masute living

 

 

     In alegerea unor modele de mese pentru o locuinta se va tine cont de decorul in care acestea vor fi amplasate, de scopul pentru care sunt achizitionate, de stilul casei. Pentru fiecare incapere a casei exista o masa care se va potrivi perfect, intrunind toate cerintele de design si utilitate. Ofertele din showroom-uri si din magazine online sunt atat de diversificate, incat alegerile pot parea cu adevarat dificile cand vine vorba despre o masa bucatarie, o masuta living sau o masuta cafea. Exista totusi cateva metode prin care pot fi alese cele mai utile modele de mese bucatarie sau de masute cafea.

 

 

Cum sa alegem masa de bucatarie

 

     Bucataria este locul unde familia se aduna pentru a manca si pentru a discuta pe marginea ultimelor evenimente. Este important ca aceasta incapere sa ofere confort si sa denote acea eleganta indelung cautata de catre designeri. In alegerea unei mese de bucatarie se va tine cont in primul rand de stilul si decorul casei, astfel incat sa nu faca nota discordanta cu celelalte piese de mobilier sau cu ansamblul de obiecte din incapere.

 

     Foarte important in alegerea unei mese de bucatarie este numarul de persoane din familie sau, dupa caz, numarul prietenilor care sunt invitati cu diverse ocazii. Cu cat numarul acestora este mai mare, cu atat trebuie sa fie si masa de bucatarie mai mare, astfel incat toata lumea sa poata sta confortabil. Trebuie mentionat faptul ca o masa patrata sau dreptunghiulara este mai spatioasa, iar una rotunda sau ovala poate parea mai eleganta.

 

Masa de bucatarie este intotdeauna obiectul central al incaperii. Functiile sale multiple fac ca alegerea sa fie dificila, mai ales cand nu stim exact ce anume s-ar potrivi cel mai bine in bucatarie. In alegerea unei mese de bucatarie trebuie sa tinem cont de rezistenta materialului din care este lucrata. Masa de bucatarie din lemn masiv poate fi una dintre cele mai bune optiuni, caci asigura o buna rezistenta in timp, este usor de intretinut, are un aer elegant care nu se demodeaza de la an la an si se potriveste foarte bine in orice tip de bucatarie.

 

 

 

Cum sa alegem masuta de cafea

 

     Masuta de cafea isi are de obicei locul in living, chiar daca intre timp rolul ei s-a diversificat. Astazi folosim masuta de cafea nu doar pentru a sta de vorba cu familia sau prietenii in timp ce servim o cafea, un suc sau un ceai, ci si pentru a pastra la indemana micile obiecte necesare mai mereu (telefonul, telecomanda, ochelarii, o carte etc).

 

     Alegem masuta pentru living tinand cont de intreg decorul incaperii, dar si de utilitatea ei, de rezistenta pe care o are in timp si de spatiul pe care il ocupa. Utilitatea unei masute de cafea se poate observa usor, caci este folosita permanent si, cu cat este mai eleganta si ocupa mai putin spatiu, cu atat este mai practica pentru orice living.

 

     Cele mai apreciate si mai cumparate masute de cafea sunt cele lucrate din lemn, insa nici masutele din sticla, aluminiu sau combinatii intre aceste materiale nu sunt ignorate.

 

     Fiecare va alege in functie de preferinte si de necesitati, desigur. Atentia la detalii este totusi foarte importanta. De exemplu, cei care au copiii mici nu aleg masute de cafea din sticla, la fel cum cei care prefera lemnul nu aleg masuta living din aluminiu.