Alegerea mobilierului de exterior - cum stii care sunt cele mai bune scaune de gradina

 

 

Alegerea mobilierului de exterior

Link foto: https://www.pexels.com/photo/architecture-chairs-contemporary-decorations-238377/

 

     Mai este foarte putin timp pana cand vom da startul iesirilor in aer liber si vom sta cat mai mult timp afara in gradina casei ori pe terasa. Pentru a te bucura de un confort sporit in propria gradina iti spunem care sunt criteriile de care este indicat sa tii cont cand iti mobilezi curtea exterioara. Cum alegi scaunele si mobilierul de exterior!

 

Cum alegi cel mai bun mobilier de gradina - scaunele de gradina

      Mobilierul de exterior este indispensabil. Piesele de mobilier pentru gradina pot avea intrebuintari multiple, insa alegerea lor trebuie sa corespunda nevoilor casei. Cele mai importante criterii care pot influenta aspectul gradinii sunt calitatea si utilitatea mobilierului. Din categoria mobilierului de gradina fac parte si scaunele de exterior. Fiecare model in parte trebuie ales in functie de urmatoarele criterii:

      Confort. Cand alegi scaunele pentru terasa trebuie sa nu faci rabat de la calitate. Confortul este extrem de important, asa ca opteaza pentru scaune cu spatar si brate care sa iti permita sa iti relaxezi spatele si sa iti sprijini bratele. Scaunele trebuie, pe cat posibil, sa iti ofere o pozitie cat mai comoda si naturala.

      Mobilitate. Scaunele de exterior nu trebuie sa fie dintr-un material greu care sa nu iti permita sa le muti dintr-o parte in alta la nevoie. Trebuie sa fie stabile si sa nu le ia vantul, dar usor de pozitionat in orice loc.

      Rezistenta. Scaunele de exterior vor sta o perioada lunga de timp afara in soare sau chiar umezeala, motiv pentru care materialul trebuie sa fie unul rezistent. Sunt recomandate materiale precum polipropilena (plastic rezistent) sau ratan deoarece nu putrezesc, nu se umfla si nu se deformeaza din cauza caldurii.

      Spatiul disponibil. Cand alegi scaunele de exterior, unul dintre cele mai importante criterii pe care trebuie sa le ai in vedere este spatiul disponibil. Orienteaza-te catre modele de scaune pliabile, daca spatiul nu iti permite altceva. Mai mult de atat, gandeste-te ca trebuie sa amplasezi si o masa, iti va ramane suficient loc sa te misti in voie?

 

Materiale recomandate pentru mobilierul din gradina

      Pe langa scaune, mai exista cateva alte piese de mobilier esentiale. Includem pe lista o masa rezistenta, dar si un corp de mobilier care iti va permite sa ai la indemana vesela pentru o masa in gradina. Printre materialele recomandate amintim:

      -Lemnul. Este un material durabil, rezistent care nu absoarbe caldura si se potriveste cu orice spatiu. Mobilierul din lemn are un aspect placut si se poate incadra in orice stil de amenajare (rustic, clasic, modern);

      -Aluminiu. Un material simplu, dar care se potriveste intr-un spatiu decorat in stil minimalist. Mobilierul din aluminiu este usor de intretinut pe termen lung si nu rugineste indiferent de vremea de afara;

      -Fier. Mobilierul de gradina din fier forjat este unul dintre cele mai elegante modele, insa are nevoie de o atentie deosebita in ceea ce priveste intretinerea. Daca nu este ingrijit corespunzator, fierul poate sa rugineasca;

      -Ratan sintetic. Cautat tot mai des in ultima vreme, mobilierul din ratan sintetic este foarte rezistent si accesibil la pret;

      -Plastic. Este un material rezistent in locurile cu o umiditate ridicata, iar pretul este extrem de avantajos.

      Atunci cand alegi scaunele de gradina si mobilierul verifica intai care sunt facilitatile de care dispun. Vezi cat de usor se curata, cat de confortabile sunt scaunele, dar si cum se intretine materialul din care sunt confectionate. In felul acesta te vei bucura de piesele de mobilier pe termen lung!