Cum alegi cele mai bune scaune de birou pentru copii

Postat de Scaune Online 19.02.2018 0 Comentarii

 

Cum alegi cele mai bune scaune de birou pentru copii

 

 

 

 

Cum alegi cele mai bune scaune de birou pentru copii

(Sursa: https://pixabay.com)

 

 

 

 

 

     Alegerea pieselor de mobilier pentru copii este o activitate ce trebuie tratata cu maximum de responsabilitate, deoarece acestea influenteaza in mod direct dezvoltarea fizica si psihica a prichindeilor.

 

 

 

     Scaunele de birou nu sunt doar obiecte decorative, ci sunt piese de rezistenta pe care cei mici isi petrec o buna parte din timp. Efectuarea temelor, realizarea proiectelor scolare si folosirea sistemelor desktop sunt doar cateva dintre activitatile ce necesita utilizarea acestor produse.

 

 

 

     Pe langa design, culori, textura si pret, trebuie analizate si alte aspecte care sa te convinga ca modelele de scaune alese sunt cele potrivite pentru copii. Specialistii atrag atentia ca birourile si scaunele pentru copii trebuie alese in functie de varsta copilului. Dimensiunile sunt esentiale pentru starea de sanatate, pentru ca un scaun prea mare sau prea mic duce la sustinerea incorecta a corpului si de aici se pot dezvolta afectiuni grave ale coloanei.

 

 

 

 

Lucruri de care trebuie sa tii cont

 

 

 

Inaltimea scaunului de birou

 

 

     Inaltimea trebuie luata in seama, intrucat acest parametru asigura o pozitie ergonomica si confortabila pentru copii. O asezare corecta in scaun este realizata doar cand picioarele celor mici ating podeaua. Acest aspect este esential pentru circulatia sangvina la nivelul picioarelor si a intregului organism. Deci cele mai bune scaune de birou pentru copii trebuie sa permita prichindeilor sa adopte o pozitie corecta a picioarelor si in acelasi timp sa le ofere posibilitatea de a atinge cu coatele biroul.

 

 

 

 

Adancimea scaunelor pentru copii

 

 

     Sunt potrivite acele scaune de birou adaptate perfect cu proportiile corporale ale scolarilor. Este important ca cei mici sa poata sta rezemati de spatar fara ca suportul pentru sezut sa preseze genunchii.

 

 

 

 

Dimensiunea spatarului

 

 

     Modelele de scaune pentru prichindei trebuie sa detina un suport lombar cu forma si dimensiunea potrivita. Cei mici trebuie sa se bucure de o pozitie corecta pentru spate si picioare, fara a limita posibilitatea de miscare a umerilor.

 

 

 

 

Sistemele rotative de deplasare

 

 

     Rotitele implementate in partea inferioara a acestor scaune ofera mai multa libertate de miscare. Totodata ofera posibilitatea de a folosi confortabil mai multe spatii din jurul biroului. Sistemele rotative au si rol de protectie a pardoselei, fiind minimizat riscul de zgariere.

 

 

 

 

Materialele din care sunt realizate si finisajele

 

 

     Este important sa se aleaga doar materiale de buna calitate cu finisaje impecabile pentru prichindei. Cadrul trebuie sa fie dur si rezistent, sa reziste la socuri puternice. Materialele care acopera spatarul si sezutul trebuie sa fie placute la atingere si sa nu produca disconfort sau senzatii de mancarime.

 

 

     Sunt recomandate modele de scaune de birou pentru copii acoperite cu piele ecologica. Sunt placute la atingere, moi si se curata cu usurinta. Accesoriile din polipropilena au caracteristici deosebite, sunt dure si rezistente, dar placute la atingere, fapt pentru care constituie finisajele ideale ce pot completa piesele de mobilier din camera copiilor.

 

 

 

 

Culoare, design, aspect

 

 

     Prichindeii pot avea pretentii speciale cand vine vorba de obiectele ce le decoreaza camera. Deci este esential sa se tina seama de preferintele personale, in acest fel le vor folosi cu mai multa placere. Alegerea scaunului perfect poate fi motivatia pentru a realiza mai rapid temele pentru scoala. Activitatea de citit poate fi una mai atractiva, cand este asigurata starea maxima de confort.

 

 

 

 

Integrarea in decor

 

 

     Pentru a asigura o armonie estetica in camera copilului este important ca modelul de scaun de birou achizitonat sa se integreze perfect in decor. Culoarea si textura potrivita asigura un echilibru cromatic si alimenteaza starea de bine din incapere. Incorect ales poate afecta starea de confort a celui mic, si poate influenta in mod negativ starea de spirit.

 

 

 

Intra chiar acum pe scauneonline.ro si comanda chiar acum modelul potrivit de scaun pentru copilul tau, in functie de recomandarile pe care noi ti le-am oferit in acest articol!

 

 

Lasa un comentariu