Rolul unui scaun de birou ergonomic in mentinerea sanatatii de zi cu zi

Postat de Scaune Online 15.12.2016 0 Comentarii

Rolul unui scaun de birou ergonomic in mentinerea sanatatii de zi cu zi 

 

 

 

Scaune de birou ergonomice de la ScauneOnline

Sursa foto: www.senrop.gmc.globalmarket.com

 

 

Persoanele care petrec multe ore asezate la birou acuza deseori dureri de gat, de spate si de umeri. Aceste simptome pot fi cauzate de alegerea unui scaun nepotrivit. Pentru a evita starea de disconfort provocata de pozitia incorecta de la birou, cel mai bine este sa folosesti un scaun ergonomic. Avand in vedere beneficiile pe care le au, scaunele ergonomice sunt o investitie pentru sanatate!

 

 

 

Avantajele unui scaun ergonomic de calitate

 

 

1. Ofera un plus de confort

Scaunele ergonomice ofera un grad de confort mult mai ridicat decat scaunele obisnuite. Aceasta caracteristica se bazeaza pe faptul ca au inaltime ajustabila, ceea ce le face sa fie potrivite pentru dimensiunile variate ale birourilor si pentru persoanele de orice inaltime. Spatarul este de asemenea reglabil. Este dovedita stiintific influenta confortului asupra productivitatii muncii, iar mecanismul este simplu: confortul ne face sa ne simtim mai bine, deci sa ne concentram mai mult.

 

 

2. Te ajuta sa pastrezi o postura corecta

Spatarul unui scaun ergonomic este construit in asa fel incat spatele sa stea drept, corectand postura corpului. Acest lucru se realizeaza cu ajutorul elementelor de reglaj a unghiului de inclinare, care permite o postura relaxata si corecta. Mai mult decat atat, exista diverse modele de scaune ergonomice care au in componenta elemente speciale care sustin gatul, foarte confortabile si benefice pentru sanatate. Bratele scaunului ergonomic sunt si ele importante, deoarece sprijina coatele, evitand durerile de umeri si de la articulatiile mainilor.

 

 

3. Previne aparitia durerilor lombare

Stresul muscular care se instaleaza atunci cand stam asezati pentru un timp mai indelungat poate fi combatut de un scaun ergonomic. Datorita faptului ca este reglabil, atat ca inaltime cat si ca unghi de inclinare, ne putem aseza confortabil, fara ca muschii sa fie incordati. Durerile lombare, cele cu care ne confruntam des cand lucram foarte mult la birou, pot fi si ele prevenite daca utilizam un scaun ergonomic. Prin designul spatarului, el permite o pozitie usor arcuita a zonei lombare, asa ca nu vom avea o postura inconfortabila.

 

 

4. Arata mult mai bine ca cele clasice

Fata de scaunele obisnuite, scaunele ergononomice au un design mai aparte, care se integreaza mult mai bine in spatiile de birouri, oferind un aer business, plin de profesionalism. Insa, varietatea de modele si texturi a materialelor permit folosirea unor astfel de scaune si pentru alte scopuri si locuri, cum ar fi pentru camera copilului sau biroul din care lucram de acasa.

 

 

 

 

Care este postura corecta la birou si importanta scaunului ergonomic

 

 

Dupa cum ai aflat deja, beneficiile pe care le au scaunele ergonomice asupra mentinerii starii de sanatate pe termen lung sunt numeroase. Afla care este postura corecta la birou si cat de important este un scaun ergonomic in adoptarea acesteia din articolul de AICI sau din clipul video de mai jos: https://www.youtube.com/watch?v=j5TZS9knTvs (Sursa: YouTube, Canal BioClinic, accesat la 8.12.16)

 

 

 

Lasa un comentariu