Ce este „boala statului pe scaun” si cum o poti combate?

Postat de Alex Admin 01.02.2019 0 Comentarii

Ce este „boala statului pe scaun” si cum o poti combate?

 

 

 

 

Sursa foto: pixabay.com (https://pixabay.com/ro/birou-locul-de-munc%C4%83-afaceri-462788/)

 

 

 

 

     Nu mai este un secret faptul ca statul mult la birou, pe un scaun in fata calculatorului ne dauneaza grav sanatatii. Cercetatorii au venit chiar si cu o denumire pentru durerile aparute dupa ce ai petrecut aproximativ 8 ore sau chiar mai mult la un birou, stand pe scaun – „boala statului pe scaun”. Durerile de spate nu sunt insa singurele afectiuni cu care te poti alege dupa ore de stat la birou. Organismul incepe incet sa se deterioreze, apar kilogramele in plus, uneori chiar si obezitatea, cheagurile de sange, hipertensiunea arteriala, diabetul si multe alte boli cronice care iti degradeaza starea de sanatate. Toate aceste sunt rezultatul unui stil de viata nesanatos, cu o alimentatie deficitara si program de miscare zilnica aproape inexistent.

 

 

     Pentru toate afectiunile de mai sus exista doua cauze: scaune de birou neergonomice si pozitia incorecta. Atunci cand vorbim de scaune de birou, de obicei, lucrurile sunt privite din doua perspective: investitie sau cheltuiala. Exista persoane care pun sanatatea lor pe primul loc si investesc intr-un scaun de birou ergonomic si confortabil care sa le asigure o pozitie corecta in timpul lucrului si sa ii scuteasca de durerile de spate de la sfarsitul programului si persoane care privesc scaunele de birou ca o cheltuiala in plus. Realitatea este ca daca vei privi scaunele de birou ergonomice doar ca o cheltuiala in plus, s-ar putea ca peste ceva timp sa ti se mai adauge cateva cheltuieli cu vizitele la medici si tot felul de tratamente inovatoare scumpe care iti promit ca te scapa de durerile de spate. De ce sa astepti ca durerile de spate sa te copleseasca si sa te tintuiasca la pat cand ai putea foarte bine sa iti cumperi un scaun de birou potrivit?

 

 

     Daca vei studia oferta noastra de scaune de birou, vei vedea ca vei gasi atat scaune de birou scauneonline.ro scumpe, cat si la preturi mai accesibile, insa majoritatea dintre ele sunt ergonomice sau cel putin iti asigura o postura corecta la birou. Poti incerca scaunele de birou din piele ecologica, ergonomice, cum ar fi modelul OFF323 sau OFF903.

 

 

     Lasand la o parte aceste scaune de birou online, ar fi bine sa vorbim putin si de postura pe care trebuie sa o avem atunci cand stam la birou. Degeaba ne achizitionam un scaun de birou ergonomic si confortabil, daca nu ne corectam si postura. Daca stai prea aplecat in fata, cresti presiune pe coloana vertebrala si o soliciti inutil. Daca stai prea relaxat, pe spate, s-ar putea din nou sa te doara spatele.

 

 

     Daca vrei sa eviti durerile de spate, ar fi bine sa ai posteriorul lipit de spatar, iar partea inferioara a spatelui sa fie arcuita. Nici nu stii cat de mult rau ii faci coloanei tale vertebrale daca stai cu fundul undeva la mijlocul scaunului si spatele rezemat de spatar! Genunchii trebuie intotdeauna indoiti la 90 de grade, iar talpile trebuie sa se afle in intregime pe podea. Inaltimea scaunului ar trebui sa fie ajustata astfel incat sa ai cotul indoit la 90 de grade si antebratele sa stea relaxate.

 

 

     Nu te forta sa stai drept si sa iti tii umerii ridicati pentru nu vei face altceva decat sa te alegi cu dureri de gat sau de umerii. Cu timpul, vei vedea ca aceasta pozitie iti va intra in reflex, iar daca cumperi si un scaun de birou ergonomic, durerile de spate vor fi doar o amintire urata.

 

 

     Cel mai probabil acum stai pe un scaun in fata calculatorului, asa ca, fa un mic exercitiu, verifica-ti postura si corecteaz-o daca este nevoie!

 

 

Lasa un comentariu