Alegerea scaunului de birou pentru copii - care este modelul potrivit

Postat de Scaune Online 12.10.2018 0 Comentarii

Alegerea scaunului de birou pentru copii - care este modelul potrivit

 

 

 

 

Alegerea scaunului de birou pentru copii

Link foto: https://pixabay.com/ro/arhitectura-interior-camer%C4%83-modern-2804083/

 

 

 

 

     A inceput deja scoala pentru cei mici, iar asta inseamna ca este momentul perfect pentru a face cumparaturile de care copiii au nevoie. Si daca pentru rechizite si imbracaminte, alegerile sunt destul de usor de facut, in functie de preferintele celor mici, ei bine, pentru scaunul potrivit de la biroul la care isi vor face lectiile, parintii trebuie sa respecte cateva reguli. Iata care sunt acestea!

 

 

 

 

Cum alegi scaunul de birou pentru copil

 

 

     Indiferent de varsta, copilul trebuie sa stea asezat la birou sa isi faca lectiile. Pozitia in care sta este cea mai importanta, iar de cele mai multe ori, aceasta este data de scaunul pe care este asezat. Pentru inceput, trebuie sa stii ca scaunul de birou se alege tocmai pentru a asigura o pozitie corecta a corpului, pentru a susine coloana vertebrala, dar si pentru a-i asigura copilului concentrarea de care are nevoie.

 

 

     Pe piata este disponibila o gama variata de scaune de birou pentru copii, insa cele mai potrivite sunt modelele care au un suport adecvat pentru spate, pentru maini si picioare. In caz contrar, o pozitie incorecta va afecta dezvoltarea optima a corpului. Iata care sunt cele mai importante caracteristici pe care trebuie sa le indeplineasca un scaun de birou pentru copii.

 

 

  • Sa aiba o inaltime ajustabila. Copiii cresc foarte repede, iar daca iti doresti sa investesti intr-un produs de mobilier de calitate, atunci asigura-te ca gasesti un scaun la care se ajusteaza inaltimea generala, dar si a cotierelor si a spatarului. Datorita acestei caracteristici, copilul se va bucura de un confort ridicat, iar circulatia sangelui va fi cu mult imbunatatita. O pozitie corecta pe scaun inseamna ca soldurile sa fie sustinute, la aceeasi inaltime cu genunchii, iar picioarele sa atinga podeaua, fara sa se chinuie cel mic. Ajustarea spatarului ii asigura copilului suportul total al coloanei vertebrale.

 

 

  • Materialul folosit pentru tapiterie. Cauta un scaun de birou pentru copil, care sa fie tapitat cu un material nontoxic de calitate precum pielea naturala sau materialul textil. Acest accesoriu ii poate sustine confortul si poate ajuta la mentinerea unei temperaturi optime la nivelul corpului.Ai grija sa fie si un material care se curata usor si care nu se deterioreaza prea repede, asa cum este cazul scaunelor tapitate cu piele artificiala. Scaunul potrivit trebuie sa aiba un spatar dintr-un material perforat deoarece acesta ii va permite pielii sa respire

 

 

  • Greutatea admisa. Daca nu este verificat si acest aspect, atunci risti sa nu te bucuri prea mult timp de avantajele scaunului. O greutate mult mai mare fata de cea admisa va duce la uzura fizica si la stricarea pistonului in timp. Asadar, alege un model cu o greutate mult mai mare admisa fata de cea a copilului, pentru a te asigura ca ii va folosi cativa ani la rand.

 

 

  • Garantia produsului. Garantia oferita de producator este certitudinea pe care o primesti ca produsul este unul calitativ. Alege un scaun de birou pentru copil doar din magazinele de specialitate, de la furnizorii care iti pot acorda garantia calitatii, pentru a te asigura ca orice dificultate pe care o intampini este rapid verificata de catre un personal calificat.

 

 

 

Lasa un comentariu