7 tipuri de scaune moderne

Cum alegi scaunul pentru bucatarie, living si birou

 

7 tipuri de scaune moderne

 

 

 

 

     Scaunele au reprezentat din totdeauna elementul cheie al amenajarilor interioare. Alese in functie de design, rezistenta, dar si din punct de vedere al compartimentarii camerei, sunt accesoriile care chiar pot aduce un plus de valoare incaperii. Fiecare camera are proprile necesitati, iar scaunele sunt incluse pe lista de nevoi datorita elegantei pe care o exprima.

 

 

 

 

Tipuri de scaune moderne pe care trebuie sa le ai acasa

 

 

     Scaune pentru bucatarie. De regula, scaunele de bucatarie si accesoriile sunt alese dupa ce au fost deja alese piesele de mobilier si finisajele, insa trebuie sa se asorteze. Scaunele trebuie sa fie moderne, dar in primul rand rezistente, iar cele mai indicate sunt scaunele din lemn si scaunele de bar. Cat mai confortabile, poate chiar cu spatar si inaltime ajustabile.

 

 

BUC 016 bej

ABS 191 negruABS 225 rosu 

 

 

     Scaune pentru living. Alegerea scaunelor potrivite trebuie sa tina cont de doua aspecte: stilul de amenajare si spatiul din living. Stilul de amenajare influenteaza in mod direct modelul scaunului, in masura in care nu poti alege un scaun conventional din metal intr-o incapere mobilata modern sau minimalist. Pentru living sunt recomandate scaunele tapitate, o alegere potrivita din punct de vedere al materialului poate fi lemnul.

 

HRC 596 crem

 

 

     Scaunele pentru birou isi pot avea locul oriunde in locuinta, nefiind neaparat nevoie de un birou pentru ele. Pot fi pastrate in living sau chiar in dormitor ori camera copilului. Important pentru un scaun de birou este sa aiba inaltimea ajustabila, pentru a oferi o pozitie cat mai confortabila. De asemenea, sa fie scaune ergonomice pentru a sustine corect coloana vertebrala. Scaunele pentru birou se impart in patru categorii: scaune eronomice, scaune directoriale, scaune birou copii si scaune operative.

 

 

OFF 312 negru

OFF 939 albOFF 934 negru 

 

 

     Scaune de birou copii. Alegerea scaunului potrivit pentru copii necesita o deosebita atentie. Modelul trebuie ales din punct de vedere al sanatatii copilului, iar specificatiile trebuie sa tina cont de material, rezistenta si comoditate. Scaunul de birou al copilului trebuie sa il ajute pe cel mic sa isi mentina pozitia corecta a corpului si sa il ajute sa se dezvolte intr-un mod armonios.

 

 

OFF 326 albastruOFF 328 roz 

 

 

     Scaune vizitator. Sunt esentiale intr-o locuinta pentru a te asigura ca le oferi musafirilor care vin in vizita tot confortul de care au nevoie. Este important sa fie modele de scaune care sa ofere stabilitate, cat mai fixe si fara prea multe accesorii suplimentare. Scaunele se pot adapta oricarui stil de amenajare ales in locuinta.

 

 

 

     Scaune de relaxare. Sunt genul de scaune optionale, alese in functie de nevoie sau preferinte. Totusi, se regasesc in topul celor mai cautate piese de mobilier tocmai datorita confortului pe care il ofera. Din punct de vedere al materialelor le gasim pe cele mai indragite din piele sau piele ecologica sau cele tapitate cu stofa. Ofera un suport de sprijin pentru spate, dar si brate, multe modele avand chiar si un sprijin pentru picicoare.

 

REL 221 albREL 406 portocaliu

 

 

     Scaune bar. Potrivite si pentru bucatarie, mai ales daca ai o insula de bucatarie, scaunele de bar sunt necesare si daca ai amenajat o bucatarie cu un spatiu open space. Barul poate fi amplasat si in living, iar din punct de vedere al design-ului, dar si pentru a spori vizibil gradul de confort, scaunele pot fi tapitate cu burete.

 

ABS 225 galbenABS 125 alb

ABS 113 verdeABS 169 verde