Bucătăria de la birou: cum să arate și ce trebuie să includă?

 bucatarie-de-la-birou-amenajare-1

       Sursa foto: https://pixabay.com/photos/kitchen-dining-interior-home-room-2400367/ 

Când vine vorba despre spațiul de lucru, deseori, ne gândim la birouri confortabile, săli de ședințe spațioase și locuri amenajate special pentru munca individuală. Toate aceste aspecte sunt importante pentru a avea angajați productivi și satisfăcuți.

Bucătăria de la birou este importantă nu numai pentru că oferă un spațiu pentru a lua masa, ci și pentru că se transformă într-un loc al socializării. În plus, utilitatea acesteia este determinată într-o foarte mare măsură de un design reușit. Așadar, atunci când vrei să amenajezi bucătăria de la birou, trebuie să ai în vedere un spațiu personalizat și aerisit care să fie cât mai confortabil pentru fiecare angajat.


Cum trebuie să arate bucătăria de la birou: sfaturi de amenajare

Alege mobila în funcție de încăpere

Fii atent la armonia cromatică

Bucataria de la birou: Cum alegi scaunele?

Alege scaunele în funcție de spațiul alocat

Ai grijă la materialele selectate

Reguli pentru bucătăria de la birou

Menține curățenia

Ai grijă la alimentele perisabile

Respectă spațiul comun


Cum trebuie să arate bucătăria de la birou: sfaturi de amenajare

Mai întâi de toate, este important ca bucătăria de la birou să fie funcțională și utilată cu toate cele necesare astfel încât angajații să se poată bucura de o pauză și de interacțiunea cu ceilalți colegi. Descoperă sfaturile noastre de amenajare în rândurile de mai jos!


Alocă suficient spațiu

Bucătăria de la birou trebuie să aibă un design potrivit pentru nevoile angajaților. Aceasta trebuie să fie spațioasă, aerisită și amplasată în așa fel încât să fie accesibilă tuturor departamentelor. Un spațiu deschis permite oamenilor să se deplaseze cu ușurință și să interacționeze fără piedici. În cazul în care este vorba despre o companie cu un număr redus de angajați, o bucătărie insulară poate fi alegerea potrivită.

Pe de altă parte, într-o organizație mare, este important să ții cont de spațiu, pentru ca bucătăria să nu devină sufocantă și inconfortabilă. O soluție eficientă este alegerea unor mese lungi, aranjate în așa fel încât să permită deplasarea cu ușurință printre scaune, fără a incomoda.


Alege mobila în funcție de încăpere

Pentru ca bucătăria de la birou să fie funcțională, trebuie să fie mobilată și echipată corespunzător, cu toate accesoriile necesare. Alege mobila în funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție, dar ține cont și de aspectul acesteia pentru a crea un design plăcut și confortabil. Piesele de mobilier în culori calde, precum bej sau nude, pot reprezenta un plus deoarece creează impresia unei încăperi elegante și luminoase.


Utilează bucătăria în funcție de nevoile angajaților

În ceea ce privește utilarea, este esențial să pui la dispoziția oamenilor tacâmuri și veselă, dar și un cuptor cu microunde. De asemenea, frigiderul și chiuveta sunt piese care nu pot lipsi din nicio bucătărie. Asigură-te că angajații tăi pot găsi rapid condimente de bază, precum sare și piper, și ține cont de faptul că aceștia trebuie să aibă la îndemână recipiente cu apă. În plus, în bucătăria de la birou trebuie să se găsească și prosoape de hârtie și câteva produse de curățenie.

bucatarie-de-la-birou-amenajare-2

Sursa foto: https://pixabay.com/photos/dining-entertaining-lifestyle-1809844/ 


Optează pentru culori și finisaje deschise la culoare

Pentru a crea impresia unui spațiu mai larg, albul este culoarea care te va ajuta cel mai mult să valorifici încăperea pe care vrei s-o decorezi. Astfel, poți alege un mobilier din lemn alb, o masă lungă, simplă și scaune de bucătărie albe, care vor da întregului spațiu un finish minimalist, dar elegant. În cazul în care albul ți se pare prea simplu sau steril, poți opta pentru alte culori deschise precum alb fildeș sau alb ecru.

În ceea ce privește modelul finisajelor interioare, suprafețele lucioase sunt o alegere potrivită. Acestea vor reflecta lumina în așa fel încât să creeze senzația unui spațiu larg și aerisit, dar în același timp elegant și practic. Culori precum nude sau verde mentă sunt câteva sugestii pe care, dacă le urmezi, nu poți da greș. Materialele în tonuri de lemn natur sunt cele mai potrivite atunci când vrei să creezi un spațiu cu o atmosferă destinsă și relaxată.


Fii atent la armonia cromatică

Culorile sunt foarte importante pentru orice tip de amenajare interioară, iar bucătăria de la birou nu este o excepție.Trebuie să te asiguri că pereții, tavanul și piesele de mobilier au nuanțe similare și formează un aspect unitar.

