Balcon cu bar - 25 poze și idei de amenajare

 

amenajare-balcon-cu-bar-01

 


     Balconul poate fi transformat într-un spațiu căruia îi poți stabili o altă destinație decât aceea de uscător de rufe. În acest sens, există numeroase idei din care te-ai putea inspira: prin amenajarea balconului, acesta poate deveni bar, birou, cameră de relaxare, dar nu numai. Amenajarea depinde și de tipul de balcon, este foarte important dacă avem în vedere un balcon închis sau un balcon deschis.

 

 

amenajare-balcon-cu-bar-02

 

 

     Îți dorești să te relaxezi sau să bei cafeaua pe balcon, într-o ambianță plăcută, la primele ore ale dimineții, chiar dacă spațiul este îngust și nu prea poți să pui nimic altceva decât o măsuță fantezie și vreo două scaune. Există soluții pentru toate tipurile de balcoane, pentru ca tu să-ți vezi visul împlinit.

 

 

     Poți alege pentru podeaua și pereții balconului tău culori sau materiale deosebite. Dacă îți place aspectul rustic, poți opta pentru lemn. Pentru un aspect modern, poți alege gresie de exterior în combinații cromatice deosebite. Pentru a crea atmosfera pe care o dorești, poți lumina balconul într-un mod deosebit. Poți crea foarte ușor o atmosferă romantică, dar pentru asta nu ai nevoie doar de un bec și o lustră obișnuită. De asemenea, dacă îți place un cadru mai elegant, poți să pui draperii în balcon. Vor crea o atmosferă deosebită și sofisticată în spațiu.

 

 

     Pentru că totuși spațiul balconului nu este foarte generos, oricât de mare ar părea el, poți opta pentru corpuri de mobilă multifuncționale, pentru că balcoanele mai îndeplinesc o funcție, aceea de depozitare. Măsuța, de exemplu, sau băncuța din balcon pot fi și spațiu de depozitare. Dar cel mai important, balconul poate fi un excelent spațiu pentru relaxare, cu rezultate spectaculoase.

 

 

     Iată câteva idei de amenajare a balconului, de care poți ține seama dacă vrei să obții atmosfera pe care o dorești.

 

     Balcon cu bar

         Un blat îngust și două scaune

         Panorama balconului

         Mai multe mese, mai mulți prieteni

         Atmosferă romantică realizată de lumini

         Masă de bar și scaune înalte

         Amenajarea unui colț relaxant în balcon

         Cum alegi scaunele pentru barul din balcon

      Cum poți personaliza amenajarea unui balcon cu bar

         Balcon cu flori

         Balcon cu mobilă elegantă

         Balcon living

 

 

Balcon cu bar

 nul cu bar începe să fie una dintre soluțiile cele mai utilizate, tocmai pentru că foarte des balcoanele nu au un spațiu suficient de generos pentru a așeza acolo o canapea, un șezlong, o masă, sau scaune foarte confortabile. Cea mai bună soluție pare a fi o masă de bar și unul sau mai multe scaune înalte. Există numeroase idei din care te-ai putea inspira pentru amenajarea barului din balcon.

 

 

 

Un blat îngust și două scaune

 

 

     Un bar amenajat pe balcon presupune un blat îngust pe care să-l folosești pentru pregătirea băuturilor și cel puțin două scaune înalte, așezate de aceeași parte a blatului. Culoarea blatului și a scaunelor poate fi cea pe care o dorești tu, dar aceasta ar trebui să nu fie contrastantă față de restul aranjamentelor de pe balcon.

 

 

     Poți duce o masă în balcon, sau poți monta un glaf mai lat pe pervazul ferestrei care dă spre balcon. În ceea ce privește cele două scaune de bar, acestea ar trebui să nu depășească mai mult de 55 de centimetri, pentru a nu risca vreun accident. De asemenea, ar fi util să montezi câteva rafturi pentru sticle și ustensile necesare unui bar.

 

 

 

Panorama balconului

 

 

     Dacă balconul se află la un etaj superior, masa ar trebui așezată foarte aproape de marginea balconului, tocmai pentru a putea admira priveliștea. Prietenii tăi cu siguranță vor aprecia asta.

 

 

amenajare-balcon-cu-bar-03

 

 

 

Mai multe mese, mai mulți prieteni

 

 

     Dacă ai prieteni mulți, sau o familie mai numeroasă și dacă spațiul balconului îți permite, poți așeza mai multe mese mici pe care le poți fixa de peretele balconului.

 

 

amenajare-balcon-cu-bar-04

 

 

amenajare-balcon-cu-bar-05

 

 

amenajare-balcon-cu-bar-06

 

 

 

Atmosferă romantică realizată de lumini

 

 

     Barul de pe balcon nu vine la pachet doar cu o priveliște minunată, ci și cu aer proaspăt. Dimineața poți lua cafeaua acolo, iar seara, la lumina lunii, te poți delecta cu un pahar de vin, fie singur, fie împreună cu o persoană dragă. Iar dacă razele lunii nu sunt suficiente pentru a crea o atmosferă romantică, o poți completa tu, prin intermediul câtorva ghirlande de becuri, dintre cele care se folosesc oricum în exterior, pe timpul verii. Acest tip de amenajare merge realizat și în cazul teraselor, mai generoase ca spațiu, de pe acoperișul blocurilor.

 

 

amenajare-balcon-cu-bar-07

 

 

 

Masă de bar și scaune înalte

 

 

     Spațiul de pe balcon este posibil să nu-ți permită așezarea unei canapele sau a unor fotolii. Cu toate acestea, o masă de bar și scaune înalte vor avea loc pe balconul tău, cu siguranță.

