Fii cu adevărat productiv atunci când lucrezi de acasă!

 

 

 

 

 

fii cu adevarat productiv atunci cand lucrezi de acasa!

Sursa foto: pexels.com

 

 

 

 

 

Dacă ești nevoit să lucrezi de acasă câteva zile, află că productivitatea ta poate să scadă atunci când te afli în confortul casei tale. Este foarte important să ai un randament bun chiar și atunci, pentru a demonstra că ești eficient și flexibil, fie că lucrezi la birou sau în propriul living. De aceea, trebuie să ții cont de câteva lucruri esențiale, pentru a ști să îți dozezi timpul cum trebuie și să îți termini cu brio task-urile.

 

 

 

 

Răspunde cât de rapid poți la telefon sau la e-mailuri

 

 

Faptul că nu ești fizic într-o zi la birou trebuie să compenseze cu viteza ta bună de reacție, indiferent de canalul de comunicare pe care îl folosiți la job. Foarte multe probleme se discută cel mai bine față în față, de aceea în astfel de momente, tehnologia îți înlocuiește prezența fizică în birou. Pe lângă asta, comunicarea sporadică complică întotdeauna lucrurile, cu atât mai mult în cazurile în care există urgențe total neprevăzute. Fii parte din echipă chiar și de acasă și asumă-ți la fel de bine treaba pe care o ai de făcut.

 

 

 

 

Nu îți lua prea multe pauze doar pentru că locul îți permite

 

 

În astfel de situații, foarte mulți își găsesc indiscutabil mai multe motive de pauză, doar pentru că spațiul le-o permite. Cu alte cuvinte, pierderea timpului este mult mai probabil a se întâmpla acasă, decât atunci când împarți același birou cu șeful și colegii. De aceea, asigură-te că ai tot ce îți trebuie lângă tine, când începi să lucrezi și concentrează-te pe ce ai de făcut. Fă pauze doar atunci când nevoia o cere și încearcă să nu fie mai mari decât ar fi la job.

 

 

 

 

Gândește-te dinainte ce vei mânca în acea zi

 

 

Inevitabil, va trebui să mănânci. Cel mai bine ar fi să te gândești dinainte cum vei rezolva acest aspect. Orice ai face, nu te apuca să gătești, chiar dacă ai toate ingredientele la mai puțin de doi pași de tine. Preferabil ar fi sa iti comanzi o pizza sau orice altă mâncare ce se livrează rapid și să îți vezi în continuare de treabă. Asigură-te că ai apă, cafea, fructe, sau orice altceva consumi într-o zi normală la birou.

 

 

 

 

Lucrează de la birou, nu din pat

 

 

Tentația de a lucra din pat, de dragului faptului că stai o zi sau mai multe acasă, este într-adevăr mare. La fel de mare este însă și riscul de a te învălui o stare de relaxare, ce îți poate strica tot programul de lucru. De aceea, instalează-te la birou și lucrează de pe scaun. Dacă nu ai birou, poți lucra la fel de bine pe masa din bucătarie. Preferabil ar fi sa stai pe un scaun de birou cu spătar. Lipsa unui spătar poate duce la dureri de spate, iar acest disconfort te va convinge să te întinzi puțin.

 

 

 

Așadar, munca de acasă presupune și multe “capcane” în care ești tentat să cazi, doar pentru că intimitatea căminului ți-o permite. Ține totuși cont de faptul că trebuie să ai un program de lucru absolut normal, iar faptul că nu ești fizic prezent la birou nu te scutește de responsabilități.