De exemplu, dacă alegi un parchet maro, toate piesele de mobilier ar trebui să fie cu un ton mai deschise la culoare decât pardoseala. Astfel, vei reuși să îmbini caracteristicile funcționale cu cele estetice, iar rezultatul final va fi modern, dar și practic.


Asigură iluminarea corectă a spațiului

Deoarece bucătăria de la birou servește și drept spațiu de relaxare, aceasta trebuie să fie iluminată corect. Pentru a crea o atmosferă liniștitoare și calmă, ferestrele mari care permit pătrunderea razelor soarelui sunt cea mai bună soluție. Dacă acest lucru nu este posibil, alege corpuri de iluminat care să fie potrivite încăperii.

Încearcă să eviți lumina albă, puternică, deoarece creează disconfort și obosește ochii. Ia în considerare faptul că nu e indicat să existe colțuri întunecate și amplasează atent lămpi sau lumini suspendate în locuri strategice.


Bucătăria de la birou: Cum alegi scaunele?

bucatarie-de-la-birou-amenajare-3

Sursa foto: https://pixabay.com/photos/chair-kitchen-interior-room-table-3761697/ 

Scaunele de bucătărie pot părea niște elemente simple, ușor de ales, însă, în realitate, ele sunt o componentă foarte importantă. Astfel, înainte să le achiziționezi, ia în considerare toate aspectele legate de confort, estetică, durabilitate și funcționalitate. Este important ca scaunele de bucătărie să fie manevrate ușor și să se încadreze armonios în designul spațiului, pentru a nu crea o notă discordantă.


Alege scaunele în funcție de spațiul alocat

Ca să alegi scaunele de bucătărie potrivite, orientează-te în funcție de mărimea spațiului pe care îl ai de amenajat. Astfel, vei reuși să eviți aglomerarea inutilă a încăperii. De exemplu, un set de scaune de bar alături de un corp de tip insulă pot fi o alegere foarte bună atunci când vrei să economisești spațiu.

Dacă te temi că aceste tipuri de scaun pot fi inconfortabile, vei fi surprins să afli că ele sunt la fel de comode precum clasicele scaune de bucătărie. În plus, sunt elegante și schimbă tot aspectul încăperii. Astfel, vei îmbina utilul cu plăcutul, iar rezultatul final va fi unul pe măsură.


Ai grijă la materialele selectate

Pentru a face alegerea corectă, trebuie să cunoști toate caracteristicile materialelor din care sunt confecționate scaunele. Alegerea tapițeriei potrivite nu este doar o perspectivă de design, ci și de utilitate practică.

Textura materialelor are un rol important și, în funcție de tipul acesteia, poți obține un grad mai înalt de confort. De exemplu, scaunele de bucătărie moderne, din catifea elegantă, care se găsesc într-o cromatică variată, sunt o alegere potrivită atât din punctul de vedere al designului, cât și al funcționalității.


Reguli pentru bucătăria de la birou

Deoarece bucătăria de la birou este un spațiu comun de relaxare, este important să respecți câteva reguli de bază pentru a nu-i deranja pe ceilalți colegi.


Menține curățenia

După fiecare masă, ai grijă să nu uiți tacâmurile și vesela în chiuvetă. Dacă folosești obiecte la comun, trebuie să te asiguri că acestea sunt spălate și puse la locul lor, pentru a fi găsite și de următoarea persoană care dorește să le utilizeze.

Igiena în bucătăria de la birou este un lucru esențial. Toate resturile care sunt aruncate la gunoi se vor descompune rapid, așa că ai grijă să debarasezi zilnic pentru a evita mirosurile neplăcute.


Ai grijă la alimentele perisabile

În cazul în care îți aduci prânzul de acasă în diverse recipiente, verifică dacă acestea sunt închise ermetic. De asemenea, nu uita să menții frigiderul curat și igienizat. Toate produsele care au termen de valabilitate limitat trebuie consumate rapid, altfel, ele vor altera și restul alimentelor.


Respectă spațiul comun

Pentru a evita situațiile neplăcute, ai grijă să folosești spațiul comun într-un mod corect. Nu exagera cu obiectele personale aduse de acasă și fii atent la nevoile colegilor. Bucătăria de la birou este o încăpere în care fiecare trebuie să se simtă confortabil și detensionat.

Un spațiu prietenos va invita la socializare și va oferi ocazia întregii echipe să petreacă timp de calitate împreună. Deoarece angajații petrec în jur de opt ore pe zi la serviciu, bucătăria trebuie să fie o investiție pe termen lung, pentru ca oamenii să fie productivi și eficienți.

Majoritatea interacțiunilor dintre angajați au loc în alte spații decât cele rezervate ședințelor sau mediului efectiv de lucru. De aceea, e important să ții cont de nevoile de bază ale oamenilor tăi și să le oferi cadrul potrivit atât pentru muncă, cât și pentru relaxare.