Cum sa alegi scaunul de birou potrivit

Postat de Scaune Online 10.09.2015 0 Comentarii Sfaturi,

 

Gasirea scaunului perfect pentru birou este importanta din moment ce veti petrece multe ore de lucru pe el. Poate fi dificila depistarea scaunului potrivit pentru corpul dumneavoastra. Scaunul potrivit ar trebui: sa suporte corpul uniform; sa se deplaseze cu usurinta; sa fie usor de reglat; sa ofere confort pe termen lung; sa va ajute in mentinerea posturii corecte la birou. Scaunele de birou sunt disponibile in mai multe forme si dimensiuni. Luati in considerare aceste sfaturi inaintea de a cumpara unul nou.   

Adancimea Cum sa alegi scaunul de birou potrivitsezutului

Aceasta este esentiala pentru confortul dumneavoastra general. In cazul in care sezutul este prea mare, acesta va provoca dureri de spate si disconfort. Din pozitia stand pe scaun, rezemat de spatar, genunchii trebuie sa depaseasca marginea sezutului cu 2-3 degete.   

 

Inaltimea sezutului

Scaunul dumneavoastra ar trebui sa va permita o pozitie confortabila, cu picioarele plate pe podea, cu un unghi de 90 grade la gnunchi. Inaltimea adecvata a scaunului va permite asta. Luati in considerare tipul de incaltaminte folosit de obicei la locul de munca si ajustati scaunul in functie de asta.   

Cotierele

Majoritatea utilizatorilor de computere resimt dureri de umeri si gat datorita faptului ca bratele acestora nu le sunt sprijinite corespunzator. Cotierele ajuta la sustinerea muschilor gatului si umerilor, dar deasemenea pot limita accesul la birou si tastatura. Acestea functioneaza cel mai bineCum sa alegi scaunul de birou potrivit atunci cand sunt la aceeasi inaltime cu coatele dumneavoastra.

Spatarul

Forma spatarului ar trebui sa urmeze curba naturala a spatelui dumneavoastra. Scaunele cu spatar in forma de “S” indeplinesc aceasta conditie. Cele cu suport lombar va vor sprijini spatele si coloana vertebrala. Un spatar inalt va sprijini si gatul si umerii.  

 

Latimea sezutului

Este esentiala in buna desfasurare a sarcinilor zilnice la birou. In cazul in care este prea ingust, nu veti adopta o pozitie corecta, iar daca este prea lat nu va permite folosirea confortabila a cotierelor. Asigurati-va ca distanta dintre brate nu este prea mare sau prea ingusta.

Pentru alegerea scaunului de birou potrivit trebuie sa gasiti scaunul de birou cu caracteristicile de mai sus si sa-l testati cu propriul corp. Ajutorul celui care vinde acest scaun este important daca stie sa foloseasca si sa ajusteze toate setarile scaunului, astfel incat sa-l faca sa se muleze pe forma corpului dumneavoastra.

 

Lasa un comentariu