Scaun pentru birou - cum alegi cel mai bun scaun

Postat de Scaune Online 25.02.2019 0 Comentarii

Scaun pentru birou - cum alegi cel mai bun scaun

 

 

 

 

Scaun pentru birou - cum alegi cel mai bun scaun

Link foto: https://pixabay.com/ro/sala-de-conferinte-tabel-birou-768441/

 

 

 

 

 

     Ni s-a intamplat tuturor ca dupa cateva ore de stat la birou sa simtim dureri de spate. Ei bine, scaunul ales pentru birou detine rolul cel mai important pentru sanatatea coloanei deoarece te ajuta sa adopti o pozitie corecta in timpul orelor petrecute la birou sa te simti confortabil si sa elimini durerile de spate si gat. Cum alegi un scaun de birou?

 

 

     Un scaun potrivit trebuie sa fie un model care sa iti asigure confort si sanatate. Pentru ca petrecem multe ore pe scaun in fata caculatorului, design-ul si ergonomia scaunului sunt criterii extrem de importante pe care trebuie sa le cunosti inainte de a cumpara un scaun.

 

     Scaunul din fata biroului trebuie sa fie un model ergonomic, care sa te ajute sa iti mentii corpul intr-o pozitie corecta. In momentul in care stai pe scaun, chiar daca nu te-ai fi gandit la asta, folosesti aproximativ 100 de muschi, asa ca este recomandat sa utilizezi un scaun de birou de calitate. Pozitia corecta pe scaun este: trunchiul si gatul sa fie in linie verticala impreuna cu coapsele orizontale, iar picioarele sa stea in pozitie inferioara verticala!

 

 

 

Criterii de alegere pentru cel mai bun scaun de birou

 

 

     Ajustabilitate. Gradul de reglare al scaunului este una dintre caracteristicile principale pe care trebuie sa o aiba un scaun. Cu cat un model de scaun este mai reglabil, cu atat acesta isi poate ajusta mai multe componente precum: inaltime, unghi sezut, spatar, brate, etc.

 

 

     Ergonomia. Ergonomia scaunului iti asigura un confort sporit, dar si posibilitatea sa iti reglezi cat mai multe componente de care ai nevoie in timp ce stai pe scaun pentru a adopta o pozitie cat mai confortabila.

 

 

     Reglarea inaltimii. Inainte sa cumperi un scaun este important sa verifici daca acesta se poate regla si care sunt inaltimile minime si maxime. Un scaun potrivit este acela care iti permite sa ii reglezi inaltimea pentru o pozitie cat mai confortabila, cu picioarele plate pe podea si coapsele sprijinite pe scaun, paralele cu podeaua.

 

 

     Reglarea spatarului. Scaunul recomandat este acela care se poate regla in mai multe pozitii. In urma studiilor, am aflat ca pozitia corecta a corpului este in momentul in care avem trunchiul intr-un unghi cuprins intre 90 si 110 grade, bineinteles aceasta in functie de inaltimea fiecarei persoane. Spatarul trebuie sa iti permita o usoara inclinare pe spae, dar nu brusc si nici foarte mult.

 

 

     Reglarea bratelor. Un model de scaun de birou optim este acela cu brate moi si reglabile. Antebratele trebuie sa fie in unghi de 90 de grade si cu coatele sprijinite.

 

 

     Sezutul scaunului. Un scaun de birou trebuie sa aiba sezutul suficient de lat incat sa iti permita sa te misti cat mai lejer in el. Sezutul scaunului, pentru o pozitie confortabila, trebuie sa fie mai mare cel putin cu 2,5 cm pe fiecare parte decat amprenta lasata de solduri si coapse.

 

 

     Materialul din care este tapitat scaunul. Fiecare scaun de birou trebuie sa fie imbracat intr-un material placut la atingere, cu aerisire si rezistent impotriva mirosurilor neplacute. Printre materialele recomandate se afla pielea naturala, care care un aspect elegant si placut la atingere si care permite o curatare usoara cu ajutorul unor solutii speciale.

 

 

     Picioarele si rotile scaunului. Scaunele cu cinci picioare ofera o buna stabilitate. Este recomandat sa eviti modelele de scaune care au o margine in fata ce se lungeste mai departe decat raza picioarelor. De asemenea, rotile trebuie sa se potriveasca suprafetei in care sunt folosite, gresie, mocheta, covor, parchet, etc.

 

 

Lasa un comentariu