De ce sa alegi scaune de birou ergonomice?

Postat de Scaune Online 14.03.2016 0 Comentarii

 

 

De ce sa alegi scaune de birou ergonomice?

 

 

 

scaune-birou

 

 

Cresterea productivitatii la locul de munca este un subiect din ce in ce mai discutat in zilele noastre, pentru ca reprezinta un factor decisiv in obtinerea succesului unei companii. Desi poate parea surprinzator la prima vedere, scaunele folosite la birou au un rol esential in atingerea obiectivelor de acest fel, pentru ca pot ajuta angajatii sa fie activi si eficienti sau, dimpotriva, le pot produce o stare de disconfort.

 

Pentru a evita aparitia problemelor de spate si pentru a avea o pozitie cat mai relaxata, este foarte importanta alegerea unor scaune de birou ergonomice, care sunt special concepute pentru a oferi confort si suportul necesar pentru principalele parti ale corpului, astfel incat sa fie diminuata senzatia de stres si oboseala la locul de munca. Toate aceste detalii fac ca investitia in scaune de birou ergonomice sa devina un castig pe termen lung.

 

 

Iata 5 beneficii ale unor scaune de birou ergonomice

 

 

     1. Scaune birou ergonomice - Asigura o pozitie corecta a corpului

Un scaun birou ergonomic are toate caracteristicile necesare pentru a sustine pozitia corecta a corpului in timpul activitatilor desfasurate la birou, in fata unui calculator. Inaltimea este reglabila, astfel incat sa stai cu picioarele relaxate pe jos, cu genunchii la un unghi de 90 de grade si soldurile paralele cu podeaua. De asemenea, un astfel de scaun este prevazut cu un suport lombar special pentru mijloc si spate.

 

 

    2. Scaune birou ergonomice - Sunt confortabile

Modelele de scaune birou ergonomice sunt mult mai confortabile decat cele normale, obisnuite, sunt usor de utilizat, iar functiile lor pot fi ajustate si personalizate in functie de nevoile utilizatorului.

 

 

     3. Scaune birou ergonomice - Reduc riscul aparitiei problemelor la nivelul gatului

Fara a avea un sprijin adecvat atunci cand lucrezi la birou, vei dezvolta rigiditate la nivelul gatului si al umerilor, iar acest lucru poate duce chiar la probleme serioase de sanatate, cum ar fi spondiloza cervicala. Modelele de scaune birou ergonomice au o tetiera care asigura suport pentru cap si gat chiar si atunci cand vrei sa te intinzi. Acest lucru este potrivit in special pentru persoanele care petrec mult timp vorbind la telefon la locul de munca.

 

 

     4. Scaune de birou ergonomice - Reduc durerile de spate

In general, tipurile de scaune birou ergonomice au un spatar usor ondulat, curbat, care sustine in mod corect coloana vertebrala. Spre deosebire de cele traditionale, scaunele ergonomice sunt suficient de mari pentru a sprijini intreaga zona a spatelui si sunt dotate cu anumite cotiere pentru relaxarea antebratelor.

 

 

    5. Scaune de birou ergonomice - Reduc presiunea de pe solduri

De cele mai multe ori, scaunele normale au o suprafata dura, ceea ce inseamna ca exercita o presiune suplimentara asupra soldurilor. Spre deosebire de acestea, un scaun birou ergonomic este realizat din materiale moi, de calitate si are adancimea necesara pentru a sustine soldurile si fesele.

 

 

Magazinul ScauneOnline.ro pune la dispozitia clientilor sai o gama foarte variata de scaune birou ergonomice in diverse forme si culori, confectionate din materiale de top, care asigura tot confortul necesar utilizatorilor.

Lasa un comentariu