5 Idei pentru amenajarea practica a garsonierei

  

5 Idei pentru amenajarea practica a garsonierei

Link foto: https://pixabay.com/ro/camer%C4%83-de-zi-imobiliare-reziden%C5%A3ial-527646/

 

     In amenajarea sau renovarea unei garsoniere, cel mai mult conteaza cum gestionezi fiecare metru patrat. Chiar daca este un spatiu mic, acesta poate fi amenajat intr-un mod practic, iar garsoniera ta sa devina la fel de functionala precum un apartament. Cum amenajezi o garsoniera pentru a o face sa para mai mare?

5 Idei usor de pus in practica pentru amenajarea garsonierei

      Amenajarea unei garsoniere poate fi o provocare avand in vedere ca spatiul trebuie valorificat corect pentru a nu-l aglomera si pentru a avea parte de toata functionalitatea unei case. Daca ai o garsoniera de 30 mp, atunci mobilierul masiv este exclus de la bun inceput deoarece acesta iti va incarca spatiul inutil si mai mult, nu iti va oferi atat de mult spatiu de depozitare pe cat ai nevoie. Iata cateva idei utile:

      Opteaza pentru piese de mobilier usoare. Mobila dintr-o garsoniera trebuie sa fie in primul rand practica. Usor de mutat dintr-un loc in altul, nu foarte mare si nu in ultimul rand eficienta. Piese care pot avea un rol dublu, de exemplu alege o masuta de cafea care mai are si alte spatii de depozitat pentru a te ajuta sa ai la indemana anumite obiecte. De asemenea, o canapea este extrem de utila intr-o garsoniera, avand in vedere ca lasa suficient spatiu liber in momentul in care este stransa. Paturile rabatabile sunt si ele o solutie care sa te ajute sa economisesti spatiul.

       Sa nu uitam de scaune. Avand in vedere ca trebuie sa maximizezi fiecare spatiu disponibil, in ceea ce priveste scaunele ai nevoie de un model cat mai practic. Incearca scaune de bucatarie pliante sau scaune de bar, in functie de stilul de amenajare.

      Vopseste peretii in nuante deschise. Principiul de baza pe care nu ai voie sa il omiti este faptul ca nuantele deschise maresc spatiul din punct de vedere vizual. Mai mult de atat, peretii vopsiti intr-o culoare deschisa ofera casei un aspect luminos si aerisit. Culorile inchise sunt recomandate pentru incaperile mai mari, acolo unde spatiul nu reprezinta o problema. In cazul de fata, pentru zugravirea unei garsoniere albul este culoarea clasica si potrivita indiferent de stilul de amenajare din interior. Insa, poti incerca si o cromatica mai vesela cu ajutorul mobilierului precum bej, verde deschis sau gri.

     Alege o pardoseala potrivita. Pentru pardoseala, indiferent ca alegi gresie sau parchet laminat, cel mai important este sa optezi pentru nuante deschise de maro, bej sau gri deoarece vor face ca spatiul sa para mai luminos si mai relaxant. Culorile inchise delimiteaza spatiul, ba mai mult te conditioneaza sa alegi o nuanta anume pentru mobilier.

     Nu uita de accesorii. Chiar daca este un spatiu mic, asta nu inseamna ca trebuie sa ii lipseasca personalitatea. Poti foarte usor sa infrumusetezi o garsoniera cu cateva accesorii vizible. Incearca sa montezi cat mai multe oglinzi deoarece acestea lasa impresia unui spatiu mai mare. De exemplu, pune oglinzi pe usile sifonierului, oglinda mare pe peretele din hol si living, dar si o oglinda cu led in baie, dar nu uita nici de ramele foto si statuetele inalte din sticla.

     Asadar, opteaza pentru un stil de amenajare care te reprezinta. Nu alege prea multe detalii pentru a nu aglomera spatiul si nu in ultimul rand opteaza pentru un mobilier functional.