Amenajare casa - 5 stiluri elegante de amenajare

 

Amenajare casa - 5 stiluri elegante de amenajare

Link foto: https://pixabay.com/

 

     Stilul de amenajare din locuinta trebuie sa iti reflecte in totalitate personalitatea. Design-ul interior trebuie sa fie spatiu perfect care sa te inspire, sa te relaxeze si sa te binedispuna imediat cum ai ajuns acasa. Asadar, iata 5 dintre cele mai recomandate stiluri de amenajare pe care le poti incerca acasa!


5 Stiluri de design interior

     Stilul clasic. Probabil unul dintre stilurile pentru care ai certitudinea ca nu se va demoda niciodata. Tendintele stilului clasic nu se schimba niciodata semnificativ, liniile de design fiind pastrate indiferent de sezon. Principalele calitati ale stilulului clasic sunt simetria si proportiile. Intodeauna exista un punct central, in jurul caruia se obtine echilibrul. Amenjarea bucatariei poate avea un punct de echilibru intr-o piesa de mobilier, cum ar fi scaunele. Un model de scaune de bucatarie tapitate intr-un material si o culoare de contrast pot scoate in evidenta stilul clasic. Restul mobilierului din stilul clasic este, de regula, din lemn, intr-o culoare inchisa, cu margini rotunjite si elemente gravate.

      Stilul modern. Inceput inca din secolul XX, stilul modern de amenajare are ca si caracteristica principala simplitatea. Toate elementele din interior sunt simple, fara incarcatura in ceea ce priveste mobilierul sau decoratiunile. Din punct de vedere al design-ului, predomina liniile drepte, fara culori puternice. Stilul modern este potrivit pentru orica incapere din interior, fie ca vorbim despre un dormitor simplu in care regasim un pat si un sifonier pentru haine, fie pentru bucatarie, unde regasim doar piesele de mobilier necesare.

     Stilul traditional. Are in prim plan piesele de mobilier construite din lemn masiv, de dimensiuni mari si impunatoare. In stilul traditional se folosesc numai materiale naturale, precum lemnul sau pielea, inclusiv pentru pardoseala, care este intotdeauna numai din lemn. Stilul traditional se impune intr-o locuinta cu dimensiuni mari si generoase, dormitoarele trebuie sa fie amenajate cat mai incarcat, mobila fiind din lemn masiv si elemente de decor.

       Stilul industrial. Este unul dintre tendintele din amenajari, fiind tot mai popular in ultimii ani, atat in locuinte, cat si in spatii comerciale. Stilul industrial are in prim plan materiale precum beton, caramida, metal, lemn, care sunt finisate la nivelul peretilor si al tavanului. Stilul industrial poate fi cel mai bine exemplificat intr-o bucatarie cu dimensiuni mai mari, pentru a avea suficient loc de amenajare. Electrocasnicele din bucatarie pot fi realizate din otel inoxidabil pentru a sublinia cat mai bine stilul de desing interior.

      Stilul contemporan. Este definit tot de simplitate, aici liniile sunt simple si fara prea multe detalii sau accesorii. Spre deosebire de stilul modern, stilul contemporan are mai multa libertate in ceea ce priveste culorile, dar si materialele. Exista mai multe posibilitati de a le combina. Cel mai important este faptul ca stilul contemportan se bazeaza pe calitate, nu pe cantitate, tocmai din acest motiv exista si mai putin mobilier, dar mai bun. Texturile sunt fine si in general lucioase, lumina fiind principalul element de atractie care conteaza cu adevarat. Tot interiorul trebuie sa lase impresia unui spatiu aerisit, dar si a unui spatiu liber.