tău în fiecare etapă de prospectare sau de achiziționare a acestuia. Atunci când îl vei implica și pe copil în luarea acestei decizii, care îl va afecta cel mai mult pe el, îi arăți cât de importantă este colaborarea dintre voi, precum și faptul că îți dorești să aibă toate condițiile pentru o adolescență frumoasă.

     Deoarece este o perioadă care oscilează între copilărie și maturitate, adolescența poate fi destul de derutantă pentru orice tânăr, dar sprijinul părinților în amenajarea unei camere adecvate noilor preocupări ale vârstei, îi va face tranziția mult mai ușoară. Indiferent de dimensiune, dormitorul unui adolescent trebuie să fie suficient de versatil pentru ca acesta să aibă posibilitatea să-și facă temele, să se relaxeze sau să doarmă, toate aceste activități fiind în concordanță cu personalitatea lui. În timp adulții pot prefera un spațiu calm și relaxant, adolescenții apreciază adesea camerele vibrante, cu energie ridicată.