Top 5 scaune care au facut istorie

 

 

 

5 scaune care au facut istorie

Sursa foto: http://www.dwr.com


Patru picioare, un sezut, un spatar si o infinitate de posibilitati. Dincolo de functiile sale principale, scaunul i-a inspirat intotdeauna pe designeri. Posibilitatile creative din jurul scaunului nu cunosc decat limitele imaginatiei.

Din lemn, sticla, plastic sau hartie, invelit in piele sau aluminiu, cu sau fara cotiere, scaunul nu renunta in a se reinventa. El este in pas cu moda, insa reflecta, de asemenea, preocuparile si nevoile societatii noastre.

 De-a lungul timpului, cateva scaune eblematice troneaza cu mandrie:

 

       1. Egg Chair, produs in anul 1958 pentru interiorul hotelului Radisson Blu Royal din Germania. Datorita formelor curbate si „posteriorului” rotund, scaunul capata volum si poate fi dispus in spatii moderne cu tavane inalte, cum ar fi un loft sau o biblioteca moderna.

 

 

Eggchair

 

       2. Swan Chair este verisorul Egg Chair-ului care a fost conceput simultan pentru acelasi hotel tot in 1958. A fost foarte apreciat la vremea aceea, definind astfel stilul retro care este popular si in zilele noastre. Acest scaun usor cu alura sa vintage se poate folosi de minune ca un scaun pentru lounge. Puteti gasi scaunul de relaxare REL 218 si pe site-ul nostru.

 

 

Swan chair

 

       3. DSW Eames este o creatie a sotilor Charles si Ray Eames din 1950. Combina trei materiale intr-un singur produs: fibra de sticla, otel si lemn. Desi proiectat si scos pe piata cu mai bine de 60 de ani in urma, scaunul DSW Eames are o aura contemporana de netagaduit. Suplu, sportiv, dar cu o eleganta care strabate din perfectiunea detaliilor, DSW face si acum ravagii printre pasionatii de design. Un model asemanator puteti gasi si pe site-ul nostru, un scaun potrivit pentru bucatarie, cat si pentru living.

 

DSW Eames

 

 

       4. Mai recent, scaunul Louis Ghost de la Stark a facut mare valva, atat pentru forma sa, cat si pentru compozitie. Fabricat in intregime din policarbonat, un plastic foarte rezistent, aceasta creatie se autoinvita atat in living, cat si in gradina. Disponibil aproape in toate culorile, dupa crearea sa in 2002, el a fost adesea copiat si face si astazi obiectul editiilor speciale, pe care colectionarii le cauta ca pe painea calda.

 

 

Louis Ghost

 

       5. Scaunul S creat de Verner Panton este, probabil, cea mai cunoscuta creatie a danezului. Primele modele au aparut cu greu in 1960, pentru ca proiectul lui Panton primea refuzuri peste refuzuri de la producatorii de mobila. Dificultatea era de a gasi un material si o formula care sa permita fabricarea dintr-o singura bucata a scaunului, fara a-i compromite forma. In scurt timp de la aparitia sa pe piata, scaunul lui Panton a facut istorie si a cunoscut un succes rasunator pe piata.

 

scaun S

 

 

Daca esti in cautare de scaune in tendintele anului 2017, magazinul ScauneOnline.ro ofera o gama foarte variata de modele potrivite pentru tine si casa ta.