3 Reguli de baza in design-ul interior

 

3 Reguli de baza in design-ul interior

Link foto: https://pixabay.com/ro/interior-stil-de-via%C5%A3%C4%83-de-via%C5%A3%C4%83-3587920/

 

     Indiferent de spatiul intern care urmeaza sa fie amenajat, apartament sau birou, design-ul interior are in vedere cateva principii de baza pentru un aspect final placut la vedere. Pentru ca de cele mai multe ori conceptul de amenajare este oarecum subiectiv, fiecare persoana are propriile gusturi, exista insa si cateva reguli bune de urmat. Afla care sunt acestea!

 

Reguli de amenajare in design-ul interior

      Design-ul interior este un proces personal, un proiect care trebuie sa iti defineasca personalitatea cu ajutorul elementelor decorative din incapere. Insa, contrar acestor definitii simple, specialistii in design sustin ca sunt cateva principii de baza in amenajari. Iata trei dintre cele mai importante!

      Echilibrul simetric. Simetria in design inseamna ca aspectul final al camerei sa fie unul ingrijit si bine ordonat din punct de vedere estetic. Echilibrul se realizeaza in momentul in care o jumatate a camerei o reflecta pe cealalta, atunci cand partile camerei au aceeasi pondere vizuala, chiar daca arata diferit din punct de vedere al mobilierului sau arhitecturii.

      Accent. In fiecare camera trebuie sa existe cateva elemante care sa atraga atentia. Spre exemplu, scaunele pot fi un element principal considerat centrul de atractie al camerei. Toate privirile pot duce spre un singur element care se evidentiaza prin textura, culoare, dimensiune ori pozitionare.

     Contrast. Intr-un spatiu mobilat cat mai simplu, cu un mobilier minimalist, atentia este directionata catre un punct central, care de cele mai multe ori se afla in contrast. Cel mai sigur mod prin care care poti accentua un spatiu este sa ii adaugi un element de contrast. Alege piese de mobilier de aceeasi dimensiuni pentru un contrast si un echilibru perfect!

 

Cum alegi cele mai bune modele de scaune pentru interior

     Folosite adesea drept accent decorativ, scaunele sunt elementul modern care se adapteaza oricarui spatiu. Extrem de functionale in orice forma, scaunele se aleg in functie de nevoi si bineinteles preferinte. Iata cateva indicii care te vor ajuta sa alegi cele mai bune scaune pentru interior!

      In functie de design sau functionalitate. Scaunele sunt concepute drept elemente practice indiferent de locul in care sunt pozitionate. Functionalitatea este data in primul rand de gradul de confort pe care il ofera prin forma ergonomica. In ceea ce priveste design-ul, daca iti doresti scaune moderne, atunci poti alege dint-o gama variata de modele ce se incadreaza intr-o anumita tema.

     In functie de material. Intr-o varietate de materiale, scaunele moderne pot fi concepute din lemn, plastic, fier forjat, metal, otel inoxidabil si alte combinatii. Materialul din care sunt fabricate scaunele trebuie sa se adapteze cat mai bine in decorul camerei in care urmeaza sa le folosesti.

 Iata si cateva recomandari:

     Pentru living. Alege scaune cat mai confortabile care sa iti asigure o pozitie confortabila a spatelui si imbina utilul cu estetica.

 

 Fotoliu-cafenea-HRC-598

Link foto: https://www.scauneonline.ro/Fotoliu-cafenea-HRC-598

      Pentru bucatarie. Datorita faptului ca sunt folosite cel mai des, scaunele din bucatarie trebuie alese in primul rand din punct de vedere al functionalitatii. Indiferent daca optezi pentru scaune normale sau scaune de bar, modelul trebuie sa fie unul rezistent, cu un sezut moale si confortabil.

 

scaun-dining-BUC-241

Link foto: https://www.scauneonline.ro/scaun-dining-BUC-241

      Pentru birou. De regula, scaunele din salile de conferinta sau din salile de asteptare aduc o prima impresie institutiei. Scaunele trebuie sa fie in primul rand estetice, dar si confortabile, mai ales daca ne gandim la faptul ca o conferinta poate sa dureze cateva ore.

 

 

scaun-de-vizitatori-OFF-8117

Link foto: https://www.scauneonline.ro/scaun-de-vizitatori-OFF-8117