 

 

amenajare-balcon-cu-bar-08

 

 

 

Amenajarea unui colț relaxant în balcon

 

 

     Dacă spațiul este îngust, dar ai vrea totuși să integrezi, pe lângă un bar improvizat, o băncuță sau un colțar, le poți pune într-un capăt al balconului și le poți decora cu perne albe sau colorate. Numai că va trebui să faci asta dacă balconul este închis; nu ai vrea obiectele decorative (pernele) să fie udate de ploaie sau decolorate de soare.

 

 

amenajare-balcon-cu-bar-09

 

 

amenajare-balcon-cu-bar-10

 

 

 

Cum alegi scaunele pentru barul din balcon

 

 

     Chiar dacă este vorba de un bar pe balcon, el trebuie să fie armonios amenajat, iar scaunele sunt elemente care pot ajuta foarte mult. Acestea trebuie să fie potrivite pentru tine, dar și pentru eventualii prieteni pe care îi inviți la barul tău de acasă.

 

 

     Ca regulă generală, între scaun și masa de bar trebuie să existe cel puțin o distanță de 20-25 centimetri, iar între scaune (presupunând că vor fi mai mult de unul) sunt necesari cel puțin 10 centimetri.

 

 

     De asemenea, spațiul în care plănuiești amenajarea barului din balcon va dicta parțial și designul scaunelor de bar. Cele cu brațe și spătar sunt mai late și mai confortabile, având un aspect rafinat care este mai potrivit ambianțele elegante, formale, doar că „solicită” o suprafață mai mare. Dacă nu dispui de prea mult spațiu și ai loc doar de un minibar, atunci două scaune simple de bar, cu suport pentru picioare și eventual pivotante, vor fi suficiente pentru a completa amenajarea barului.

 

 

     În ce privește materialul scaunelor de bar, acesta trebuie să se potrivească ambianței de pe balcon: scaunele cu picioare din lemn se potrivesc, de pildă, atmosferei tradiționale, rustice, scandinave, minimaliste și industriale. Scaunele care combină lemnul cu metalul lucios se integrează foarte bine în spațiile contemporane, iar cele care combină metalul cromat cu plastic arată foarte bine în încăperile vintage și retro.

 

 

amenajare-balcon-cu-bar-11

 

 

amenajare-balcon-cu-bar-12

 

 

amenajare-balcon-cu-bar-13

 

 

amenajare-balcon-cu-bar-14

 

 

amenajare-balcon-cu-bar-15

 

 

amenajare-balcon-cu-bar-16

 

 

amenajare-balcon-cu-bar-17

 

 

 

 

Cum poți personaliza amenajarea unui balcon cu bar

 

 

     Uneori o simplă idee nu este suficientă pentru a obține amenajarea balconului dorită de tine. Ai nevoie de ceva în plus, de o notă personală pe care s-o adaugi amenajării barului pe care atât de mult l-ai dorit. Iată câteva astfel de idei pe care le poți adapta în funcție de personalitatea și preferințele personale.

 

 

 

Balcon cu flori

 

 

     Dacă spațiul îți permite, poți transforma balconul cu bar într-o adevărată grădină cu flori, fără mari eforturi. Poți face asta indiferent dacă balconul este închis sau deschis, dar va trebui ca, pe vreme de iarnă, dacă balconul este deschis, să pui florile la adăpost. Micuța grădină de pe balcon va fi ca o oază de verdeață la tine acasă.

 

 

amenajare-balcon-cu-bar-18

 

 

amenajare-balcon-cu-bar-19

 

 

amenajare-balcon-cu-bar-20

 

 

amenajare-balcon-cu-bar-21

 

 

 

Balcon cu mobilă elegantă

 

 

     Chiar dacă este vorba de un balcon, asta nu înseamnă că nu-l poți amenaja cu corpuri de mobilă elegante. Pe lângă barul în miniatură, dacă dispui de spațiu suplimentar, poți pune în balcon obiecte de mobilier frumoase și care creează o atmosferă relaxantă și sofisticată. Desigur, dacă vrei să amenajezi în acest fel balconul, este necesar să te asiguri că este vorba de un balcon închis. Nu este de dorit ca intemperiile, vremea umedă și frigul să-ți strice mobila.

 

 

amenajare-balcon-cu-bar-22

 

 

amenajare-balcon-cu-bar-23

 

 

amenajare-balcon-cu-bar-24

 

 

 

 

Living cu balcon

 

 

     Poți să amenajezi balconul cu bar în așa fel încât el să pară o continuare a livingului, un spațiu cozy, relaxant și drăguț. Pentru asta ar fi însă necesar un colțar sau chiar o canapea de dimensiuni reduse pe care să așezi perne decorative. De asemenea, pe perete poți instala rafturi cu obiecte de decor, plante sau cărți (minibiblioteca de pe balcon). Această sugestie se poate pune în practică tot în cazul unui balcon închis, pentru a nu deteriora obiectele de decor, cărțile sau tablourile care întregesc atmosfera barului de pe balcon.

 

 

amenajare-balcon-cu-bar-25

 

 

     Balconul cu bar poate fi o idee excelentă pentru cei care își doresc o oază de relaxare la ei acasă. Este simplu de amenajat, chiar într-un spațiu mai puțin generos, indiferent dacă balconul este închis sau deschis. În plus, poți face oricâte alte modificări legate de amenajare sau iluminarea spațiului, pentru a crea o atmosferă în care să te bucuri de un pahar de vin, respirând aerul curat și admirând panorama.