Cum sa iti amenajezi eficient o garsoniera - top 5 sfaturi utile
Cum sa iti amenajezi eficient o garsoniera - top 5 sfaturi utile
Link foto: https://pixabay.com/ro/sta%C8%9Bi-deschis-decor-contemporan-2132350/
Amenajarea ori renovarea unei garsoniere trebuie sa respecte cateva reguli de baza. Spatiul nu este niciodata suficient, asa ca o asezare cat mai eficienta a mobilierului si o separare a casei te va ajuta sa creezi o locuinta primitoare si mult mai luminoasa. Iata cateva trucuri inteligente de care sa tii cont pentru un design de efect!
Amenajarea ingenioasa a unui spatiu mic presupune, in primul rand, atentie la detalii. Cum poti sa folosesti ingenios peretii, ce sistem de iluminat sa alegi, ce tip de mobilier, ce masa, ce scaune? Delimitarea spatiului cu ajutorul pieselor de mobilier te poate ajuta sa creezi o locuinta compartimentata eficient, indiferent de spatiul total ori de tipul locuintei (garsoniera open space).
5 Sfaturi practice pentru amenajarea unei garsoniere
Alege doar mobilierul care se adapteaza spatiului din garsoniera. Indiferent de dimensiunea spatiului, intr-o garsoniera, trebuie sa incorporezi o zona de dormit sau de living, o bucatarie si o baie. Mobilierul pentru fiecare spatiu in parte trebuie sa se adapteze cerintelor tocmai pentru a-ti asigura un plus de confort. Provocarea cea mai mare cand amenajezi o garsoniera de dimensiuni reduse este sa iti valorifici corect spatiul si sa nu il aglomerezi cu obiecte inutile.
In ceea ce priveste mobilierul, o mobila din lemn masiv nu se va putea incadra intr-o garsoniera, deoarece va crea senzatia de aglomeratie si dezordine. Se recomanda piesele usoare, care se monteaza cat mai simplu, fara prea multa dezordine in jur. De asemenea, gandeste practic si orienteaza-te catre un mobilier multifunctional.
Scaune fara brate care nu ocupa mult spatiu. Cu un design cat mai simplu, dar perfect functionale, scaunele ideale pentru garsoniera sunt modele fara brate si eventual rabatabile, care sa nu ocupe mult spatiu. Acestea poti fi depozitate usor pe verticala atunci cand nu le folosesti. In zona de dining, poti monta o masa rabatabila sau extensibila pe perete, iar in felul acesta vei avea locul liber atunci cand nu o folosesti.
Foloseste-te de rafturi verticale. Foloseste-te si de spatiul pe inaltime al garsonierei si monteaza polite si rafturi verticale pe care sa depozitezi obiecte suplimentare. Daca garsoniera are tavane inalte, atunci poti suspenda chiar si patul pe unul dintre peretii laterali. Pentru un spatiu mic, alege un model de pat sau canapea cu spatiu de depozitare incorporat.
Opteaza pentru electrocasnice incorporate. Intr-un spatiu limitat, cel mai bine este sa alegi electrocasnice care sa fie usor de incorporat in mobila de bucatarie. Vorbim aici despre masina de spalat, care poate ocupa locul unui dulap, de un cuptor electric, incorporat in blatul de bucatarie, sau de cuptorul cu microunde, asezat pe un raft sau o polita. Nu cumpara aparate pe care stii ca nu le vei folosi, ci incearca sa iti utilezi bucataria doar cu strictul necesar.
Culori deschise pentru pereti si mobilier. Lumina naturala este obligatorie intr-un spatiu mic. Evita sa acoperi zona ferestrelor si alege doar draperii si perdele in culori deschise, usoare si vaporoase ca textura. De asemenea, pentru pereti stii deja faptul ca albul lasa impresia unui spatiu mai mare. Este un truc care functioneaza in amenajarea oricarui spatiu, mai ales in garsonierele mici.
Asadar, foloseste-te de aceste cateva trucuri inteligente de design pentru a te bucura de un spatiu confortabil si primitor.
Lasă un comentariu