5 sfaturi pentru a avea o pozitie corecta la birou

 

5 sfaturi pentru a avea o pozitie corecta la birou

Sursa foto: Lamchame.com

 Este lucru stiut ca iti petreci la birou cea mai mare parte a timpului. Este important ca postura ta la birou sa fie corecta, astfel incat durerea de spate si gat sa nu se instaleze. A pastra o pozitie corecta implica un exercitiu controlat zi de zi, care in timp va deveni obisnuinta si te va ajuta sa iti pastrezi sanatatea coloanei vertebrale. Afla cateva trucuri pentru ca postura ta sa se schimbe in bine chiar din acest moment!

 

Sfaturi pentru o pozitie corecta la birou

 

       1. Inaltimea monitorului

 Privirea ta trebuie sa fie la nivelul de sus a monitorului, deci o linie imaginara dreapta sa lege ochii tai de latura superioara a ecranului. Poti improviza un postament pentru monitorul tau, daca este necesar sa fie mai sus. O carte groasa, cartonata iti va fi asadar de un real ajutor. Asigura-te ca ai si monitorul usor inclinat pe spate. Se va crea deci o linie dreapta intre corp si cap, astfel ca muschii gatului si ai umerilor vor fi mai putin obositi la finalul zilei. Pentru ca spatele sa stea drept, distanta fata de monitor va fi de jumatate de metru.

 

       2. Pozitia bratelor si a coatelor

 Coatele sa fie asezate pe langa tine, iar antebratele paralel cu podeaua, se va forma un unghi drept cu partea superioara a bratului. Pozitioneaza-ti tastatura astfel incat sa nu fie nevoie ca umerii tai sa se miste. Incheietura mainii sa fie doar foarte putin indoita. Pozitia umerilor si a bratelor in ansamblu trebuie sa fie una naturala si confortabila.

 

       3. Pozitia spatelui Spatele drept!

 Da, coloana este necesar sa fie dreapta, drept pentru care partea inferioara a spatelui o vei lipi de spatarul scaunului. Coloana vertebrala va sta astfel in pozitia ei fireasca, va face curburile naturale. Astfel, nu trebuie inclinat corpul nici spre spate, nici in fata, coloana trebuie sa stea dreapta, sa fie perpendiculara cu podeaua.

      

       4. Scaun de birou ergonomic

 Inaltimea ajustabila a scaunului trebuie sa fie o caracteristica obligatorie. Astfel, vei potrivi scaunul in functie de inaltimea ta si a biroului la care te afli. Scaunul ergonomic are si un spatar care te ajuta sa iti pastrezi postura corecta a coloanei, mentinand zona lombara usor arcuita. Un scaun ergonomic de birou are asadar spatar usor ondulat, suport pentru zona cervicala si cotiere pentru relaxarea antebratelor. Investitia in scaunul de birou este o investitie in sanatatea ta.

 

       5. Pozitia picioarelor

 Talpile trebuie sa atinga podeaua, sa stea deci relaxate pe sol. Nu este recomandata pozitia picior peste picior. Gamba piciorului nu are voie sa se duca sub scaun. Se va forma deci un unghi drept intre coapse si gambe. In cazul in care talpile nu ating podeaua, un suport pentru picioare reprezinta solutia.

 

Pe langa sfaturile de mai sus, tine cont ca pauzele sunt bine venite, ridica-te de pe scaun la fiecare ora. Poti face o plimbare pe scari sau chiar cateva exercitii fizice pentru umeri si gat. ScauneOnline.ro te ajuta sa gasesti scaunul de birou potrivit tie, astfel incat durerile de spate sa ramana o amintire neplacuta.