Alegerea scaunelor din lemn - Cum stii sa alegi scaunele potrivite

 

 

Alegerea scaunelor din lemn - Cum stii sa alegi scaunele potrivite

Link foto: https://pixabay.com/en/architect-architecture-design-2071534/

 

Scaunele reprezinta piesa de rezistenta in amenajarile interioare, indiferent de spatiul ales. Aspectul lor este perfect imbinat cu eleganta, durabilitatea si decorul oricarei incaperi, scaunele fiind recomandate in living, bucatarie, dormitor, hol, etc.

 

Cum stii sa alegi scaunele cele mai bune

 

Scaunele pentru casa se aleg in primul rand in functie de destinatia spatiului: scaune pentru bucatarie, scaune pentru living, scaune pentru bar ori scaune pentru dormitor. Fiecare zona este amenajata aparte, design-ul scaunului fiind in masura sa faca diferenta.

 

Gama de materiale disponibile este variata, fiecare stil de amenajare fiind acoperit, de la traditional si clasic pana la stilul modern. Scaunele din lemn sunt cel mai des intalnite in interiorul locuintei deoarece materialul este unul care imbina confortul si designul in cel mai simplu mod. Scaunele din lemn sunt o investitie eficienta deoarece modelele sunt diferite prin culoare si finisaj. Lemnul se gaseste in mai multe nuante, dar si texturi, fiecare model in parte potrivindu-se cu decorul camerei.

 

 Cand faci alegerile, cel mai important este sa tii cont de textura, tocmai pentru a te asigura ca modelul scaunelor se potriveste cu materialul mobilierului. Pentru bucatarie, exista cateva modele de scaune lemn bucatarie intalnite cel mai des, care pot fi fabricate din frasin, stejar, frag sau din arbore de cauciuc. Materialul fiind criteriul principal de selectie. Scaunele se mai aleg si in functie de design-ul incaperii, mai ales daca locuinta a fost deja amenajata, pentru a te asigura ca se potrivesc si nu dai gres in amenajare.

 

Lemnul de stejar este des intalnit deoarece, comparativ cu alte materiale de scaune, are un pret avantajos, dar este si rezistent in timp. Ca si model sunt ideale pentru amplasarea in living, in zona de luat masa. Scaunele din lemn de fag sunt rezistente impotriva zgarieturilor, dar si rezistente pe termen lung indiferent de locul in care sunt puse.

 

Scaunele din lemn de fag sunt recomandate in zonele special amenajate pentru luat masa, in living, ori chiar in zona de bucatarie cu bar deoarece se incadreaza perfect in categoria scaune de bar.

 

Scaunele din lemn de frasin sunt rezistente socurilor, dar si zgarieturilor, pot fi pastrate atat in interior, cat si in exterior deoarece au un finisaj masiv. Este un material mai greu, care rezista in timp datorita structurii mai poroase.


 Scaunele din lemn de arbore de cauciuc pot rezista si pana la 20 de ani, daca sunt pastrate in conditiile potrivite. Este unul dintre cele mai durabile materiale, care nu se zgarie si nici nu crapa usor. Sunt o alegere potrivita si pentru terasele exterioare, dar si pentru interior, scaune de bar sau scaune pentru living.


 Cel mai important, inainte de achizitionarea scaunelor, este sa verifici provenienta lemnului, pentru a te asigura ca ai parte de produse calitative si durabile, pentru ca scaunele au avantajul de a transforma un spatiu intr-un loc intim si calduros, fara prea mult efort.